Roglic na zege in Milaan-Turijn: “Gelukkig had ik de benen om het af te maken”

woensdag 6 oktober 2021 om 17:09
Roglic na zege in Milaan-Turijn: “Gelukkig had ik de benen om het af te maken”

foto: Cor Vos

Primož Roglič begint zaterdag als topfavoriet aan de Ronde van Lombardije. De Sloveen won zaterdag al met verve de Giro dell’Emilia en was vandaag de beste in Milaan-Turijn. “Lombardije? Ik wil er nu nog niet aan denken. Ik wil eerst genieten van deze overwinning”, vertelde de Sloveen na afloop in het flashinterview.

Roglič vocht in Milaan-Turijn een beklijvend duel uit met de Brit Adam Yates. De twee kleppers bleken op de laatste beklimming van Superga over de sterkste benen te beschikken. Yates nam het initiatief en probeerde Roglič tot twee keer toe uit het wiel te rijden, maar de Sloveen kon volgen en had vervolgens nog wat over voor de laatste honderden meters. “Dit is echt geweldig. Het was vandaag mooi weer en dit is een fijn resultaat.”

Pittige aanloop 
Voor de kopman van Jumbo-Visma was het echter geen walk in the park. “De aanloop naar het lokale circuit was heel erg zwaar. Gelukkig beschikte ik over de benen om het af te maken. Ik had de aanval van Yates wel verwacht, maar je weet natuurlijk nooit of je de benen hebt. Soms is dat wel het geval, soms ook niet. Maar vandaag beschikte ik over de juiste vorm. Ik koers hier tussen mooi gezelschap.”

Roglič was na afloop ook lovend over zijn ploeggenoten. “Ik ben heel erg blij met mijn prestatie, maar ook met die van de ploeg. We wisten aan het begin van de wedstrijd de kopgroep in bedwang te houden en vervolgens zaten we ook nog met drie renners in de eerste waaier. Ik wil nu nog even niet denken aan Lombardije. Eerst even genieten van deze zege. Er volgt nu nog een laatste koers, maar het is ook meteen de belangrijkste wedstrijd.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 6 oktober 2021 om 17:20

Bevestigd hier dat de boel op de kant is getrokken waarbij ik vermoed dat DQS de aanstichter was. Verder is hij vriendelijk voor Yates maar hij zat natuurlijk met de concurrentie vandaag te spelen. Als je 12 seconden wegrijdt in 200 meter op een zeer goede Yates is je eigen vorm gigantisch. Dat hij zegt eerst te willen genieten van deze zege voordat hij over zaterdag gaat nadenken geloof ik meteen. Het is de manier waarop hij topsport bedrijft. Leven in het moment en je nergens anders druk over maken. Zaterdag verwacht ik een uitmuntende Poga tegenover hem want die wordt vierde met de zware wedstrijd van gisteren nog in de benen. Die zal op de afspraak zijn.

S.t.B 6 oktober 2021 om 17:46

Toch vond ik dat Poga bepaald niet lekker op de fiets zat. Veel amechtig stoempwerk met hier en daar zelfs wat Mollema stilisme.
Het contrast met de lichtvoetige jumps van Primoz was groot.

Murcia 6 oktober 2021 om 17:56

Klopt, nu is Tadej altijd wel een beetje de mijnwerker op de fiets maar er is nog iets wat mij opvalt, vorig jaar reed Primoz altijd met een kleinere versnelling op de beklimmingen t.o.v. Pogacar. Dit jaar rijdt ook hij echt een tik groter bergop. Om dan de jumps te maken moet je dus nog meer macht in de benen hebben en daar heeft hij zowel in P-N, Baskenland, Vuelta en nu de najaarscampagne profijt van gehad.

devlo 6 oktober 2021 om 20:21

primoz is buiten kijf de beste eendaagse rijder van de afgelopen 3 jaar er mag er komt niemand in zijn buurt geen DQS geen trek movistar geen evenpoel woods valverde Niemand !!!!!

S.t.B 6 oktober 2021 om 19:23

Valt inderdaad duidelijk aan zijn pedaalslag te zien. Voorheen ging zittend het koffiemolentje aan en staand weer zwaarder. Nu is dat verschil nihil, met de nivellering naar zwaarder. Het oogt in ieder geval een stuk minder nerveus, en qua effectiviteit denk ik dat de prestaties voor zich spreken.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair