Rohan Dennis tekent tweejarig contract bij Team Ineos

maandag 9 december 2019 om 12:01
Rohan Dennis tekent tweejarig contract bij Team Ineos

foto: Cor Vos

Team Ineos heeft zich versterkt met Rohan Dennis. De transfer van de wereldkampioen tijdrijden werd vandaag bevestigd door de Britse ploeg, hij tekent een tweejarig contract. De Australiër koerste afgelopen jaar voor Bahrain Merida, maar in september werd zijn contract ontbonden.

“Dit is een droom voor mij sinds ik profrenner werd”, zegt Dennis in een persbericht. “Van afstand ben ik altijd al een grote fan van het team geweest, sinds de beginjaren eigenlijk. Het was altijd mijn doel om voor dit team te rijden, dus om die droom eindelijk te vervullen is een briljant gevoel en een enorme eer. Ik voel al een band met dit team – een team dat echt gelooft in innovatie, in de tijdritten vooral. Dat is iets waar ik natuurlijk enorm gepassioneerd over ben.”

Dennis sluit deze week voor het eerst aan bij zijn nieuwe ploeggenoten tijdens een trainingsstage en lijkt zijn debuut voor de ploeg te gaan maken in Australië. Ook de afgelopen seizoenen begon hij steevast Down Under, met eerst de nationale kampioenschappen en aansluitend de Tour Down Under. “Ik ben al erg enthousiast over de stage. Het wordt een cruciale periode, zowel voor het opbouwen van relaties als voor het stellen van doelen voor het komende seizoen.”

“Ik ken al veel van de jongens door alle gesprekken in het peloton de afgelopen jaren, dus er zijn al vriendschappen ontstaan, maar voortbouwen op die relaties en het hele team leren kennen zal belangrijk zijn. Koersen in Australië is altijd speciaal, vooral voor mijn familie die me zelden ziet koersen, dus het zal extra speciaal zijn om voor de eerste keer in hun bijzijn voor Team Ineos te koersen.”

‘Talent van wereldklasse’
“We weten allemaal wat een talent van wereldklasse Rohan is”, zegt teambaas Dave Brailsford. “Hij is een van de beste en meest opwindende tijdrijders in het moderne wielrennen en we zijn erg blij dat hij bij Team Ineos heeft getekend.”

foto: Cor Vos

“We proberen een team samen te stellen dat de optimale mix is van jeugd en ervaring. Rohan weet wat er nodig is om te winnen. We kunnen hem nu een omgeving bieden waar hij zijn eigen toekomstige ambities kan vervullen en tegelijkertijd andere jongere renners in het team kan laten zien wat je moet doen om op het allerhoogste niveau te slagen”, aldus Brailsford.

Bahrain Merida
Dennis verkaste in de winter van 2018 op 2019 naar Bahrain Merida, nadat hij vierenhalf jaar voor BMC reed. De focus van de Australiër zou met name op de Olympische Spelen komen te liggen, maar ook zou hij na drie jaar weer zijn opwachting maken in de Tour de France. Daar zou hij dan kopman Vincenzo Nibali zo lang mogelijk bij moeten staan. Na een sterke prestatie in de Ronde van Zwitserland trok hij naar de Tour, maar daar barstte de bom tussen renner en ploeg.

In de twaalfde etappe naar Bagnères-de-Bigorre stapte Dennis af, terwijl een dag later de tijdrit op het programma stond. Aanvankelijk was het gissen naar de redenen achter de opgave, want zijn ploeg had hij niet ingelicht erover. Ook weigerde hij na afloop te praten met zijn ploeg. Uiteindelijk klonken de geluiden over zijn ontevredenheid over materiaal en kleding steeds luider en nadat hij zijn WK-titel op de tijdrit prolongeerde, werd bekend dat renner en ploeg uit elkaar gingen.

Dennis werd vervolgens met meerdere ploegen in verband gebracht, maar de Australiër werd almaar vaker gelinkt aan Team Ineos. Die ploeg maakte vandaag met een korte video, en even later een uitgebreid persbericht, zijn tweejarige overeenkomst bekend.

Dit artikel delen:

28 Reacties

leegloper 9 december 2019 om 12:06

Luxe als knecht in een grote ronde. Tenminste, als zijn kop ernaar staat.

0
Yeez 9 december 2019 om 12:09

Die gaat daar nog meer heerser in het tijdrijden worden en tevens ontwikkelt worden tot een geweldige diesel bergop. Wat een sterren ensemble

0
AnderJ 9 december 2019 om 12:11

Ben benieuwd naar zijn rol. Ik neem aan dat Dennis zich op de Olympische spelen wil voorbereiden en dat hij wil dat zijn seizoen in het teken daarvan staat. Ineos zal wel het liefste willen dat Dennis zich in de tour helemaal wegcijfert voor kopmannen. Benieuwd wat het compromis zal zijn…

0
Panache 9 december 2019 om 15:44

Ineos doet niet aan compromissen en terecht. Rij je de Tour, dan ga je vol voor je kopman. Dat geldt voor Poels, voor Kwiatkowski en ook voor Dennis.

0
AWestie 9 december 2019 om 12:13

Las vanochtend al het terugkerende gerucht zonder veel nieuwe info (tja duh, een KASK helm, maar die droeg hij ook op het WK). Wel interessant was dat er vooral plooien over zijn rol moesten worden gladgestreken volgens dat nieuwsbericht. Ik ben heel benieuwd wat zijn doelen worden, mijn gevoel zegt in ieder geval geen plek voor hem in de Tour. Daarvoor moet hij eerst een seizoen lang teamorders volgen denk ik.

[Edit/aanvulling] Dennis noemt in het filmpje op de site van INEOS de Spelen als grootste doel en daarna komen de drie tijdritten in de Giro. Victor krijgt een geduchte concurrent in Italië dus.

0
SnellePelle 9 december 2019 om 12:42

Wordt een pittige kluif voor Rogla en Dumo.

0
Hollow Knight 9 december 2019 om 12:43

Edit redactie: Niet doen

0
Domestique 9 december 2019 om 13:18

Leuk voorgesteld van Ineos.

0
Arry1337 9 december 2019 om 13:44

Vooral in het tijdrijden??

0
Fieldbird 9 december 2019 om 13:45

Jaartje knechten/sparen voor de tijdritten in rittenkoersen, olympisch en wereldkampioen tijdrijden, dan volgende winter een kilo of 5-6 kwijtraken en dan nieuwe meesterknecht/kopman in rittenkoersen van een week.

0
Olly 9 december 2019 om 14:02

Die had ik niet aan zien komen. Wat een aanwinst voor TI als zijn kop er naar staat. Als laatste knecht bergop hangen er nog max 8-10 aan.

0
Fast Freddy 9 december 2019 om 14:53

Gatver

0
ivo001 9 december 2019 om 14:54

Wereldkampioen tijdrijden staat voor de komende 2 jaar vast.

0
Hollow Knight 9 december 2019 om 17:40

Inderdaad, Remco Evenepoel. Heeft 10 keer meer talent dan deze renner die eigenlijk maar goed is in 1 ding. Volgend jaar een jaartje sterker en met een grote ronde in de benen.

0
kleomantre 9 december 2019 om 21:02

Vooralsnog heeft Remco in het wielrennen vooral de wind mee gehad. Eerst eens zien wat er van komt als hij aan verwachtingen moet voldoen van de buitenwacht.

Vdp lijkt dat struikelblok gepasseerd met wk cross dit jaar en Schurter overvleugelen.

Pas als het moment is gekomen dat Remco als favoriet start bij een grote koers en ondanks goede voorbereiding met lege ganden achterblijft dan gaan we zien of hij een hele grote meneer wordt.

0
Hollow Knight 9 december 2019 om 23:19

Wat heeft VDP bewezen? Dat hij tegen derderangsrenners koerst in het veld? Schurter is ook niet meer van de jongste.

In een tijdrit wint vrijwel altijd de sterkste.

0
Kevin Lowagie 9 december 2019 om 15:02

Toptransfer. Benieuwd of hij in het strakke regime van Team Ineos zal passen. Ik vermoed van wel. Hij is een grote favoriet voor de tijdrit op de OS en het WK. Hij kan als geen andere toeleven en pieken naar een groot doel. Aan het materiaal zal het alvast niet liggen, prachtige fiets!

0
Laatste man 9 december 2019 om 15:08

Wat een fiets!!

Die eerste alinea is om te kotsen, maar dat zijn al die persvoorstellingen. Typische Sky renner.

0
dani 9 december 2019 om 15:09

Dit is ook een “aanval” op Jumbo. zeker voor de ploegentijdrit in een grote ronde…..

0
tendam 9 december 2019 om 17:56

Hoezo een aanval? Jumbo zal altijd de underdog zijn, alleen al qua budget. Ineos kan gewoon halen wie ze willen, en dat doen ze dan ook.

0
Kuiperberg 9 december 2019 om 20:25

zo is het Dani, anticiperen inderdaad. Hoewel er geen TTT in de tour is komend jaar, maar ze beseffen dat de alleen heerschappij met TLJ voorbij kan zijn als ze niet schakelen. En Dennis (of je ‘m nu moet of niet) is een topaanwinst voor elk team, zeker ook voor Ineos… elke trein heeft z’n locomotief nodig en bij Ineos zijn dat er steevast een stuk of 4…

0
Maenhout 9 december 2019 om 16:15

Met zo’n groot en duur begeleidingsteam als bij Ineos, zal er vast een psychiater en psycholoog beschikbaar zijn voor Dennis. En dan wordt hij gewoon weer de beste.

0
Lance4eva 9 december 2019 om 18:40

Ik moet die Rohan Dennis niet.

0
Kuiperberg 9 december 2019 om 20:26

Pech voor je.

0
Jacco van Stierop 9 december 2019 om 20:29

Maar van Lance hangt nog steeds een poster boven je bed?

0
Jungle Man 9 december 2019 om 19:45

Bij ineos zal ie als teamplayer moeten fungeren. Daarin heeft ie mi in de tour niet echt in geschitterd

0
Covadonga 9 december 2019 om 20:00

Mooie transfer. Ineos en Dennis doen goede zaken.

0
Scott Sunderland 9 december 2019 om 22:10

Team INEOS toch wel op papier het ideale team voor Rohan Dennis. Veel structuur, ongetwijfeld goed materiaal, strakke organisatie en goede begeleiding in combinatie met vast een lekker salaris.

Ik denk dat ze hem bij Bahrein te veel lieten zwemmen in chaos, wanorde en niet helemaal nagekomen beloftes, waardoor een jongen als hij de weg kwijt raakt.

Ik verwacht hem beresterk in de tijdritten en als ze hem inderdaad kunnen motiveren dan zal hij in dienst van Bernal, Thomas en consorten bergop de stenen uit de weg rijden in dienst van.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone