Roglic: “Het draait niet alleen maar om Pogacar en mij”

maandag 5 april 2021 om 17:54
Roglic: “Het draait niet alleen maar om Pogacar en mij”

foto: Cor Vos

Een goed begin is het halve werk, moet Primož Roglič gedacht hebben na de tijdrit in de Ronde van het Baskenland. De kopman van Jumbo-Visma maakte zijn favorietenstatus waar door de chrono in Bilbao te winnen. Brandon McNulty kwam nog het dichtst, de Amerikaan verloor twee seconden. “Ik ben heel blij met mijn prestatie”, aldus Roglič.

Opvallender was het verschil met Tadej Pogačar, die als laatste startte en 28 seconden verloor op het zware parcours. Toch wil Roglič niet nu al de polonaise lopen. “Het draait niet alleen tussen ons”, geeft hij aan. “Er doen ook nog andere goede renners mee en het is pas de eerste etappe, maar wel een goede dag voor ons.”

Jumbo-Visma staat na de eerste etappe met drie man in de top-4, aangezien Jonas Vingegaard en Tobias Foss derde en vierde werden. Roglič weet wat de geel-zwarte ploeg te wachten staat. “We moeten de focus behouden en vooruitkijken naar de volgende dagen”, zegt hij.

In 2018 wist Roglič al eens de Ronde van het Baskenland te winnen. Daarnaast is het voor de specialist al zijn derde tijdritzege in het Baskenland. “Het is prachtig om hier terug te zijn. De tijdrit was speciaal, zoals altijd hier in het Baskenland. Ik hou van de koersen hier. Dit was weer een mooie uitdaging, met die steile slotklim”, blikt Roglič terug.

“Ik hoop de leiderstrui na de slotrit ook nog te hebben. Het maakt niet uit hoe, maar we gaan alles geven en dan zien we wel”, sluit hij af.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Murcia 5 april 2021 om 18:03

Weer een interview in de spaarstand, maar belangrijker is dat hij weer eens laat zien hoe onverstoorbaar hij is. Valt na een indrukwekkende week in de slotrit van P-N, zelfs nog een tweede keer en vergooit de eindzege om vervolgens doodleuk hier in Baskenland de tijdrit te winnen. Pure Klasse!
Dit soort prestaties zorgt er ook voor dat andere jongens in de ploeg zo tegen hem opkijken en voor hem door het vuur gaan. Nooit een ander afvallen en tegelijkertijd een echte leider door het voorbeeld te zijn voor de rest.

tendam 5 april 2021 om 18:20

Roglic is voor de media zo’n beetje de saaiste renner die er bestaat, hij laat nooit het achterste van z’n tong zien en ziet interviews als een noodzakelijk kwaad. Dat vind ik ook wel grappig, het interesseert hem gewoon echt geen reet. Binnen die ploeg is hij heel anders, dat zie je wel in die documentaires.

Poeksel 5 april 2021 om 18:33

Hoe saaier je antwoorden, hoe kleiner de kans dat iets opgeblazen wordt en er energie verspild moet worden aan gedoe. Past dus goed bij zijn constante focus op het resultaat.

Michelangelo 5 april 2021 om 18:41

Nou ja, de vragensteller was nou ook niet heel briljant….

Gilberto 5 april 2021 om 19:31

Ik weet niet wat saaier, voorspelbaarder en vervelender is; Roglic zijn standaard riedeltjes, of het feit dat er een aantal lui hier zitte die een extreme drang schijne te hebbe om dit telkens weer onder elk Roglic interview te moete melde…..

molovin 5 april 2021 om 19:38

@Gilberto, de ‘n’ weglaten achter je werkwoorden is anders ook behoorlijk vervelend om te lezen.

Gilberto 5 april 2021 om 19:46

Ah ok molovin, dank voor de mededeling, ik zal er in het vervolg gewoon mee doorgaan

S.t.B 5 april 2021 om 19:59

@Gilberto..
Rust er voor jou een vloek op werkwoorden die eindigen met de medeklinker ‘n’ ?
Verder heb je wel gelijk, maar het blijft gewoon té verleidelijk om het napraatje van Primoz te analyseren op afwijkingen. Haast een wetenschap op zich.
Julius (Ik kwam, Ik zag, Ik overwon) Ceasar kwam er toch ook mee weg, dus waarom Primoz niet?

Gilberto 5 april 2021 om 20:37

@Stb, nee hoor, gewoon puur gemakszucht en is er een beetje ingekrope om te schrijve hoe ik praat, en een beetje Rotterdams dat ik het niet zo nauw neem met de D en de T, en er af en toe wat Rotterdams en volkstaal uitgooi, snappie?

Wim Kruithof 5 april 2021 om 22:05

Murcia, prima analyse, geheel met je eens.

Frank V 5 april 2021 om 18:49

Yates kan ook winnen. Maar dan heb je ze wel gehad.

Of TJV moet met Vingegaard en Foss gaan spelen. Dat zou wel verfrissend zijn.

Marik 5 april 2021 om 19:30

Ik vind het een briljant idee Frank. TJV kan hier mooi een nieuwe ploegentactiek testen. Ik vind dat ze deze situatie moeten gebruiken in plaats van weer met z’n allen voor Primoz werken. Laat Vingegaard morgen maar aanvallen in de finale. Roglic kan lachend achter Yates en Pogacar aan fietsen. Als Foss dan nog een beetje bij kan blijven dan zou het helemaal top zijn.

Barry Batsbak 5 april 2021 om 19:35

Ha, dat je je in rittenkoers kan gedragen als Skybots óf als Wolfpack. Alles kapot controleren of slag om slinger aanvallen. Toch wel een luxe voor TJV. Ik prefereer trouwens het laatste. Iedereen kapot demarreren bergop.

S.t.B 5 april 2021 om 19:37

Denk niet dat er een UCI regel bestaat die het gebruik van stand-ins voor het napraatje verbiedt.
Leuke schnabbel voor Frank Lammers om namens Primoz de tijd vol te babbelen. Staat toch al op de loonlijst van Jumbo. Tegen de tijd dat Frank als afsluiter nog wat kortingsacties vermeldt zit Primoz al aan de warme hap.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair