Roglic werpt zich op als Tourkopman Jumbo-Visma: “Giro past beter bij Tom”

woensdag 30 oktober 2019 om 19:24
Roglic werpt zich op als Tourkopman Jumbo-Visma: “Giro past beter bij Tom”

Roglic en Dumoulin strijden zij aan zij tijdens Tirreno-Adriatico - foto: Cor Vos

Wie moet er volgend jaar als kopman van Jumbo-Visma naar de Tour de France? Vuelta-winnaar Primož Roglič vindt alvast dat hij daar de meest geschikte persoon voor is. In gesprek met Cyclingnews zegt de Sloveen dat het parcours van de Ronde van Frankrijk hem goed moet liggen. Voor zijn aanstaande ploeggenoot Tom Dumoulin ziet hij de meeste kansen in de Giro d’Italia.

“Ik weet nog niet definitief wat ik wil, maar ik wil de Tour graag winnen”, opent de ex-schansspringer vastberaden. “Het is de grootste wedstrijd ter wereld en en voor iedereen die in staat is om een grote ronde op zijn naam te schrijven is het een droom om de Tour te winnen.” Hij werpt zich dan ook herhaaldelijk op als kopman voor de Ronde van Frankrijk.

In de Tour zit komend seizoen slechts een tijdrit, terwijl de Giro liefst drie chronoproeven inlast. Ondanks zijn reputatie in het werk tegen de klok beschouwt Roglic zichzelf nog niet als een echte tijdritspecialist. “Oké, ik kan ze goed aan, maar ik ben beter in de niet-reguliere tijdritten dan wanneer het dertig kilometer vlak is. Ik heb de parcoursen nog niet in detail kunnen bestuderen, maar de Giro heeft drie tijdritten en dat zou goed voor mij moeten zijn. Toch denk ik dat de Giro misschien nog beter bij Tom past.”

“Er is geen reden waarom de Tour mij niet zou liggen”, schuift hij zichzelf naar voren als potentiële Tourkopman. “Ik kan tijd pakken in een tijdrit, maar als je terugkijkt op dit seizoen heb ik ook geen problemen met het rijden in de bergen als ik helemaal gezond ben.”

Dit artikel delen:

49 Reacties

Johnny7 30 oktober 2019 om 19:28

Daar begint het gezeur al, je kan iig niet zeggen dat je dit niet had zien aankomen.

Grobbel 30 oktober 2019 om 19:33

Je maakt nu wel de aanname dat dit onderwerp op geen enkele manier al door de ploegleiding met Roglic en Dumoulin (en Kruijswijk) is doorgesproken, en er dus sprake zou zijn van "gezeur". Laten we het voor nu maar gewoon nog even afwachten.

lathumnees 31 oktober 2019 om 08:09

Nee hoor, roglic en dumoulin kunnen prima samen naar de tour. Kruiswijk past beter in de giro, (minder afdalingen op het eind en bergetappes op grote hoogte +2700 meter). Enige punt van issue is groenewegen.

Wildebert 30 oktober 2019 om 19:33

Roglic blaast hoog van de schans. Het nieuwe seizoen komt al aardig op gang met al die rennerswensen via de media.

Boomie1 31 oktober 2019 om 08:21

Blazen de media dit niet bewust op, zodat ook zij hun werk weer gedaan hebben en kunnen blijven doen?

Romāns Vainšteins 30 oktober 2019 om 19:35

Volle begrip en respect voor Roglic’ duidelijke ambitie. Los van of hij dat 100% kopmanschap sowieso krijgen moet. Wat kan hij anders?

Cyclinglife 30 oktober 2019 om 19:36

Normaal vindt ik roglic niet zo spraaks. Nu komt er geregeld bericht van zijn kant over kopmanschap in de tour. Uit de geschreven interviews lijkt dat hij hier op stuurt in het gesprek. Hopelijk komt dat beeld enkel door de schrijver(s) van het/de artikel(en). Anders is het gedonder begonnen.

xistnc 30 oktober 2019 om 19:54

Het staat je natuurlijk vrij om zelf de achtergronden te checken. Gedonder zit vaak in ‘the ear of the beholder’.

En ik neem aan dat je ‘kopmanschap’ bedoelt. Bij ‘koopmanschap’ denk ik eerder aan Vino.

Cyclinglife 30 oktober 2019 om 21:07

@Xistnc aangepast.
Ik doelde meer op het volgende.

Quote:
Hij werpt zich dan ook herhaaldelijk op als kopman voor de Ronde van Frankrijk.

En

Quote:
schuift hij zichzelf naar voren als potentiële Tourkopman

Ik lees nergens dat hij dit zegt. Dit zijn enkel bijvoegingen van de schrijver. En samen met de titel, zijn dit suggestieve teksten. Daar dit niet direct in de quotes van roglic blijkt. Wel dat hij graag de tour wil rijden, wat volgens mij bijna alle kopmannen wel zouden willen. Nu zou ik niet weten hoe je een achtergrond van het interview controleert (of wat je er exact mee bedoeld). Dus ga ik ervan uit dat het een interpretatie is van de schrijver en geen media spel van roglic. Zou dit laatste wel het geval zijn dan is er kans op “gedonder” of met andere woorden elkaar uit spelen via de media.

Kelder is de Man 30 oktober 2019 om 22:25

Cyclinglife.. Precies wat ik ook dacht. Even stoken in een jong huwelijk.

Sephiroth 31 oktober 2019 om 07:43

Ik vind het ook stoken en een slechte interpretatie van de toon die Roglic in het cyclingnews artikel zet.
Hij wil graag naar de tour en denkt er ook een goede kans te kunnen maken, maar in diezelfde zin zegt hij ook dat er nog niks vast staat.

Boomie1 31 oktober 2019 om 08:22

Precies dat. Dat bedoel ik hierboven ook te zeggen. De media leggen soms nogal graag woorden in de mond van de renner. Kerckhoffs van de Telegraaf kan daar ook wat van.

Jean Dumas 31 oktober 2019 om 12:02

Hij zegt in het Engels enkel dat ‘the Giro has three time trials and should be OK for me but maybe, if I think more about it, it’s even more OK for Tom’ (bron: Cyclingnews).

S. Morgenstern 30 oktober 2019 om 19:41

‘Er is geen reden waarom de Tour mij niet zou liggen.’

De herkomst van deze quote is wellicht aardig om op te zoeken..

josi 30 oktober 2019 om 19:54

Inderdaad, interessante vertaling wel.

Panache 30 oktober 2019 om 21:28

Gokje: “Primoz, de Giro heeft drie tijdritten”.

josi 30 oktober 2019 om 19:50

Beetje suggestieve kop wel. In het interview claimt hij nergens het kopmanschap in de Tour of dat Dumoulin maar beter de Giro kan rijden. Hij zegt alleen dat hij graag de Tour wil winnen en dat hij heeft laten zien dat hij daarvoor niet alleen op een goede tijdrit hoeft te vertrouwen. En hij ziet Dumoulin meer als een echte tijdrijder dan zichzelf. Logische uitspraken.

Bertvd 30 oktober 2019 om 20:56

Precies dat

kelderfan 30 oktober 2019 om 20:00

Het lijkt mij nu toch wel duidelijk, dat Roglic de kopman wordt voor de TdF en dan hopelijk met Steven Kruijswijk, die ook al zijn voorkeur had uitgesproken.
Hij is niet afhankelijk van te weinig tijdritkilometers.

FDJ 31 oktober 2019 om 07:23

Die heeft Dumoulin bij L1 ook al. En je haalt Dumoulin niet erbij om hem in de Giro neer te zetten… Die haal je omdat je als ploeg de ambitie hebt om de Tour te winnen.

tendam 30 oktober 2019 om 20:23

Haha, de mensen die alleen de titel lezen melden zich weer :)

Hij komt er eigenlijk terloops achter dat de Giro misschien Dumoulin meer zou liggen dan hemzelf. That’s all. En het klopt ook nog eens.

kelderfan 30 oktober 2019 om 20:27

Terloops ha, ha,
Dat verklaart alles. De titel dekt de lading.;)

xistnc 30 oktober 2019 om 20:31

Tja, zo’n zelfde ‘haha’ is van toepassing op mensen die vinden dat iets klopt. Terwijl ze het hooguit eens zijn met een mening.

