Roglic werpt zich op als Tourkopman Jumbo-Visma: “Giro past beter bij Tom”

woensdag 30 oktober 2019 om 19:24
Roglic werpt zich op als Tourkopman Jumbo-Visma: “Giro past beter bij Tom”

Roglic en Dumoulin strijden zij aan zij tijdens Tirreno-Adriatico - foto: Cor Vos

Wie moet er volgend jaar als kopman van Jumbo-Visma naar de Tour de France? Vuelta-winnaar Primož Roglič vindt alvast dat hij daar de meest geschikte persoon voor is. In gesprek met Cyclingnews zegt de Sloveen dat het parcours van de Ronde van Frankrijk hem goed moet liggen. Voor zijn aanstaande ploeggenoot Tom Dumoulin ziet hij de meeste kansen in de Giro d’Italia.

“Ik weet nog niet definitief wat ik wil, maar ik wil de Tour graag winnen”, opent de ex-schansspringer vastberaden. “Het is de grootste wedstrijd ter wereld en en voor iedereen die in staat is om een grote ronde op zijn naam te schrijven is het een droom om de Tour te winnen.” Hij werpt zich dan ook herhaaldelijk op als kopman voor de Ronde van Frankrijk.

In de Tour zit komend seizoen slechts een tijdrit, terwijl de Giro liefst drie chronoproeven inlast. Ondanks zijn reputatie in het werk tegen de klok beschouwt Roglic zichzelf nog niet als een echte tijdritspecialist. “Oké, ik kan ze goed aan, maar ik ben beter in de niet-reguliere tijdritten dan wanneer het dertig kilometer vlak is. Ik heb de parcoursen nog niet in detail kunnen bestuderen, maar de Giro heeft drie tijdritten en dat zou goed voor mij moeten zijn. Toch denk ik dat de Giro misschien nog beter bij Tom past.”

“Er is geen reden waarom de Tour mij niet zou liggen”, schuift hij zichzelf naar voren als potentiële Tourkopman. “Ik kan tijd pakken in een tijdrit, maar als je terugkijkt op dit seizoen heb ik ook geen problemen met het rijden in de bergen als ik helemaal gezond ben.”

Dit artikel delen:

49 Reacties

RobertMollema 31 oktober 2019 om 17:01

Inderdaad: Tom moet de dubbel Giro en Tour rijden. Dat zou natuurlijk het allermooiste zijn. Mocht hij na de Tour nog puf hebben, dan mag hij nog even de Olympische tijdrit winnen!

Glorious 31 oktober 2019 om 17:20

Tom Giro en daarna alles op de Olympische Spelen, lijkt een heel logisch programma in 2020. En dan Roglic Tour, met zoals in de Vuelta iig Bennett, Kruiswijk Kuss, Gesink, Martin….. en daarnaast van Aert en Martens.

Giro: de Plus, Kruiswijk, (plus Tour) Tolhoek, Bouwman, van Emden en daarnaast kijken of Dylan mee gaat met Jansen en Teunissen.. Anders alleen de Vuelta voor Dylan.

Mark 31 oktober 2019 om 17:46

Roglic kan zo gelukkig ook wat druk weghalen bij Dumoulin die hem anders per se in die favorietenrol had geplaatst. Nu kan hij die favorietenrol delen.

SnellePelle 31 oktober 2019 om 18:50

Hij heeft gelijk. Het profiel ligt Rogla beter dan Dumo.

En past ook beter bij de doelen van Dumo, namelijk de OS.

Headlines

Materiaalzone

Populair