Rohan Dennis de beste in Zwift-race tegen ploeggenoten van Team Ineos

zondag 12 april 2020 om 19:20
Rohan Dennis de beste in Zwift-race tegen ploeggenoten van Team Ineos

foto: Cor Vos (archief)

Rohan Dennis heeft vanuit huis de eRace tegen zijn Team Ineos-ploeggenoten gewonnen. De Australiër was via Zwift de beste over een virtuele afstand van ruim 28 kilometer. De wereldkampioen tijdrijden deed 58 minuten over zijn inspanning.

Team Ineos had haar selectie opgedeeld in zes fictieve teams, waarin zij een pelotonwedstrijd tegen elkaar gingen rijden. Dennis wist na een uur Eddie Dunbar een kleine minuut voor te blijven. Michal Kwiatkowski werd vlak daarachter derde, voor Cameron Wurf en Pavel Sivakov. De van een blessure herstelde Chris Froome, die eind februari in de UAE Tour zijn rentree maakte, wist zesde te worden op twee minuten van Dennis.

Eerder op de dag reden de renners van Team Ineos, in speciaal ontworpen tenues om de nationale gezondheidszorg in Groot-Brittannië te steunen, al een online groepsrit op Zwift met recreanten. Later deze maand rijdt de Britse sterrenformatie ook de digitale Ronde van Zwitserland, ook wel The Digital Swiss 5 genoemd.

Bekijk hier de eRace van Team Ineos terug

Dit artikel delen:

8 Reacties

Guushovd 12 april 2020 om 20:53

Iedereen zijn ding. Maar op pedalen trappen zonder je te verplaatsen haalt voor mij de essentie uit het wielrennen. Ik doe het zelf niet en ik ben nog minder geïnteresseerd in anderen die het doen. Het is als voetbal zonder bal of in een vliegtuig zitten zonder op te stijgen.

Onie 12 april 2020 om 21:03

Het is mooi voor in de winter om de conditie op peil te houden en voor nu ideaal. Vandaag gekozen om de straat te mijden ondanks het mooie weer, omdat het gisteren ook al behoorlijk druk was. Nu lekker in de tuin lopen zweten op Zwift.

Guushovd 12 april 2020 om 21:30

@Onie
Ja, precies ik heb respect voor mensen die het structureel op kunnen brengen. Ik kan het niet, ik kan beter opbrengen om in kou wind en regen buiten te fietsen.

Voor mij is de hobby (wielrennen, wielrennen volgen, over wielrennen praten) volledig verbonden met buiten zijn, reizen en omgeving. Ik ben best een fanatieke fietser. Als je die dingen wegneemt dan haak ik af, maar in deze tijden snap ik goed dat mensen hun ding uit zwift enzo halen.

Fieldbird 12 april 2020 om 22:07

Aardig kunstje van Dennis. Zit op hoogte in Andorra en rijdt 6+ w/kg die klim op, de jongens op zeeniveau konden allemaal niet volgen. Froome ook weer goed op weg, hopen dat ie weer de oude wordt!

Scott Sunderland 12 april 2020 om 22:20

Zie daar de toekomst van het wielrennen. Virtuele westrijden rijden met echte wielrenners. Geen verplaatsingen meer, geen organisatie.

Romāns Vainšteins 12 april 2020 om 23:29

Ik zie het eerder andersom namelijk het ultieme bewijs dat dit geen enkele concurrentie voor echt wielrennen is. Het is gewoon fake.

Bikeage 13 april 2020 om 02:03

Ik vernam ook dat Dennis op een BMC reed terwijl de rest het op een gare Pinarello moest doen.

wielrenner 13 april 2020 om 09:44

Grappig?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair