Roglič na nieuwe eindzege: “Ideale wedstrijd in de opbouw naar de Tour”
foto: LaPresse (archief)
zondag 17 juni 2018 om 17:48

Roglič na nieuwe eindzege: “Ideale wedstrijd in de opbouw naar de Tour”

Primož Roglič behaalde vandaag voor de derde keer dit seizoen een eindzege in een rittenkoers. De Sloveen wist na de Ronde van Romandië en de Ronde van het Baskenland ook ‘zijn’ Ronde van Slovenië te winnen, voor de tweede keer in zijn carrière alweer. “Het resultaat is perfect”, zegt hij op de ploegsite.

“Ik ben erg blij dat ik hier voor eigen publiek heb kunnen winnen”, vertelt Roglič. “Dat was zonder de steun van mijn ploeggenoten en fans nooit gelukt. Mijn supporters waren de hele week geweldig. Deze overwinning is ook voor hun. Het is een week om niet snel te vergeten.”

De Ronde van Slovenië staat voor Rogla in het tegen van de Tour de France. “De Ronde van Slovenië is voor mij een ideale wedstrijd in de opbouw geweest. De Tour start over drie weken en deze wedstrijd was perfect om de intensiteit weer in de benen te krijgen”, legt hij uit. “De komende weken zal vooral uit trainen en rusten bestaan en hopelijk ben ik dan klaar voor de Tour. Nu ga ik vooral even genieten van mijn overwinning.”

Naast de eindzege boekte Roglič ook nog twee ritzeges in eigen land. In de voorlaatste rit, met een aantal bergen, greep hij solo de macht. Vandaag wist hij in de tijdrit de puntjes op de i te zetten met een nieuwe ritzege.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
20 juni 2018 00:15
Doet me eeen beetje denken aan Ullrich. Lekker stoempend de berg over en een uitstekende tijdrit. Hoop dat hij het waar gaat waken de komende jaren. Mooie concurrentie erbij voor de grote rondes

Reacties zijn gesloten.