Roglic nog altijd aan kop in Baskenland: “Nu komen de echte bergritten”

donderdag 7 april 2022 om 18:00
Roglic nog altijd aan kop in Baskenland: “Nu komen de echte bergritten”

foto: Cor Vos

Primož Roglič gaat ook na de vierde dag van de Ronde van het Baskenland aan de leiding in het algemeen klassement. De Sloveen van Jumbo-Visma had naar eigen zeggen niet zijn beste dag, maar kwam verder ook niet in de problemen in de finale naar Zamudio.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Na afloop keek Roglič met Cycling Pro Net terug op een zware etappe. “Ik voelde me vandaag goed genoeg om mee te gaan met de beste renners, maar ik beschik deze week niet over de echt goede benen. Ook mis ik wat geluk. Ik wilde wel degelijk de etappe winnen”, doelt de Sloveen op de eindsprint. De geletruidrager moest in de spurt ritwinnaar Daniel Felipe Martínez, Julian Alaphilippe en Diego Ulissi laten voorgaan.

De 32-jarige Roglič kijkt echter vooral naar de eindzege en beschikt na vier etappes nog altijd over de beste papieren. Vrijdag en zaterdag staan er twee zware bergritten op het programma. Morgen trekken de renners over vijf gecategoriseerde beklimmingen naar de oplopende finish (met stroken boven de 10%) in Mallabia.

Roglič heeft er wel zin in. “Nu komen de echte bergetappes eraan. Morgen is een zware dag, met veel hoogtemeters. Het is de koninginnenrit van deze ronde. En zaterdag? Daar kijk ik ook naar uit”, klinkt het vol vertrouwen.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Murcia 7 april 2022 om 18:07

De test volgt morgen en overmorgen, maar als dit zijn minder goede benen zijn hoeft hij niet te wanhopen. De sterke Jonas geeft de ploeg ook een tweede pion om indien nodig uit te spelen.

0
Richard van Hoof 7 april 2022 om 18:08

Die heeft zich waar gespaard tot de laatste 2 etappes.

0
Richard van Hoof 7 april 2022 om 18:30

waar mogelijk

0
bartp25 7 april 2022 om 18:10

Hij is in ieder geval minder oppermachtig dan de laatste jaren. Waar je van te voren zijn naam als winnaar al kon opschrijven met potlood is dat dit jaar toch anders.

0
VamoUruguay 7 april 2022 om 18:23

Denk dat je Roglic ondanks zijn mindere superieuriteit alsnog mag opschrijven als eind winnaar. Zolang die niet met pech kampt.

0
Richard van Hoof 7 april 2022 om 18:35

In de proloog was ie zeer sterk, daarna heeft hij met de rest van TJV nergens een poging ondernomen omdat de eerste 3 etappes nauwelijks ruimte boden tot het maken van een groot verschil, het enige wat tot nu toe moest gebeuren was sparen, sparen en nog meer sparen waar mogelijk.

Wellicht is hij ietsje minder dan op zijn top, maar ik denk dat we de komende 2 dagen zullen zien of dat niet nog steeds beter is dan de concurrentie.

0
bartp25 7 april 2022 om 18:58

Ik denk nog altijd dat hij wint, maar waar het de afgelopen jaren in dit soort rondjes vaak met 2 vingers in de neus was, simpelweg oppermachtig. Is dat dit jaar nog zeker niet het geval, Parijs Nice verliest hij zonder WvA, Vandaag was hij sterk de aanvallen die er waren zat hij meteen op het wiel, maar gisteren was dit zeker niet het geval.

0
FDJ 7 april 2022 om 23:08

@Bart P valt allemaal reuze mee. Parijs Nice was dit jaar veel en veel sterker bezet dan afgelopen jaar als je de top 10 ziet. In 2021 is er een top 10 met o.a. Schachmann, Benoot, Jorgenson, Mäder, Izaguirre, Martin, Haig, Paret Peintre en Vlasov, waar de editie van 2022 een top 10 heeft met o.a. A. Yates, S..Yates, Quintana, Martinez en Almeida. Ondanks een mindere slotdag wint hij met ruim een halve minuut voorsprong. Ik schat die van 2022 dus hoger in dan een jaar eerder.

In Baskenland moeten de zwaarste ritten nog komen. Beetje snel voor zo’n oordeel m.i.

0
xistnc 7 april 2022 om 18:25

Morgen van de eco-stand af en eindelijk echt koersen. Vamos!

0
goldone123 7 april 2022 om 18:32

Gaat morgen we regenen niet grooste fan daar van.

0
fietsvriend 7 april 2022 om 18:37

Met slechte benen vierde – je zou voor minder.

0
Maillot à Pois 7 april 2022 om 19:41

Met deze kleine verschillen moeten dat leuke ritten worden. En Vlasov, Bilbao en het Ineos-duo zien er allemaal goed uit, TJV gaat het zeker niet cadeau krijgen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone