Rohan Dennis boekt derde ritzege voor BMC en neemt leiding over

Rohan Dennis boekt derde ritzege voor BMC en neemt leiding over

foto: Sirotti

donderdag 20 augustus 2015 om 23:41

Rohan Dennis heeft etappe vier in de USA Pro Challenge gewonnen. De BMC-renner neemt door zijn ritzege ook de leiderstrui over van zijn ploegmaat Brent Bookwalter, die op ruime achterstand beslag legde op de tweede plek.

Na de vroege beklimming van de Independence Pass bleef nog een kopgroep van vijf over. Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) en Damiano Caruso (BMC) zaten erbij. In het lange middenstuk volgde echter een stuk met harde zijwind, waardoor het peloton het gat met de leiders kon verkleinen tot veertig seconden. Een bocht in het parcours zorgde voor volle tegenwind.

Op de flanken van Hoosier Pass, de voorlaatste klim van de dag, loste Caruso zijn medevluchters. Het peloton volgde op dat moment op een kleine halve minuut. Op 27 kilometer werd ook de BMC-Italiaan ingerekend. BMC hield daarna het tempo hoog om het pak bij elkaar te houden in dienst van leider Brent Bookwalter. Onderweg werd South Park (Colorado) gepasseerd. Of Stan, Kyle, Cartman en Kenny hebben toegekeken, zullen we nooit weten.

De laatste beklimming naar Moonstone lag in de laatste vijf kilometer. UnitedHealthcare legde er flink de pees op, maar Bookwalter gaf zich niet gewonnen. Zijn ploegmaat Taylor Phinney decimeerde het peloton met een ferme inspanning. Rob Squire was de eerste die een aanval plaatste. Rohan Dennis ging in de achtervolging op de Hincapie-renner. Bookwalter kon het wiel van zijn ploeggenoot niet houden. Dennis haalde Squire bij en ging direct over hem heen.

Solo ging de Australiër de afdaling naar Breckenridge in en hij gaf zijn voorsprong niet meer weg. Bookwalter versloeg Squire nog in de strijd om plek twee, maar moest zijn leiderstrui overgeven aan zijn winnende ploeggenoot.

flag-us USA Pro Challenge 2015 (2.HC)
Uitslag etappe 4: Aspen – Breckenridge (203 km)
1. flag-au Rohan Dennis (BMC)
2. flag-us Brent Bookwalter (BMC) op 19s
3. flag-us Rob Squire (Hincapie) z.t.
4. flag-au Johnny Clarke (UnitedHealtcare) op 23s
5. flag-pt Bruno Pires (Tinkoff-Saxo) allen z.t.
6. flag-us Gavin Mannion (Jelly Belly p/b Maxxis)
7. flag-lv Toms Skujins (Hincapie)
8. flag-nz Dion Smith (Hincapie)
9. flag-gb Tao Geoghegan Hart (Axeon)
10. flag-au Lachlan Morton (Jelly Belly p/b Maxxis)

Volledige uitslag

Algemeen klassement na etappe 4
1. flag-au Rohan Dennis (BMC)
2. flag-us Brent Bookwalter (BMC) op 13s
3. flag-us Rob Squire (Hincapie) op 26s
4. flag-au Jonathan Clarke (UnitedHealthcare) op 27s
5. flag-gb Hugh Carthy (Caja Rural) z.t.
6. flag-au Lachlan Morton (Jelly Belly p/b Maxxis) op 42s
7. flag-es Jaime Roson (Caja Rural) op 44s
8. flag-it Davide Formolo (Cannondale-Garmin) op 48s
9. flag-fr Julien Bernard (Trek) op 55s
10. flag-lv Toms Skujins (Hincapie) op 1m01s

Volledige klassement

Dit artikel delen:

21 Reacties

Jaizkibel2008 20 augustus 2015 om 23:43

BMC rijdt hier ontzettend dominant, ze bepalen en heersen. Dennis was weer enorm sterk, morgen zal hij weer gaan winnen. Hij heeft mij deze ronde echt geïmponeerd, hij steekt er met kop en schouders boven uit.

Wheely 20 augustus 2015 om 23:45

Hoppa dat doet ie netjes, met die tijdrit in het verschiet heeft ie de buit binnen. Wel beetje sneu voor Bookwalter.

Matisz 20 augustus 2015 om 23:51

Rohan Dennis is toch wel een steengoed renner hoor! Rijdt sterk in deze ronde en hoop oprecht dat hij de eindoverwinning pakt.

IverBon 20 augustus 2015 om 23:51

Cartman zou nochtans moeilijk over het hoofd te zien moeten zijn

WCEendT 20 augustus 2015 om 23:53

Squire verdient echt een kans bij trek/garmin/bmc.

xistnc 20 augustus 2015 om 23:55

Qua niveauverschillen kun je dit een beetje vergelijken met wat Etixx vorige week deed in Tsjechië. Maar het tikt natuurlijk wel lekker aan in de zegestand.

LyndaLid 20 augustus 2015 om 23:57

Ik doe een bold statement:

Dennis is voor mij dé favoriet voor de wereldtitel. Hij focust zich er volledig op, wat ie voor heeft op Dumoulin en Martin en Wiggins doet sowieso natuurlijk niet meer mee. Ik zeg Dennis, Martin en Dumoulin in die volgorde.

WCEendT 20 augustus 2015 om 23:59

@LL
Couldn’t agree more!

@Xistnc
Dan onderschat je de Amerikaanse teams echt flink!

Matisz 21 augustus 2015 om 00:00

@LyndaLid

Ik heb ook al die indruk maar durfde deze nooit te posten wegens te 'gedurfd' maar aangezien jij ze plaatst is was mijn idee dus niet wereldvreemd… . Ik volg jou alleszins.

@xistnc
Ik verwacht van jou betere opmerkingen (goed bedoeld). Het niveau in Amerika is echt onderschat hoog hoor.

Banddikte 21 augustus 2015 om 00:09

Kleine Update: Heb net begrepen dat Kenny de wedstrijd niet gezien kon hebben. Was voor de start van de etappe gekilled door die bastards

rennerske 21 augustus 2015 om 00:25

@LL
Is, me dunkt, niet zo bold: Wordt Dennis of Martin.

Romāns Vainšteins 21 augustus 2015 om 00:39

Ik heb zo mijn twijfels bij Dennis als allerbeste op een chrono van 40-50, geef dan toch echt Martin, Cancellara (in normale doen) en Dumoulin de betere kansen hoor. Zou ook Dowsett erbij rekenen, sterke chronoman onder de radar die er hoogstwaarschijnlijk hard mee bezig is.

Bolde voorspelling > Dumoulin 'yes he can', Dowsett, Martin, Dennis, Cancellara, Malori, Kiriyenka, voila.

LyndaLid 21 augustus 2015 om 00:45

Dowsett heeft al tijden geen "ok" tijdrit meer gereden en stapt meer af dan dat ie uitrijdt geloof ik.

Cancellara vraag ik me überhaupt vanaf of ie wel de tijdrit rijdt.

Malori heeft nog nooit een écht goede lange tijdrit gereden. Sowieso rijdt die sinds de Tirreno geen bijzondere tijdritten meer.

Kiriyenka is wellicht de gevaarlijkste klant, zeker op zo'n afstand. Maar heeft ook nog nooit bewezen echt voor winst mee te kunnen doen. Waar Dumoulin en Dennis nog jong zijn en echt groeien zit dat er bij hem ook niet echt meer in..

Dumoulin is natuurlijk wel een klasbak, maar heeft (zoals ie zelf ook zegt) nog nooit alle toppers verslagen, Dennis wel. En Dumoulin rijdt denk ik liever een moeilijker parcours.

TeamNL 21 augustus 2015 om 06:50

Cancellara rijdt de tijdrit niet.

Het niveau in de Amerikaans koersen is echt wel een stuk hoger dan die in Tsjechië.

Verweggistan 21 augustus 2015 om 09:47

Er doen natuurlijk meer WT teams mee in Colorado. Maar het niveau is Amerika wordt eerder overschat dan onderschat, niet alleen door wielervolgers (waaronder ook regelmatig door mijzelf), maar ook door ploegleiders.
De renners die de afgelopen jaren goed reden in het Amerikaanse circuit en overstapten naar Europa maken het vaak niet waar: Carter Jones & Chad Haga bij Giant. Rosskopf bij BMC. Tvetcov die geweldig reed in de VS en nu helper is bij Androni.
De renners van UHC die er in hun Europese wedstrijden amper aan te pas komen.
Alleen de jongens van Merckx zijn af en toe een uitzondering, maar die rijden meestal al op jonge leeftijd in Europa.

slice 21 augustus 2015 om 10:09

Rijdt Phinney de tijdrit? Die zou dat ook moeten kunnen

Kwibus 21 augustus 2015 om 10:11

Idd verwegistan.

nickdt 21 augustus 2015 om 10:50

@Verweggistan.
Ik vindt dat je Jones eigenlijk niet mag noemen. Deze rijdt korter in de WT dan Boswell en Dombrowski (Die zijn talent tot nu toe nog niet kan inlossen) Als je iemand noemt, dan moet je Boswell en Dombrowski noemen. Zij rijden al langer in de WT/PCT dan Jones en Haga. Hetzelfde geldt voor Rosskopf, pas dit jaar in de WT kwam.

Verweggistan 21 augustus 2015 om 11:30

@nickdt: Die renners komen bij Merckx (Livestrong/Bontrager/Axeon) vandaan en daar zitten regelmatig goede renners tussen. Boswell en Dombrowski maakten de overstap (mede) door prestaties in Europa. Dombrowski won de baby-giro, Boswell werd 5e in Avenir, 2e in LBL voor beloften.
Er werden voorheen zelden renners bij de andere Amerikaanse continentals vandaan gehaald, in 2010 maakten De Maar en Veilleux de overstap. Van het opleidingsteam van Garmin nog Morton en Vonhoff in 2012 en Howes, R. Kreder en Rathe in 2011 de overstap naar Garmin. (waarvan alleen Howes nog WT rijdt).
Dus het is opvallend dat er vorig jaar 3 renners bij Amerikaanse continentals vandaag kwamen (Jones, Rosskopf en Tvetcov) de overstap maken ook het jaar daarvoor 3 (Gaimon, Haga en Acevedo). Er werd dus waarde gehecht aan de resultaten van deze renners in de Amerikaanse koersen; maar er lijkt vooralsnog een aardig verschil te zijn met de Europese koersen. (Bovendien zijn deze 6 renners geen beloften meer, maar renners van 25, 26 jaar; dus bij een overstap mag je dan wel iets aan resultaten verwachten in het eerste jaar)
Maar je hebt wel gelijk, het is voor de genoemde renners pas hun eerste of tweede jaar, dus het kan nog goedkomen.

kampie 21 augustus 2015 om 13:47

Haha best leuk grapje over Southpark.
@redactie +1
On: BMC is dus de baas. Maar ben benieuwd hoe goed Phinney nu echt weer is, is afwachten tot volgende z’n WT koers.

Lennimator 21 augustus 2015 om 17:32

Blame Canada

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair