Roglic kroont zich tot eindwinnaar Ronde van Catalonië, slotrit voor Evenepoel

zondag 26 maart 2023 om 13:50
Roglic kroont zich tot eindwinnaar Ronde van Catalonië, slotrit voor Evenepoel

foto: Cor Vos

Primož Roglič heeft de 102e editie van de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De Sloveen werd in de slotrit in Barcelona nog wel onder vuur genomen door zijn grote rivaal Remco Evenepoel, maar Roglič gaf geen krimp en wist de eindzege veilig te stellen. De Sloveen gunde zijn Belgische concurrent aan de streep wel de ritzege.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Tien seconden: dat was het verschil tussen Primož Roglič en Remco Evenepoel voor aanvang van de slotrit van de Ronde van Catalonië, met start en finish in Barcelona. De slotrit van de Catalaanse wielerronde vond traditioneel plaats rond de heuvel Montjuïc, waar de renners enkele lastige lokale rondes kregen voorgeschoteld over heuvelachtig terrein. Het was voor Evenepoel nog een laatste mogelijkheid om Roglič op de knieën te krijgen, in de hoop zo alsnog de leiderstrui en dus eindzege veilig te stellen.

Negen renners vormen een sterke vlucht
Na een razendsnelle openingsfase begonnen de renners aan de flanken van de eerste beklimming van de dag, de Alt de Begues (6,4 km aan 5,7%). Op deze klim probeerden meerdere sterke renners weg te rijden uit het peloton. Zo zagen we Richard Carapaz, de regerende Olympisch kampioen, in de aanval, net als Ethan Hayter en bergkoning Guillaume Martin. Die laatste kwam als eerste boven op de Alt de Begues en deed zo uitstekende zaken voor het bergklassement. Martin bleek daarmee ook de aanstichter van een kopgroep van negen.

De vroege vlucht – foto: Cor Vos

Martin kreeg van voren het gezelschap van Hayter, Carapaz, Carlos Verona, Simon Carr, David de la Cruz, Geoffrey Bouchard, Tsgabu Grmay en Mikel Bizkarra. Een mooie en bovenal sterke kopgroep, maar Soudal Quick-Step – de ploeg van Evenepoel – was niet zinnens om de vluchters al te veel ruimte te geven. De Belgische brigade besloot serieus te verdapperen in het peloton en liet de voorsprong nooit boven de minuut uitkomen. Toch wisten de koplopers nog wel de bonificatieseconden weg te graaien bij de tussensprints in Viladecans en Castelldefels.

Evenepoel gooit knuppel in het hoenderhok
Met nog goed vijftig kilometer te gaan, draaiden de koplopers de lokale ronde in Barcelona op en kon de finale écht beginnen. Al snel werd het kaf van het koren gescheiden, zowel in de kopgroep als in het peloton. De la Cruz – een rasechte Catalaan – wilde nog een keer schitteren voor eigen volk en sprong weg uit de kopgroep. In het inmiddels flink uitgedunde peloton trok Soudal Quick-Step nog maar eens door en dit bleek de voorbode voor een eerste aanval van de wereldkampioen.

Evenepoel en Roglič kleurden de finale – foto: Cor Vos

Op goed 28 kilometer van de streep was het moment daar: de eerste aanval van Evenepoel. De Belg versnelde op de steilste stroken van de Montjuïc, maar Roglič gaf geen krimp en zat meteen op het wiel. In de afdaling van de Montjuïc wist een derde renner nog aan te sluiten bij de twee kanonnen: Marc Soler. Vluchter De la Cruz was inmiddels ingerekend en achtergelaten, en dus trokken we met drie nieuwe koplopers (Evenepoel, Roglič en Soler) naar een nieuwe passage over de finish.

Evenepoel toont vechtlust, maar Roglič weigert te plooien
De samenwerking was zeker niet optimaal – Roglič bleek opnieuw niet erg happig om over te nemen – maar toch reden Roglič, Evenepoel en Soler steeds verder weg. Evenepoel liet zich niet van de wijs brengen door het koersgedrag van Roglič en hield het tempo hoog, in de hoop zo zijn Sloveense tegenstrever af te matten. Maar wat een zeer bedrijvige Evenepoel onderweg ook probeerde, hij raakte maar niet verlost van de stoïcijns koersende Roglič. Voor Soler ging het wel te snel.

De Belg kreeg met nog vijf kilometer te gaan nog een laatste kans om Roglič te lossen, op de laatste passage over de Montjuïc, maar de Sloveense klassementsleider liet zich niet meer verrassen. Evenepoel en Roglič reden vervolgens gebroederlijk naar de finish. Een koninklijke sprint kregen we niet meer na 135,8 kilometer koers, aangezien de buit werd verdeeld. Roglič liet de ritzege aan Evenepoel, in de wetenschap dat de eindzege binnen was.

De rit voor Evenepoel, de eindzege voor Roglič – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

82 Reacties

Romāns Vainšteins 26 maart 2023 om 14:32

Leukste Catalonie sinds heugenis door 2 sterren, de jonge vurige en de ouwe ijskoude, die er 1 doorlopende klassieker van maken. Domste ronde sinds heugenis opdit forum vanwege de uit de voegende knallende partijtrekkerij onder forumleden die kennelijk met een gun op de kop gedwongen worden om te kiezen tussen de 2.

Dat was het wel ongeveer.

17
Ward 26 maart 2023 om 14:39

Eens, die kinderlijke “x is de beste” discussie tussen de fans is nogal vermoeiend.

0
Limal 26 maart 2023 om 14:45

Over de ganse lijn eens. Zo mooi als de koers was, zo belachelijk waren de commentaren heen-en-weer.

Dat in dezelfde week de @Redactie (bij monde van Martin in het forum) dan beweert dat het plusminnetjessysteem de commentaarssecties verbeterd heeft klinkt als een vroege 1-aprilgrap.

5
Krist The Vanma 26 maart 2023 om 15:15

Zeker weten, Romain, prachtige koers, lang geleden dat we nog zo’n wereldkampioen gezien hebben, proficiat aan Roglic.

0

IK HEB EEN POST VAN ROMANS EEN DUIMPJE OMHOOG GEGEVEN!!!!!!

3
Jacco van Stierop 26 maart 2023 om 22:39

Mooie voorbode van wat we hopelijk straks in Italië gaan zien. Kostelijke strijd die spijtig genoeg commentaren van bedenkelijk allooi oplevert. De sneuheid daarvan wordt nog eens versterkt door het infantiele +/- , en de chat is niets anders dan een ranzig riekend afvoerputje. Kwalitatief wordt het hier allemaal niet beter, integendeel.

0
Dennis1989 26 maart 2023 om 13:52

Netjes van Roglic. Groot meneer hoe die hem voorlaat op de streep.

15
Mirco Inda 26 maart 2023 om 14:03

Remco leek er ook blij mee te zijn. Al vind ik het eerder een pijnlijk beeld. Een soort zeer subtiele vernedering, waarschijnlijk niet de bedoeling natuurlijk. Een zege weggeven gebeurt meestal aan (een tikkeltje) inferieure renners; dus wereldtoppers die elkaar de zege schenken, voelt wat raar aan.

Los daarvan wel weer straffe kost van beiden, die hebben de tegenstand aan flarden gereden deze ronde.

2
Comments 26 maart 2023 om 14:06

Dat is dan tweede keer dat hij het laat lopen voor zijne majesteit.

0
Cen Morawec 26 maart 2023 om 14:16
Quote:
Netjes van Roglic. Groot meneer hoe die hem voorlaat op de streep.

Ik ben niet zeker, dat Roglic de rietzege liet aan Remco. Volgens Sporza en het interview van Evenepoel, was Remco gewoon better in de sprint.

-9
Wheely 26 maart 2023 om 14:18

“Volgens Sporza” lol!

24
Dennis1989 26 maart 2023 om 14:45

@cen er was helemaal geen sprint. Zou zeggen kijk even terug

3
Krist The Vanma 26 maart 2023 om 14:52

Sporza schrijft dat Roglic de sprint aan Evenepoel liet, maar deze rechtzetting past niet in het kraam, zeker?

5
Wheely 26 maart 2023 om 14:59

Iedereen mag zich uiteraard revancheren of rectificeren Krist.

1
Dennis1989 26 maart 2023 om 15:02

Nogmaals kijk het even terug, want als je van Sporza uitgaat kan je beter niet reageren.

0
Cen Morawec 26 maart 2023 om 15:18

@Wheely

Ook volgens de winnaar van vandaag. Remco zegt duidelijk dat hij in de sprint beter was. Maar hij toont ook veel respekt voor Roglic

https://www.youtube.com/watch?v=7F6-E-dBKj8

0
Krist The Vanma 26 maart 2023 om 15:20

@Dennis. De site ‘Sporza’, vandaar dat ik schreef, ‘schreef’.

0
Wheely 26 maart 2023 om 15:39

@Cen
Mooi interview. Remco heeft natuurlijk geen ogen in zijn achterhoofd, de zege is hem gegund!

0
de adelaar 26 maart 2023 om 14:47

Ik vind dat Evenepoel hier wel aantoont een grote meneer te zijn. Aanvallen is het motto en doorrammen. Dat Roglic niet plooit zegt wat over Roglic. Als Pogi dit deed stond iedereen op de banken zoals Evenepoel koerst. Gewoon 2 mooi renners die op dit moment de koers bepalen. En zoals gemeld door velen voor mij. Dat eeuwige Holland/ België oftewel TJV / DQS. Wat een gezever. Hier kwam DQS boven verwachting goed uit de verf waar TJV nog echt moet verbeteren voor de komende Giro

7
Cycling 27 maart 2023 om 08:16

@De adelaar Tratnik en Kelderman waren niet aanwezig in Catalunya. Gesink is na zijn val al prima in orde. Foss heeft in Catalunya vooral Roglic prima uit de wind gehouden. Hessmann heeft hier op kop gereden als het nodig was, maar is niet bedoeld om in het hooggebergte er nog bij te zijn. Rlleen Bouwman was niet zichtbaar in beeld, maar staat er altijd in de Giro. Ik vind het dan ook sterk overdreven dat ze nog veel moeten verbeteren. Vergeet niet dat bij QS alle klimmers voor de Giro aanwezig waren en bij JV de meesterknecht van Roglic ontbrak.

0
paustovski 26 maart 2023 om 14:09

Jammer dat er niet om de ritzege gesprint werd. Voel ik me als wielerconsument toch altijd wat bekocht.

4
sooike 26 maart 2023 om 14:11

Evenepoel juicht ietwat overdreven, maar dat past wel bij hem. Hij verdient lof omdat hij de aanval niet schuwt, maar moet toch de afgelopen week op alle fronten zijn meerdere erkennen in Roglic, die nog net niet moest lachen vandaag toen Evenepoel hem opnieuw aanspoorde om kopwerk te doen. Patrick, leer jouw poulain eens wat meer over koerstactiek !

3
Jean Berben 27 maart 2023 om 06:35

Sooike, op alle fronten zijn meerdere erkennen in Roglic is toch ietwat overdreven, dit was een secondenspel, weliswaar met Roglic als winnaar, Roglic duidelijk de slimste, meest uitgekookte, meest ervaren van de 2. Wat je in je slotzin zegt klopt wel helemaal, koerstactiek, maar dat zal hij gaandeweg wel leren neem ik aan, Evenepoel leert nog steeds bij. Een jaartje terug waren er nog twijfels over zijn paraatheid op steilere hellingen, beklimmingen boven de 2000 meter, zijn explosiviteit , zijn capaciteit om ooit en grote ronde te kunnen winnen, allemaal zaken die korte tijd later zijn afgevinkt. Akkoord dus dat Evenepoel soms wat minder Naïef moet koersen , niet akkoord dat Roglic overal zijn meerdere was…..wel veel slimmer en dat geeft uiteindelijk de doorslag.

0
Dion 26 maart 2023 om 13:58

Waarom is er geen mooi rennersprofiel van Roglic.

2
Man met de hamer 26 maart 2023 om 14:01

De ploeg rond Roglic zal toch beter in orde moeten zijn in de Giro. Hopelijk komt dat goed.

2
NCK17 26 maart 2023 om 14:21

Kelderman er bij scheelt natuurlijk een slok op een borrelk.

1
S.t.B 26 maart 2023 om 14:12

Ijzersterke Roglic die de komende weken ook nog eens zijn extra procentjes zal gaan verzamelen. Primoz was soeverein aan het koersen daar waar Remco vaak onnodig met krachten aan het smijten was. Dat gedrag gaat hem serieus opbreken vanaf de derde week Giro.
JV als ploeg zorgwekkend matig zodra het wat pittiger omhoog ging. De meerwaarde van Kelderman en Tratnik zal een serieuze moeten zijn.

2
wielerlover 26 maart 2023 om 14:26

Evenepoel zal ook zo niet rijden in de Giro. Dat deed hij ook niet in de Vuelta omdat hij zelf zei "dat het in 3 weken erover gaat zo efficiënt mogelijk energie te gebruiken". Deze ronde leek me echt een voorbereiding, verschillende dingen proberen en toch ook veel leren uit z'n fouten. Dat hoeft Roglic met al zijn ervaring niet meer te doen

2
Ypuh 26 maart 2023 om 14:28

Remco rijdt als een voetballer met de benen van Roglic. Op zich geen hele verkeerde positie om in te zitten, en ook wel vermakelijk om naar te kijken.

Zal met de jaren waarschijnlijk wel wat verstandiger worden, maar laten we hopen dat dat nog 5 jaar duurt, anders zitten we elke koers naar R.E.V.90210 te kijken

-1
Cochise 26 maart 2023 om 14:29

Misschien (heel misschien!) wist hij wel dat deze wedstrijd na een week eindigde!

1
Limal 26 maart 2023 om 14:39

Ik vind het wel bijzondere hersenkronkels om Evenepoel, die de na de laatste bergrit op een schamele 10 seconden stond, te verwijten dat hij gisteren en vandaag geprobeerd heeft om ergens nog een gaatje te forceren. En om dat dan te extrapoleren naar het rijgedrag in een 3-weekse ronde mét drie tijdritten.

3
S.t.B 26 maart 2023 om 14:46

@Cochise
Dan nog zag het er vaak zo gekunsteld uit wat Remco deed. Onrustig gesleur op kop, onrustige monologen richting Roglic, onrustige tempoversnellingen ipv één goed getimede demarrage.
Primoz was compleet in focus. Remco een soort hyperactieve Jack Russel die op elk prikkeltje reageert.

-1
Kopinkas 26 maart 2023 om 15:23

Als we het over gepassioneerde ‘wielervolgers’ hebben, dan kunnen we toch echt niet om Roglic heen.
Evenepoel miste vandaag dan weer een echte wielerflits om het verschil te kunnen maken…

2
Verschrikkelijk 26 maart 2023 om 15:34

Mooi rondje gezien: Roglic, die door vele ‘kenners’ al helemaal afgeschreven was toont nogmaals eens zijn klasse. Remco ook ijzersterk, maar kwam nog juist een beetje tekort om een klepper als Roglic te kloppen. Hij gaat veel bijgeleerd hebben als hij hier op terugkijkt, want wellicht zat het verlies in kleine details: op het juiste moment de spurt aangaan, goed zitten voor de spurt begint, elke seconde telt dus niet te vroeg juichen… Giro roll on!

2
Kartouche 26 maart 2023 om 14:04

Het voelt nu echt dat hij terug is. Rogla!!! Op naar de Giro.

1
ssj 26 maart 2023 om 14:18

Allebei twee truien en twee ritten. Mooi verdeeld zo. Belooft wat voor de giro!

1
Cochise 26 maart 2023 om 14:37

Wat ging UAE daar trouwens doen? Soler eigenhandig terughalen omdat niet hij maar Almeida op het podium moest? Soler was de enige die de aangekondigde aanval van Evenepoel en Roglic kon volgen, waarom mocht die dan geen plekje wisselen met Almeida voor het eindklassement? Nog meer beschamend (en helemaal terecht) dat Almeida dan nog helemaal stilviel als hij het laatste gat ook nog zelf wilde dichten.

1
Krist The Vanma 26 maart 2023 om 15:12

’t Is een rare kerel, die Almeida. Maar wel altijd spektakel gegarandeerd, dus ik zie hem graag bezig.

0
Dennis1989 26 maart 2023 om 17:00

Snap hem Krist excuus

1
TragePelle 26 maart 2023 om 18:54

Roglic had die arrogante kwal er gewoon op moeten leggen. Ik was de beste in de sprint… welke sprint?

1
Marik 26 maart 2023 om 13:54

Wat hebben we een fantastische week gekregen van de renners. Roglic die dominant heeft gereden en gewoon bepaalde wat er gebeurde. Tot op de laatste meter heeft hij bepaald wat er gebeurde in de koers. Evenepoel heeft hard gestreden maar kreeg de Sloveen er maar niet af. Dat zal even wennen voor hem zijn geweest.

0
Federico Bahamontes 26 maart 2023 om 13:58

Je dacht, ik trek het trollen in de livechat gewoon vrolijk door naar de reacties?

Evenepoel heeft de hele week lang de koers bepaald en gedicteerd. Roglic heeft zelf nergens initiatief getoond en alleen maar gevolgd. Dikke prima hoor en hij heeft verdiend dit rondje gewonnen omdat hij ijzersterk was. Maar om te zeggen dat Roglic tot de laatste meter heeft bepaald wat er gebeurd is gewoon pure bullshit en fanboyisme.

-7
Steven_E 26 maart 2023 om 14:03

Roglic heeft de koers gewonnen in rit 1. Had ie zelf offensief moeten rijden had ie het nooit gehaald.

-4
Kartouche 26 maart 2023 om 14:09

Zo win je etappekoersen. ;)

7
wielerlover 26 maart 2023 om 14:11

Ja hier volg ik ook even niet, bepalen wat er gebeurde is niet wat Roglic deed. Het zijn voornamelijk Evenepoels aanvallen die het koersverloop bepaalden en Roglic die (terecht) volgde. Hij kreeg Primoz er dan inderdaad niet af, maar als een rondje beslist wordt door een stuk of 5 sprints en bonificatieseconden verwacht ik ook niet dat Evenepoel wint.

3
Baroudeur Baroudeur 26 maart 2023 om 14:25

Roglic heeft niet de koers gewonnen in rit 1 vind ik, Evenepoel heeft hem verloren in de rit waar hij te vroeg juicht en enkele seconden misloopt. Anders had vanaf dat punt Roglic moeten aanvallen en dan was het een anders verhaal geweest. Typisch Evenepoel natuurlijk, die dacht bij zichzelf dat hij Roglic in de volgende bergetappe er definitief ging losrijden.

4
Kartouche 26 maart 2023 om 14:32

Je zit nog duidelijk in de ontkenningsfase.

-4
Krist The Vanma 26 maart 2023 om 15:10

Yeah right, Roglic heeft dominant gereden. 1 April valt vroeg dit jaar.

-2
Gapenberg 26 maart 2023 om 13:55

Iedereen content
Jammer dat gedaan is :(
Laat de giro maar komen!

0
paul s 26 maart 2023 om 13:55

Wat een h ( eerlijke) overwinning….Roglic is natuurlijk veruit the GOAT. . Alhoewel ik dat echt een k#twoord vind

0
Steven_E 26 maart 2023 om 14:04

Hoezo is ie the “GOAT”?? Dat betekent “Greatest Of All Time”, daarvan komt ie toch geheel niet in de buurt? Zelfs niet in de top-50 denk ik…

-6
Skywalker 26 maart 2023 om 14:11

Staat op plek 35 in de PCS All time ranking, enkel Sagan en Cavendish staan nog hoger van de actieve renners.

3
Lalsacien 26 maart 2023 om 14:16

@Steven GOAT is ook maar subjectief. Heeft met zoveel verschillende factoren te maken. Ik vind François Faber dan weer the GOAT binnen en buiten de koers!

1
Mooie Sjors 26 maart 2023 om 14:22

Ik vind Paul Van Hyfte de GOAT, maar blijft subjectief natuurlijk…

1
Steven_E 26 maart 2023 om 16:12

PCS all time telt natuurlijk ook niet alle koersen uit de geschiedenis, enkel diegene waarvan de uitslagen (volledig) bekend zijn

-1
sus 26 maart 2023 om 13:57

Zo krijgt deze ronde een mooi einde dankzij roglic die nu wel mee reed ,
Zo kan het dus ook

0
Wildebert 26 maart 2023 om 14:36

Is die ruzie ook weer gesust.

1
Glorious 26 maart 2023 om 14:02

Weer een geweldige overwinning!

0
Gebruikersnaam 26 maart 2023 om 14:08

Ik vind het vooral verontrustend voor de tegenstand, die 2 doen wat ze willen. Als dit zo verder gaat, dan gaat de 3e in de Giro toch gewoon op een minuut of 8 eindigen?

Of nog erger, als Evenepoel of Roglic ergens uitvalt, dan gaat er wel bijzonder weinig spanning zijn.

0
Mr. Tornado 26 maart 2023 om 14:18

Of ze vallen allebei uit en het wordt de leukste Giro in jaren.

3
Chippen 26 maart 2023 om 14:22

de giro is de voorbije jaren toch altijd leuk geweest? alleen het bernal-jaar was wat eenzijdig, voor de rest altijd spannend met vaak nog veel wijzigingen in de slotweek

0
plattenband 26 maart 2023 om 16:25

Deze ronde is beslist door de boniseconden en door de te grote gretigheid van Rev.

Klopt Rev Rog in de rit waar Ciccone won voor de 2de plek en zet Rev niet te vroeg aan in de rit waar ie uiteindelijk parkeerde in de rit waar Rog dan won, dan wint Rev vandaag misschien met een paar seconden.

Zo relatief is de winst van Rog vandaag dus.
Wat me meer opvalt is de achterstand van ’n pak anderen. Er reden toch nog grote namen mee in deze ronde? Waar zaten die?

Is de Giro dan nu al (zonder pech en ongelukken) een strijd tussen R&R?

0
unionwagtmans 26 maart 2023 om 17:00

Deze ronde is beslist door de aankomst op Lo Port

0
Laatste man 26 maart 2023 om 16:44

Prima rondje. 2 man boven de rest uit. Beide hun overwinningen en zitten dicht bij elkaar. Leuke Giro op komst.

Almeida en Soler bijzonder om te zien. Beide blinken niet uit in teamgevoel, dat kan ook een mooie docu worden.

0
kingofthemolehill 26 maart 2023 om 17:19

Sprinten mag vandaag niet in Spanje en België. Alleen maar goodwill kweken.

-2
Federico Bahamontes 26 maart 2023 om 13:54

Conclusie na dit rondje: Roglic is dik in orde en ligt op schema voor de Giro. Zijn ploeg daarentegen was eigenlijk de hele week lang veel te zwak. Kruijswijk, Bouwman, Foss en Kuss allemaal beneden niveau. En ik blijf het ook pijnlijk vinden hoe zo’n groot talent als Hessmann volledig wegdeemstert(lol) en alleen maar wordt ingezet als werkpaard in de eerste uurtjes.

Verder is Evenepoel natuurlijk objectief een veel mooiere en leukere coureur om naar te kijken dan Roglic, dat kunnen zelfs de hordes aan geel-zwarten hier toch niet ontkennen? Alleen al hoe hij dit vandaag weggeeft en nooit meer juicht, brrrr.

-17
Stablinsky 26 maart 2023 om 14:06

En de gele horde is weer op de minnetjes aan het drukken. Hoe kinderachtig is dat zeg …
@redactie: doe die duimpjes weg

-21
Chippen 26 maart 2023 om 14:15

@stablinsky

minnetjes zijn een badge of honour, men kan geen tegenargument bedenken en dus ramt men maar op de duimpjes omlaag

soms krijgt een duidelijke troll terecht een berg minnetjes, maar dan zie je 5 posts lager wat valide kritiek op een geel-zwart heldje en dan zie je gewoon even veel minnetjes, het maakt echt niet uit, ze kunnen het gewoon niet hebben

-4
Mooie Sjors 26 maart 2023 om 14:21

Ik vind het wel een beetje aandoenlijk om eerlijk te zijn. Een groepje Nederlanders die bij ontstentenis van een landgenoot die hier enige rol van betekenis speelt massaal een Sloveen begint te verafgoden, en bij de minste kritische noot als gekken op die minnetjes beginnen te douwen. :D

-8
Wildebert 26 maart 2023 om 14:28

Yep. Weg met die stomme negatieve duimpjes. Een duim omhoog is al meer dan genoeg.

-5
Kartouche 26 maart 2023 om 14:30

Toen DQS de één na de andere klassieker/monument won door voornamelijk niet-Belgische renners was het ook één en al hosanna in Vlaanderen. Iets met spiegel en de pot.

5
Mooie Sjors 26 maart 2023 om 14:34

Ja bij Quick-Step zijn inderdaad zelden klassiekers/monumenten gewonnen door Belgen… :D

-2
Wildebert 26 maart 2023 om 14:34

Nou Sjors, maak het niet te mooi. Zie nergens de landenvlaggetjes aan de duimpjes hangen, los van dat overdreven fanboypattriotisme.

3
Krist The Vanma 26 maart 2023 om 15:08

Het is inderdaad pijnlijk, met zijn allen supporteren ze voor een Sloveen, hun landgenoten als helpers. (Of helpers van een Belg (WVA) of een kleurloze Deen.)

Het lijkt me logisch dat je eerst voor een landgenoot supportert, en als die er niet is, 8 niveaus lager, voor een ploeg uit je land, wat qua beleving toch totaal niet hetzelfde is.

In die optiek is die idolatrie voor Roglic een teken van zwakte, onmacht en vaak pijnlijk om te lezen.

Mij doet of deed het eigenlijk zo goed als niets, als een buitenlander in een Belgische ploeg wint en dat was vroeger met Quick-Step ook zo.

Tweederangssupporteren, zeg maar. Denk dat je de minnetjes ook in die optiek moet zien.

-5
djerkson 26 maart 2023 om 15:30

Ja die minnetjes, het werkt niet. Ik kan me niet voorstellen dat de overweging van dit systeem geweest is om gewone meningen zoals die van Stablinsky en Bahamontes massaal te downvoten. Op dit moment is het gewoon een tool voor fanboys van Jumbo-Visma. De kleinste kritische noot wordt massaal gedownvote. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

0
Laatste man 26 maart 2023 om 16:40

Minnetjes zijn doelloos hier. Net als die jankende Vlamingen die hier Nederlanders 2e rangs supporters vinden omdat ze denken dat iedereen voor Roglic is en tegen Remco. Z’n Krist, arrogantie.

Het begint lachwekkend te worden hier. De redactie doet er vrolijk aan mee met halve waarheden in hun artikelen.

Je kan toch van meerdere renners/ploegen/landen genieten.

3
De Zeboe van de Zoncolan 26 maart 2023 om 16:58

Who the heck is Krist the Vanma dat-ie voor een ander gaat bepalen voor wie er gesupporterd wordt?

Mag ik als Nederlander dan ook niet voor Evenepoel supporteren?

5
Krist The Vanma 26 maart 2023 om 17:44

Neen, @Zeboe, ik bepaal voortaan voor wie jij moet supporteren.

0
kleomantre 26 maart 2023 om 17:44

@Krist The Vanma: Weet niet wat jij je Belgische helden wel of niet gunt, maar als de wereld is zoals jij 'm ziet dan zouden de Belgische renners er bekaaid af komen bij contractonderhandelingen gezien de kleine markt die België is. Dan levert enkel wielerminnend België sponsorwaarde op voor hen, immers in het buitenland wordt men niet warm of koud van Evenepoel, Van Aert, Teuns, Van Avermaet etc.

Wat een gruwelijk beperkt wereldbeeld zeg. Zit niet ver van een criterium organiseren waar geen enkele buitenlander welkom is, nouja tenzij vasstaat dat er een landgenoot wint en er wat prestige afgemeten kan worden aan de deelnemers van andere oorden.

1
Krist The Vanma 26 maart 2023 om 18:33

@kleomantre, mag ik als Belg nog voor een Belg supporteren, ja?

En p.s. dit is een forum he, afgeleid van marktplaats. Op een markt verkopen we sjakossen door te roepen.

-2

Deze discussie is wel serieus cringe. Nog erger dan een 52-jarige die zich genoodzaakt voelt cringe te schrijven.

4
kleomantre 26 maart 2023 om 19:02

Waarom zou je niet voor een Belg mogen supporteren?

De rest projecteer je je eigen wereldbeeld op anderen, door supporteren voor iemand buiten de landsgrenzen (met de toevoeging dat het vanwege armoede is) als tweederangs te kwalificeren en er tevens vanuit te gaan dat het volstrekt logisch is om eerst voor een landgenoot te supporteren. Dat is anderen zeg maar voor zieligerds uitmaken terwijl je dat eigenlijk zelf met zo'n houding bent.

Verder maakt het niets uit wie jij of ik wel of niet voor supporteren, noch in jouw leven noch in mijn leven noch in andermans leven. Het zou alleen wat respectvoller kunnen naar anderen toe met andere favorieten, waaruit ook wat koersliefde blijkt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone