‘Rohan Dennis lijkt weggedeemsterd bij Jumbo Visma’
foto: Cor Vos
vrijdag 20 januari 2023 om 20:00

‘Rohan Dennis lijkt weggedeemsterd bij Jumbo Visma’

Podcast In de nieuwe aflevering van de WielerFlits Podcast wordt uiteraard stilgestaan bij het overlijden van Lieuwe Westra. Maxim en Youri halen herinneringen op aan ‘Ut Beest’ en vertellen over hun interviews met de kenmerkende Friese hardrijder. Dat en meer hoor je in de WielerFlits Podcast!

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Daarnaast is er in deze aflevering volop aandacht voor de ploegenpresentaties die deze weken in Spanje plaatsvinden. Vorige week passeerden Team DSM en Alpecin-Deceuninck al de revue, nu doen Lotto DSTNY, Astana Qazaqstan en Intermarché-Circus-Wanty dat. Wat de heren daar hebben gezien en wie ze hebben gesproken, dat hoor je hier.

Ten slotte gaat het nog over de Rohan Dennis (er lijken barsten in het fundament van de samenwerking met Jumbo-Visma te zitten), de Tour Down Under én het veldrijden in Benidorm. Kortom: een bomvolle aflevering met kraakvers wielernieuws. Luister hem hier!

Spoorboekje

08:52 – Interviewfragment Westra
13:37 – Cornelisse over Westra
18:30 – Teampresentaties in Spanje
42:47 – Rohan Dennis en de Tour Down Under
55:24 – De grote twee-en-een-half in de Wereldbeker Benidorm


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine
97 Reacties
Sorteer op:
19 januari 2023 22:24
Hij komt dichterbij, de dag dat ik een podcast ga luisteren

Wellicht kan Merijn Zeeman een keer bevraagd worden: Wat was destijds het idee achter het aantrekken van Dennis, hoe geslaagd vinden jullie het tot heden verlopen, en wat gaan beide partijen doen om het restant van de contractperiode tot een eclatant succes te maken?
19 januari 2023 22:25
Leuke podcast, zeg! Ik vind het verhaal over Dennis overtuigend en ik ben benieuwd hoe het zich dit jaar gaat ontwikkelen. En ook het item over Lotto en Eenkhoorn was leuk. Wat mij betreft helemaal prettig van toon en tempo etc.
    19 januari 2023 23:55
    Logisch dat jij er positief over bent, Hors(sel) M(axim) - of zijn die initialen slechts toeval? ;-p
20 januari 2023 11:25
Hmm.. ben ik de enige die dacht dat het iets met DSM te maken had? Weggedsmt? Kan dat ook?
20 januari 2023 18:48
Er waren al confrontaties toen hij bij Ineos zat. Volgens mij was hij niet blij dit jaar Dylan bij Jumbo Visma weer te ontmoeten.
19 januari 2023 18:12
edit wf: wees wat collegialer en laat trollgedrag achterwege
    19 januari 2023 18:37
    Ik vond 'fnuikend' ook wel bijzonder gekozen van je gezien de context :)
    19 januari 2023 19:34
    Ik heb daarnet de reactie van het Luipaard kunnen lezen, en ik was het niet met hem eens.
    Maar 'trollgedrag' vind ik hier absoluut een ongepast woord en welke forumregel gebroken werd om het wegflitsen te rechtvaardigen is me een raadsel.

    ps "Fnuiken" is een prachtig woord
    19 januari 2023 23:29
    Ja fnuiken(d) is een prachtig woord. 'Killing' voor de niet begrijpende generatie Y en Z. Lethargisch schiet me zomaar te binnen, zal wel met mn mentale gesteldheid te maken hebben. Snaveltjes toe.
20 januari 2023 00:05
Inhoudelijk hoor ik niks over de podcast, wel over een Vlaams woord in de titel van het artikel.
Wat kan een mens toch zeiken om niks. Waar valt men over en het versterkt elkander hierin ook nog. Rechtvaardig het maar.
En doooorrrrrrr......
20 januari 2023 13:39
En dan spreken over een Hollands woord en Hollandse site.
21 januari 2023 00:57
Superleuke podcast…

Edit: Ik tik steeds hetzelfde in omdat ik mijn reactie niet zag verschijnen . Maar nu zie ik dat de laatste reactie niet automatisch onderaan staat. Sorry voor herhaling!
Nederlands

Woordafbreking

deem·ste·ren

Woordherkomst en -opbouw

Afgeleid uit deemster.[1]


deemsteren
deemsterde
gedeemsterd
zwak -d

volledig
Werkwoord

deemsteren [2]

(België) duister worden, schemeren

Hyponiemen

wegdeemsteren


Gangbaarheid

Het woord 'deemsteren' staat niet in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie.

Bron: https://nl.wiktionary.org/wiki/deemsteren
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Woordenboekspel#:~:text=De%20spelleider%20kiest%20in%20overleg,definitie%20uit%20het%20woordenboek%20over.
    19 januari 2023 17:16
    'Deemsteren' staat inderdaad niet in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie, en wordt ook in Vlaanderen door geen mens gebruikt.
    'Wegdeemsteren' wel, en dat staat er dan ook wél in.
    https://woordenlijst.org/#/?q=wegdeemsteren
    Dus tot spijt van wie het benijdt, het is geen verzonnen woord maar gewoon Nederlands.
19 januari 2023 14:55
Misschien wel handig om eerst het stukje over Rohan Dennis te beluisteren vooraleer te reageren...
    19 januari 2023 15:06
    Dit geldt voor zo'n beetje alle reacties die er tot nu toe zijn gegeven op deze serie podcasts. ;-)
    19 januari 2023 15:19
    Ook een beetje raar om een nieuwsbericht te schrijven over een podcast.
    19 januari 2023 15:21
    Je kunt toch die kop iets neutraler maken na de prestaties van vandaag.
    19 januari 2023 21:08
    @Binda
    Het is geen nieuwsbericht, gewoon een artikel om onze eigen podcast op de website te zetten.

    @Jean
    Misschien eerst even luisteren. De kop heeft niets te maken met de prestaties van vandaag :-)
19 januari 2023 15:26
Heerlijk hoe mensen reageren op de kop. Podcast is opgenomen na de zege. Luister vooral wat er gezegd wordt. Kunnen er hier al 10 vd 17 reacties worden verwijderd
    19 januari 2023 15:27
    Dan moeten ze maar een betere kop maken, die de lading beter dekt.
    19 januari 2023 15:55
    @shinzawai Dus als je als tourrenner weggaat van een trainingskamp omdat je de aanpakt niet trekt, je ploeggenoten niet met je naar de tour willen en je dit jaar niet in de plannen van de giro of tour voorkomt met de capaciteiten die hij heeft wil je zeggen dat hij niet wegdeemstert bij de ploeg?
    19 januari 2023 16:32
    @Yeez
    Als het daarom gaat, is 'wegdeemsteren' absoluut geen juiste woordkeuze. 'Wegdeemsteren' betekent dat iemand minder sterk wordt, en dus niet meer tot goede prestaties in staat is. Wat in schril contrast staat met zijn prestatie van vandaag.
    Persona non grata worden omwille van spanning of onenigheid is iets heel anders.
    19 januari 2023 17:35
    Dank voor de beknopte samenvatting Yeez!
    19 januari 2023 21:28
    @Maillot à Pois
    Wegdeemsteren is absoluut wel de juiste woordkeuze. Het betekent 'langzaam uitdoven of verdwijnen'. Ook wel 'geleidelijk minder krachtig worden, geleidelijk uit het zicht of uit de belangstelling verdwijnen, in het duister verglijden, vervagen'. Het lijkt me duidelijk dat ik hier bedoel dat hij op weg lijkt naar de uitgang, m.a.w. 'langzaam verdwijnen' of 'geleidelijk uit het zicht of uit de belangstelling verdwijnen'. :-)

    @Shinzawai
    De kop dekt juist volledig de lading van hetgeen we in de podcast bespreken :-)
    19 januari 2023 21:38
    @Youri
    Maar dan moet je toch ook zien dat vandaag, waarop hij volop in het zicht en in de belangstelling staat, de stelling ondermijnt?
    Het doet niets af van je verhaal dat hij op weg is naar uitgang bij JV, maar na vandaag gaat hij er in elk geval niet 'langzaam of onopvallend verdwijnen'.
    19 januari 2023 22:00
    @MaP
    Nee, want het is geen stelling. Het is een vaststelling op basis van onze bronnen dat hij wegdeemstert binnen Jumbo-Visma. Dat heeft niets met zijn prestaties te maken, wel met het feit dat hij vorig jaar uit de Tourvoorbereiding is gehaald en amper wedstrijden reed én dit jaar ingepland is voor geen enkele grote ronde (ook de Vuelta niet). :-)
    19 januari 2023 22:34
    @Youri
    Dan vernauw jij het dus tot "uit de belangstelling van de ploegleiding verdwijnen". Ik associeer wegdeemsteren met publieke belangstelling, en vind het nogal vreemd beiden los van elkaar te zien. Ik begrijp wat je bedoelt, maar had hier eerder gekozen voor 'lijkt uit de gratie gevallen' of 'lijkt naar het achterplan verdwenen'. Dat drukt mijns inziens ondubbelzinniger uit waar het om gaat, had wellicht minder kritiek uitgelokt en was (blijkbaar) ook beter te begrijpen geweest door de Nederlandse flitsers.
    19 januari 2023 23:14
    Dit 'wegdeemsteren' kan ook iets zeggen over de kwaliteiten van de staf bij JV. Ze hebben Tom Dumoulin niet meegekregen. Daarbij kun je nog zeggen soit ze kopen een grote Nederlandse naam en misschien toen nog niet geheel bekend hoe Tom zelf al in de wedstrijd zat.
    Bij Rohan Dennis neem je wel iemand waarvan je op voorhand wist dat er iets mee is. Als ze die niet op de rit krijgen, heeft JV dan wel de juiste staf voor bepaalde persoonlijkheden of hebben ze een staf die zichzelf overschat. Ik vind dat die vraag best wel eens gesteld mag worden.
    21 januari 2023 22:43
    @youri

    Wie staat er bij jv wel ingepland voor de vuelta?
    En wie zijn de reserves voor giro?
    En reserves voor tour?
    Is tour idd vingegaard, kuss, kruijswijk, van aert, van baarle, laporte, benoot en van hooijdonk? Of nog verrassing ipv van hooijdonk ofzo?

    Lijkt alsof jullie obv bronnen wel beeld van hebben.

Reacties zijn gesloten.