Jan Blokland 30 oktober 2019 om 20:29

Roglic praat duidelijk alleen voor zichzelf.
De Tour wil ik graag winnen. t' Ja, wat moet je daarmee als er nog ene Tom Dumoulin in je ploeg zit die misschien ook wel de Tour wil winnen. Roglic kan ook de Giro winnen denk ik dan met drie tijdritten. Het kan nog weleens een groot probleem worden bij Jumbo. Wie rijdt waar?

kelderfan 30 oktober 2019 om 20:37

Kennelijk loopt hij nog steeds met krukken; dus afwachten of hij de Giro gaat halen.

VerstandOpNul 30 oktober 2019 om 20:41

Roglic de Tour, Tom de Giro en Kruiswijk, eh, de profronde van Surhuisterveen.. :-)

leegloper 30 oktober 2019 om 20:47

Kruijswijk gewoon mee naar de Tour. Betere combi dan Dumoulin en Roglic in de Tour.

nostradaanus 30 oktober 2019 om 21:10

Ondanks dat zo’n bericht en uitspraak nog niet alles zegt, geeft het wel een inkijk in wat er speelt. En kennelijk speelt dit. Ze zijn nu de rolverdeling/koersverdeling voor volgend jaar aan het voorbereiden en dan kan het soms nuttig zijn om eea via de media uit te spelen.
Mijn inziens:
– Dumoulin richt zich op de Giro icm Olympische tijdrit. Misschien daarna nog de Vuelta omdat die in Nederland start en maar zien hoe dan de benen zijn.
– Roglic gaat voor de Tour en Vuelta. Voorseizoen nagenoeg hetzelfde alleen dan dus rustperiode/hoogtestage in mei en daarna knallen in Dauphine.
– Kruijswijk Giro en Tour. Schaduwkopman in beide.

Giekes 31 oktober 2019 om 12:39

Akkoord!

jan jansen 30 oktober 2019 om 22:40

WF verlaagd zich met deze vervormde nieuwsberichten. Jammer

Sylvia 30 oktober 2019 om 23:11

Ik hoop volgend jaar toch op een Nederlandse tourwinnaar (sorry Roglic), hoe klein die kans ook is. Ik ben van mening dat als Dumoulin de tour nog eens wilt winnen dat ie elk jaar vol op de tour moet inzetten, want zoveel kansen op tourwinst krijg je niet, zeker met de talenten die komen/er zijn. Maar ik wacht nog wel af wat de renners samen met de ploeg gaan beslissen. Er mag natuurlijk ook altijd een andere Nederlander onverwachts winnen, dat zou misschien zelfs nog mooier zijn, maar die kans is ook weer een stuk kleiner xD

Banddikte 30 oktober 2019 om 23:12

Laat Dumoulin volgend jaar zich maar eerst in de giro bewijzen dat hij weer zijn oude niveau haalt. Kan hij volgend jaar de Tour doen.

girardengo 31 oktober 2019 om 00:05

Overigens mag je je afvragen hoe lang het volledige herstel van Dumoulin en Van Aert duurt.

Haanaf 31 oktober 2019 om 00:44

Hoe is het eigenlijk met Dumoulin?

Is er de afgelopen tijd nog iets gemeld over zijn revalidatie en opwerkperiode.

Pietspeed 31 oktober 2019 om 06:58

Roglic geeft aan in het interview dat hij iig graag de Tour wil winnen en dat de Giro Dumoulin beter wellicht past. Daar is niets mis mee, en los daarvan, wie wat uiteindelijk rijdt, heeft hij zeker recht van spreken gelet op z'n presentaties (voor TJV).
Betekent niet dat ik niet graag Dumoulin de Tour zie winnen.
Maar de titel van WF dekt niet de lading van het interview, dat leest WF er kennelijk graag in om alvast een beetje onrust te stoken. Waarschijnlijk is Dumoulin slim genoeg om niet te reageren, tenzij het eea nu al via de media uitgevochten wil worden als Dumoulin ook as Tour wil rijden.
Als Dumoulin in zijn contract heeft staan dat ie de Tour in 2020 mag rijden hebben ze bij TJV een probleempje…

Sephiroth 31 oktober 2019 om 07:51

neuh, dan stuur je roglic en dumounlin als kopmannen naar de tour. Als Tom en Primoz in hun contract hebben staan dat ze als enige kopman naar de tour gaan, dan heb je een probleem (en slecht onderhandeld :D)

Sephiroth 31 oktober 2019 om 07:45

@wielerflits Ik wil jullie toch verzoeken om in het kader van correctie journilastiek een update te maken voor dit artikel.

aan de hand van het originele artikel is er een essentieel deel weg gelaten wat de hele nuance anders legt.

Quote:
"I can't really say now what I'll do for definite, but I want to win the Tour," Roglic told Cyclingnews at the recent Saitama Criterium in Japan.

Hij wil de tour winnen maar weet dus nog niet hoe zijn programma eruit ziet. Dit is essentieel anders dan wat jullie schrijven:

Quote:
“Ik weet nog niet definitief wat ik wil, maar ik wil de Tour graag winnen”,

Hij weet heel goed wat hij wil, maar zegt zich te voegen naar het programma wat TJV hem levert.

https://www.cyclingnews.com/news/primoz-roglic-its-my-dream-to-win-the-tour-de-france/

Panache 31 oktober 2019 om 08:19

Al deze quotes komen uit Japan, zelfde moment als het vorige interview. Kortom niets nieuws ten opzicht van het bericht enkele dagen geleden. Ik mis ook een optie in de poll (twee kopmannen).

koos verrek 31 oktober 2019 om 08:40

Die praat voor ze beurt. Nederlands team, heb beste Nederlandse klassementsman binnengehaald, lijk me duidelijk wie kopman wordt in de tour

Simon1 31 oktober 2019 om 10:31

Wie is Roglic?

SteelHorseCowboy 31 oktober 2019 om 11:02

Of het handig is van Roglic om in de pers zo uit te pakken vraag ik me af.

Maar het lijkt me duidelijk dat hij op dit moment het meeste recht van spreken heeft.

Dumoulin moet eerst maar eens zien weer fit te worden, en Kruiswijk is een steengoede renner, maar hij is derde geworden in de tour (wat heel knap is) zonder ook maar 1 keer de illusie te wekken dat meer mogelijk zou zijn.

Taliesin 31 oktober 2019 om 11:13

Ik denk dat Tom volgend jaar de dubbel gaat doen, Giro en Tour.
Dat lijkt me ook niet verkeerd.

Wellicht dat ze Roglic alleen de Tour laten doen. Maar ik zie Dumoulin echt niet weer de kans op een Touroverwinning opgeven, ook hij is in de prime van zijn carriere en heeft in 2019 ook al niet mee kunnen doen. Die doet echt wel de Tour volgend jaar, maar ik denk wel dat hij ook de Giro doet.

Paul81 31 oktober 2019 om 11:17

Movistar 2.0

roeleur 31 oktober 2019 om 11:34

Die drie kopmannen trekken elkaar straks bij de geringste versnelling aan de haren terug.Tom kan maar beter nog een jaartje gaan puzzelen om dan in 2021 het absolute kopmanschap op te eisen bij Tarteletto-Isorex.

Jacob Lohof 31 oktober 2019 om 12:20

Ik hoor laatste tijd dat alle goede Nederlandse rijders allemaal bij Jumbo moeten komen rijden , zoals Mollema en Poels. Waarvoor om Sloveen de Tour laten winnen?
Ik zie liever goede wielrenners bij verschillende ploegen, maar ja alles wat Jumbo is perfect

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair