Roglic grijpt de macht in slotetappe Ronde van het Baskenland, Gaudu wint in Arrate

Roglic grijpt de macht in slotetappe Ronde van het Baskenland, Gaudu wint in Arrate

foto: Cor Vos

zaterdag 10 april 2021 om 17:54

Primož Roglič heeft de Ronde van Baskenland gewonnen. De Sloveen van Jumbo-Visma kraakte na subliem ploegenspel het UAE Team Emirates van Tadej Pogačar en Brandon McNulty. In de etappe eindigde de eindwinnaar als tweede, achter vluchtgezel David Gaudu. Vingegaard maakte het feest voor Jumbo-Visma compleet door als tweede in het klassement te eindigen.

Met zeven gecategoriseerde beklimmingen en een lengte van slechts 112 kilometer beloofde de slotetappe in de Ronde van het Baskenland een climax van jewelste op te leveren.

UAE Team Emirates vs. Jumbo-Visma in zware slotrit?
Het betekende namelijk dat concurrerende teams UAE Team Emirates en Jumbo-Visma met schaakstukken Tadej Pogačar, Brandon McNulty, Primož Roglič, Jonas Vingegaard een interessant speelveld kregen om de wedstrijd te beslissen.

Tegelijkertijd moesten zij ook nog eens rekening houden met sterke blokken als Movistar (Alejandro Valverde), Bahrain-Victorious (Pello Bilbao en Mikel Landa), INEOS Grenadiers (Adam Yates) en Astana-Premier Tech (Ion Izagirre).

Voor de etappe – foto: Cor Vos

Koers vanaf de start: Movistar en Tolhoek tonen zich
Movistar toonde zich direct op Arribinieta, de eerste gecategoriseerde beklimming van de dag. Door het tempo van het Spaanse WorldTour-team brak het peloton in stukken: het schaakspel was begonnen.

Jumbo-Visma was daarna aan zet met Sam Oomen en Antwan Tolhoek. Laatste renner kreeg op de tweede beklimming van de dag Chris Juul-Jensen en Patrick Bevin met zich mee. Op de steilere stroken toonde de Zeeuw zich steevast de betere.

Op Azurki kwam Tolhoek dan ook alleen te rijden, maar op dat moment volgde een aantal tegenaanvallen in het peloton van Richard Carapaz, Enric Mas, Omar Fraile, Hugh Carthy en Ben O’Connor. Bevin kon zo ook weer de aansluiting maken.

Tolhoek in de aanval – foto: Cor Vos

UAE Team Emirates in het defensief
De vluchters dreven zo UAE Team Emirates in het defensief. De ploeg van Pogačar en McNulty zagen we op 80 kilometer van de meet voor het eerst op kop van het peloton rijden, toen de kopgroep een voorsprong van veertig seconden had.

Voor hen bleek het lastig om de controle over de wedstrijd te bewaren. Op de volgende beklimming volgden namelijk nieuwe aanvallen elkaar in rap tempo op. Met Carlos Verona en Mark Padun kreeg Movistar een tweede pion en Bahrain-Victorious een eerste pion vervolgens in de kopgroep. Ook Guillaume Martin en Pierre Latour maakten de aansluiting.

Valverde eerste klassementsrenner in de aanval
Voor Valverde was het een eerste signaal om eens ten aanval te trekken. De 40-jarige renner deelde een eerste plaagstoot uit, maar moest snel concluderen dat de overige klassementsrenners hem geen duimbreed toegaven.

Mauri Vansevenant maakte van de daaropvolgende wapenstilstand listig gebruik door aan te vallen. De renner van Deceuninck-Quick-Step stond voorafgaand aan de slotetappe op de elfde plaats in het algemeen klassement, op slechts 1 minuut en 32 seconden van McNulty. De Belg maakte op jacht naar een korte eindklassering in het Baskenland snel de oversteek.

Oomen en Hirschi maken sprong naar voren
Vanuit de achtergrond zagen we ook nog Marc Hirschi en Oomen succesvol de sprong wagen. De kopgroep bestond daarna uit twaalf renners en koesterde een toegift van een minuut.

Oomen en Hirschi – foto: Cor Vos

Astana scheurt peloton uit elkaar: Pogačar en McNulty in de problemen
De afdaling van de Elosua-Gorla maakte vervolgens meer brokken dan de beklimming. In het peloton scheurde Astana de boel even kortstondig uit elkaar: Roglič was mee, Vingegaard, McNulty en Pogačar niet. Om het gat te dichten moest Pogačar even op kop rijden voor McNulty tot de afgezakte Hirschi zich weer meldde.

Vooraan reden inmiddels Carapaz, Bevin en O’Connor weg. De overige vluchters kregen vervolgens snel gezelschap van de kleine groep met de renners van Astana, Gaudu en Roglič.

UAE Team Emirates stond met nog vijftig kilometer te gaan met de rug tegen de muur. Vooraan bundelden Oomen, Tolhoek (Jumbo-Visma), Verona, Mas (Movistar), Fraile en Aranburu (Astana-Premier Tech) om McNulty en Pogačar verder op achterstand te rijden. Hun achterstand? Die was al snel 40 seconden.

Op de beklimming naar Krabelin moest de groep met Pogačar en McNulty, waar alleen nog Vingegaard, Esteban Chaves, Yates en Emanuel Buchmann zich bevonden, de achterstand zo snel mogelijk zien weg te poetsen.

Doek valt voor McNulty
Met de Tourwinnaar op kop slonk de achterstand van de achtervolgers naar twintig seconden. De taakverdeling binnen de ploeg uit de Emiraten leek vervolgens duidelijk: Pogačar voor McNulty. Op twee kilometer van de top kraakte de Amerikaan echter definitief en moest UAE Team Emirates de kaart van Pogačar spelen.

Gevangen in het ploegenspel – foto: Cor Vos

Gaudu, Carthy en Roglič blijven vooraan over
In de kopgroep vlogen de klassementsrenners er een voor een af. Op de top bleven Roglič, Carthy en Gaudu over. Met een voorsprong van dertig seconden op Landa, Pogačar, Yates, Vansevenant, Valverde en Vingegaard begonnen zij aan de laatste veertig kilometer.

In die laatste veertig kilometer liep de voorsprong van Roglič snel op naar een minuut, ondanks de goede samenwerking bij de achtervolgers, waar Vingegaard zijn werk als stoorzender uitvoerde.

Pogačar strijdend ten onder
Met nog de beklimmingen van Trabakua en Usartza te gaan om Roglič van de eindzege te houden, reed Pogačar stoïcijns door bij de achtervolgers op de eerste van de twee resterende heuvels. De voorsprong van de drie renners vooraan bleef echter intact.

Op de slotklim naar Arrate kwamen de achtervolgers toch nog terug tot dertig seconden, maar snel daarna werd duidelijk dat de eindzege toch echt naar Roglič zou gaan. In de kopgroep liep de voorsprong namelijk weer op na een versnelling van Gaudu. Carthy ging daarbij definitief overboord.

De drie leiders – foto: Cor Vos

Bilbao valt van virtuele podium
In de slotkilometers brak het gevecht om de laatste podiumplek los. Virtuele nummer drie Bilbao moest jagers Pogačar, Valverde en Yates van zich afhouden, maar slaagde daar niet in.

Jumbo-Visma een en twee in klassement Baskenland, Gaudu wint in Arrate
Na een versnelling van Valverde moest de Bask de podiumplek in zijn thuisronde afgeven aan de Sloveen van UAE Team Emirates, die op zijn beurt dan weer niet slaagde in zijn poging om Vingegaard te kraken. Met Roglič, Vingegaard en Pogačar lag het podium vast.

En de etappezege? Die ging naar Gaudu. Hij kreeg de etappezege van zijn Sloveense vluchtgezel. Juichend kwamen beide renners over de meet in Arrate.

Dit artikel delen:

148 Reacties

vevie 10 april 2021 om 17:57

Mooie rit, hoor. Sterk werk van jumbo. Mooie strijd gezien. Top ook van Vingegaard. Die jongen is echt goed bezig

S'mon 10 april 2021 om 17:59

We zijn verwent geweest! Slim van Roglic (en bij uitstek Jumbo).
Logisch dat Pogacar alles alleen moest doen.

tendam 10 april 2021 om 18:00

Pogacar hoefde niet alles alleen te doen. Roglic heeft meer meters op kop gereden, behalve op de slotklim.

S'mon 10 april 2021 om 18:04

Ik bedoel dat het logisch is dat iedereen in de achtervolgende groep naar hem keek, hij heeft al zeer vaak bewezen dat hij immens sterk kan klimmen. Dan is het logisch dat iedereen nog hoop koestert dat hij het gat nog kan dichten.

tendam 10 april 2021 om 18:00

Wat een prachtige etappe. De hele rit koers. En subliem gedaan door Jumbo, daar valt echt niks op aan te merken. Je moet er ook wel de renners voor hebben natuurlijk, Roglic was gewoon lomp sterk en Vingegaard blijkt gewoon een topklimmer te zijn.

Wim Kruithof 10 april 2021 om 19:04

eens. Verbluffend mooi hoe Vingegaard eraan bleef hangen, op het oog had hij zo nu en dan zelfs over. Coppi e Bartali was al knap, maar dit is een rijke bevestiging.

Laatste man 10 april 2021 om 18:00

Knap staaltje koers. Baskenland prachtig wederom!

Jori 10 april 2021 om 18:00

Wat een drama zeg dat TJV die leiderstrui weg gaf :p

Wheely 10 april 2021 om 19:11

I love it when a plan comes together!

Spirit 10 april 2021 om 18:00

nou dat was prachtig wielrennen.
Heerlijke etappe en een mooie ronde ook
Mooi landschap en een hele goede koers gezien

David Janssens 10 april 2021 om 18:00

Mooie prestatie van Roglic! Gaudu ook sterk en verdiende ritwinnaar. Al vraag ik mij af of er nog een overijverig jurylid zal gaan vallen over het feit dat beide rijders juichend over de finish kwamen in plaats van tegen elkaar te sprinten.
Grootste verrassing van de dag vond ik toch Vingegaard: als een pitbull in het wiel, gewoon bij de tourwinnaar aanhaken en keurig de tweede plek opeisen. En dan nog energie hebben om juichend over de streep te komen. Mooie rit!

Groetjesaandevoetjes 10 april 2021 om 18:21

Mag dat niet dan? Gisteren gebeurde het vele malen erger

Gilberto 10 april 2021 om 21:13

Het gunnen van de rit aan Gaudu vandaag en er dus geen sprint van make vandaag, is natuurlijk niet te vergelijke met dat gedoe van gister.
Volgens mijn, als Cerny en Honore straks over 60 jaar een reunie hebbe en lekker met een wijntje ergens op een Franse veranda zitte en herinneringe ophale, is het toch veel mooier om te zegge, hahah Jozef, weet je nog dat ik je toen mooi erop lag! Gewoon een geinige strijd als ploegmakkers waar je elkaar nog jare treiterig op ken pakke, spreekt mij persoonlijk meer aan dan dat slappe gedoe om naast elkaar over de finish te gaan. Maar goed, ieder zijn meug

Marik 10 april 2021 om 18:00

Dit was weergaloos vandaag. Wat een fantastische rit. Op een gegeven moment ging Gaudu meerijden nadat hem de etappe was beloofd. Die boks op 1 km van de streep vond ik fantastisch. Sterk staaltje wielrennen vandaag van TJV vandaag. Ik heb me zeer vermaakt.

Lalsacien 10 april 2021 om 18:40

Gaudu nam eerst over en na zijn eerste kopbeurt was het overleg tussen Roglic en hem duidelijk te horen.

Aerosolo 10 april 2021 om 18:00

Roglic had op een simpelere manier kunnen winnen, maar zo krijgt hij wel Vingegaard op 2 en het was heerlijk om te zien.

Poeksel 10 april 2021 om 18:02

De rit van donderdag is achteraf inderdaad heel goed uitgepakt voor TJV. Ook het jongerenklassement voor Vingegaard dankzij de rit (en zijn sterke rijden vandaag natuurlijk).

Groetjesaandevoetjes 10 april 2021 om 18:21

Simpeler met het risico dat mcnulty wel beter was?

Aerosolo 10 april 2021 om 18:29

Ik bedoel met eergisteren achter McNulty aanrijden.

harryjohan71 10 april 2021 om 18:54

Wie zegt dat Roglic de ronde had gewonnen als ze donderdag de trui niet hadden weggegeven? Deze etappe was bijna niet te controleren door een ploeg.

Dolfy 10 april 2021 om 18:01

Wat een etappe, Astana gooide roet in eten van UAE die wedstrijd onder controle leek te hebben. Maar Jumbo sowieso al sterk bezig daarvoor, met twee aanvallers. En Roglic en Vingegaard hadden een top dag.

Jean Dumas 10 april 2021 om 18:03

Goede analyse.

Baukema Tomoulin 10 april 2021 om 18:28

T viel mij vooral erg tegen dat Hirchi alleen meeging met Oomen en dat na de afdaling Pogacar al het werk deed. UaE had vlak daarvoor toch nog 2 extra man bergop? Ook vreemd dat McNulty in het wiel hing tot hij eraf ging, hij had op het vlakke stuk kunnen meedraaien met pogacar

Groningen 10 april 2021 om 18:49

Heerlijke koers gezien, inderdaad met dank aan Astana en Roglic die gewoon goed oplet, met lef daalt en vervolgens niet meer omkijkt.

Als Roglic niet in de afdaling wegrijdt, kun je je nog afvragen of hij Pogacar ergens anders had kunnen lossen (wat hij natuurlijk sowieso niet hoefde).

Vingegaard erg sterk, en zelfs bij het over de streep rijden als aan Pogacar’s wiel vastgekleefd.

xistnc 10 april 2021 om 19:01

De ploeg van UAE was de hele week al niet echt sterk in de breedte. Toen ze al vroeg 2-3 man op kop zetten, kon je al voorspellen dat ze vroeg met alleen Pogacar en McNulty zouden komen te zitten.

En het lossen van McNulty is ook niet onverwacht, hij moest in verschillende lastige finales al tijd toegeven. Dat UAE in eerste instantie toch voor hem reed is een soort van schattig, maar eigenlijk pure overmoed en daarom vooral dom.

Murcia 10 april 2021 om 18:01

Wat kan koers toch mooi zijn, je zit gewoon te trillen op de bank van spanning. Roglic subliem en de ploeg perfect gewerkt en met Jonas ook nog gewoon op twee. Hoe goed is die jongen geworden?
Verder een tactische fout van UAE door op Brandon te vertrouwen. Was in de eerdere etappes al kwetsbaar en nu lever je ook je kansen met Tadej in door hem in dienst te zetten.
Ben benieuwd of Wuyts in de heuvelklassiekers weer over de Sloveense volger gaat beginnen.

Xevar 10 april 2021 om 18:01

Genieten dit, wat een etappe. 2 dagen geleden was ik erg kritisch, maar vandaag hebben ze geniaal gereden. Vingegaard is ook echt krankzinnig sterk, die jongen kan je nu wel definitief invullen voor de Tour.

Ook wel grappig dat het Astana was die de boel opblies met hun aanval, maar dat ze er zelf (zoals zo vaak) helemaal niks mee zijn opgeschoten.

Lalsacien 10 april 2021 om 18:42

Wie niet waagt, wie niet wint!

Jazzy2M 10 april 2021 om 18:01

Het algemeen klassement na etappe 6 klopt niet. Volgens jullie eigen bericht moeten beide heren van Jumbo op 1 staan maar jullie hebben nog McNulty staan. Verder erg gave etappe. Benieuwd hoe de Jumbo ploeg het verder gaat doen in het rondewerk

Dolfy 10 april 2021 om 18:03

Dat is het nadeel van ingebakken uitslag van een derde soms, als daar een foutje wordt gemaakt. Maar dat word zo wel hersteld.

Jazzy2M 10 april 2021 om 18:07

Ah oké. Dat wist ik niet dat het op die manier werd geplaatst.

reusjen 10 april 2021 om 18:11

De GC van procyclingstats klopt gewoon, WF heeft gelinkt naar de GC van gisteren.

RodyTur10 10 april 2021 om 18:01

Vind het oneerlijk dat het klassement niet veranderd is.
Wat is de reden daarvoor?

SolitaryShell 10 april 2021 om 18:06

Er is een protest ingediend bij het CAS, dus daar wachten we een paar maanden op.

reusjen 10 april 2021 om 18:10

Dat er is gelinkt naar de GC van de 5e etappe. Even erop klikken en je had het geweten.

Dikke vrouw 10 april 2021 om 18:01

Geweldige teamprestatie! Zo moet je UAE dus in de pan hakken. Mcnulthy letterlijk geslacht

RodyTur10 10 april 2021 om 18:05

Niet om lullig te doen, maar misschien moet je de betekenis van het woord “letterlijk” even opzoeken. Zou nogal extreem en onsportief zijn als ze hem werkelijk “letterlijk” geslacht zouden hebben.

Kelder is de Man 10 april 2021 om 18:09

Of je moet alles niet te letterlijk nemen.

Man met de hamer 10 april 2021 om 18:17

Gele kaart voor mansplainen, Rody, maar verder heb je groot gelijk. ;)

Posterix 10 april 2021 om 18:25

Zou het ook letterlijk van een dikke vrouw komen?

Kelder is de Man 10 april 2021 om 18:27

Posterix
1 van die dingen waar we allemaal heel benieuwd naar zijn, maar nooit zullen weten. En dat is ok.

Jazzy2M 10 april 2021 om 19:08

@man met de hamer, en voor jou een rode kaart voor het zomaar aannemen dat Rody een man is.

Man met de hamer 10 april 2021 om 19:14

Haha, @jazzy. Ik heb daar een zintuig voor.

Wheely 10 april 2021 om 20:43

Misschien is het wel een vrouw met een hamer.

jv88 10 april 2021 om 18:02

Wat een tactische faalhazen zijn het bij Jumbo Visma toch! Oh nee wacht even dit was een heel sterk staaltje tactiek. De criticasters van eergister zullen wel niet reageren. Geweldig sterk die Roglic maar ook zeker Vinnegaard! Tolhoek lijkt er ook wat door te komen!

Sven.99 10 april 2021 om 18:04

De kritiek van eergister kan toch gewoon terecht zijn? Daar doet deze rit niks aan af. Vandaag echt super geanticipeerd en koers durven maken. Vingegaard en Roglic bij de 3 sterksten in koers en super gereden vandaag

Jean Dumas 10 april 2021 om 18:05

Dit is echt onzin. Je kunt een fout maken als ploeg en dan krijg je terechte kritiek. Hiervoor niets dan lof.

Poeksel 10 april 2021 om 18:05

Misschien was de kritiek terecht, maar je moet toch toegeven dat UAE er vandaag meer last dan baat bij had dat McNulty in de leiderstrui reed. En dat Vingegaard daarentegen er meer baat dan last van had dat ie toen zoveel tijd pakte….

Wildebert 10 april 2021 om 18:07

Genoten. Maar let UAE gewoon op, ….. daar zal flink worden nagepraat.

RodyTur10 10 april 2021 om 18:07

Hele sterke zet om te vertrouwen op Vingegaard en McNulty de trui te laten pakken. Nu een prachtig één-tweetje, in de koers en aan de top van het klassement. Tactisch fantastisch gedaan.

Polleke 10 april 2021 om 18:11

Toch wel… vandaag idd uit het boekje, donderdag absoluut niet… Met een Roglic in deze vorm waren er vandaag geen tactische manoeuvres nodig, hij heeft iedereen (~1) eruit geramd… de verkeerde keuzes zijn vandaag bij UAE gemaakt… maar wel prachtige koers gezien, dat is wat telt…

bartp25 10 april 2021 om 18:12

Dus omdat ze het vandaag goed hebben gedaan hebben ze eergisteren geen fout gemaakt, hele rare analyse. Ze krijgen complimenten als ze het goed doen, zoals vandaag, en kritiek als ze het niet goed doen, zoals eergisteren. Vandaag was fantastisch met een zeer sterke Roglic en vingegaard.

Man met de hamer 10 april 2021 om 19:18

@bart: McNulty reed niet mee om de aansluiting te maken, hoogstwaarschijnlijk omdat hij in de leiderstrui reed, die hij cadeau kreeg van Roglic. Pogacar deed, na Hirschi, al het werk en liep, mede daardoor, niet meer echt in op Roglic. Dus ja: het plan heeft gewerkt.
Dat er wat geluk en hulp van Astana bij komt kijken is een tweede.

Emergo 10 april 2021 om 19:19

ik had ook zeer mijn twijfels ofwel ik achtte de kans op een overwinning van Roglic miniem maar ik denk dat ze dat hebben gelezen en door een adrenalinestoot vandaag hebben gezegevierd.

Baukema Tomoulin 10 april 2021 om 19:32

Vandaag kan je volgens mij niet los zien van eergisteren. Vingegaard hele rit in het wiel van pogi kon alleen omdat hij in het klassement vóór hem stond. Pogi die moest werken voor McNulty kon vandaag alleen als McNulty de leiderstrui had. Dit is letterlijk de stresstest op UAE uitvoeren: wat doen ze als de ‘verkeerde’ man de leiderstrui heeft? Uitstekende tactiek eergisteren dus achteraf gezien. Maarja, achteraf blijkt het voor iedereen makkelijk praten.

Sven.99 10 april 2021 om 18:02

Jumbo eerder deze week bekritiseerd omdat de steun voor Roglic wat matig was en ook tacktisch niet heel erg sterk.
Echter vandaag echt een superrit gereden. Heel goed geanticipeerd en vroeg koers gemaakt. Vingegaard en Roglic ijzersterk.
Pogacar was goed, maar UAE als team vandaag gefaald.
Gaudu, pfoh wat was die sterk vandaag. Verdiende winnaar.

Dikke vrouw 10 april 2021 om 18:04

Dat was heus een cadeautje van rogla

Groetjesaandevoetjes 10 april 2021 om 18:23

Zeker een kadootje, maar als je na deze etappe nog met roglic naar de streep rijdt dan ben je gewoon een klasbak

Lalsacien 10 april 2021 om 18:46

@dikke vrouw het was ook een kadootje dat Gaudu de gehele laatste klim voor zich nam…

fietsvriend 10 april 2021 om 18:02

Dit was genieten. Pogacar genekt door zijn dubbele pet – meesterknecht of kopman.

Want eerlijk is eerlijk, die was ook sterk zeg. Nagenoeg de hele dag met zijn snoet in de wind en ook nog tijd voor gebaartjes.

Westfalen 10 april 2021 om 18:04

Compliment voor Jumbo-Visma. De ploeg maximaal ingezet. Het vroege avontuur van Roglic was niet zonder risico, maar pakte heel goed uit. Vingegaard ook sterk gereden door aan te haken en te storen in de achtervolging.

Jacco van Stierop 10 april 2021 om 18:04

Vakkundig orde op zaken gesteld door TJV en vooral door Roglič zelf. UAE verkeerd gegokt door te proberen de kaart McNulty te spelen. Pogačar had het trouwens ook niet gered, Roglič was duidelijk de sterkste in Baskenland.
Fijn dat Gaudu de rit op zijn naam mag schrijven, heeft zich goed laten zien en wil altijd wel koersen.
Aantrekkelijk rondje geweest.

Kelder is de Man 10 april 2021 om 19:09

Jacco
Denk ook dat, mocht Pogacar meegesprongen, hij niet de seconden goed had kunnen maken. Eenmaal in het wiel, was hij vast bijgebleven. Ritwinst was mogelijk geweest. Fout om in eerste instantie op McNulty te gokken, maar het siert de ploegleiding wel mbt vertrouwen kweken.

Javier 10 april 2021 om 18:05

Heb hier zo van genoten. Man wat gun ik Roglic die Tourzege.

Al Phila 10 april 2021 om 21:46

Yep !

TI Rellie 10 april 2021 om 21:49

Dat is wat ik ook wilde zeggen. Roglic heeft gewoon de gunfactor. Al is het alleen maar om Wuyts dwars te zitten.

tendam 10 april 2021 om 18:07

Stiekem was het ideaal dat McNulty de leiderstrui had… gefaalde tactiek op donderdag of niet, het kwam wel heel goed uit.

Wildebert 10 april 2021 om 18:09

Yep. En het was toch een beetje leuk om Pogi eens aan de verliezende kant te mogen zien.

F4L 10 april 2021 om 18:09

Achteraf is het mooi wonen, maar TJV had het goed gezien dat McNulty bergop niet mee kon met de toppers. Bij Emiraten hadden ze dat idee wel.

Wheely 10 april 2021 om 19:18

Het was gewoon eindelijk risico durven nemen en het subliem in kunnen koppen door gebruik te maken van de andere aanvallende ploegen in het prachtige Baskenland. Ik hoop dat dit een voorbode is voor de Tour.

Sven.99 10 april 2021 om 18:07

En wat wat Ineos dramatisch deze ronde met dit op papier sterke team.

Al Phila 10 april 2021 om 21:47

En dat na Catalonie

Murcia 10 april 2021 om 21:55

INEOS heeft nog steeds het probleem dat niemand van de ploeg beter is dan Tadej en Primoz. Dan kun je wel een geweldige groep renners kopen maar wordt je in elke koers waar die twee mee doen met je neus op de feiten gedrukt. Ik denk dat Yates hier niet veel slechter is als in Catalonië maar de Slovenen zijn een klasse beter. Verder is de Plus bijzonder matig net als kopman Hart. Als je een lijstje moet maken van de vijf beste renners van dit moment zou ik uitkomen op Tadej, Wout, Primoz, Matthieu en Asgreen. En die rijden (nog) niet voor Sir Dave.

Gerrie Kneetbom 10 april 2021 om 18:08

Masterclass Roglic vandaag. Op Van der Poelse wijze.
Hulpeloze Pogacar die nog even serieus dacht McNulty terug te kunnen brengen.
Vingegaard twee vingers in de neus naar plek 2. En genoten van Vansevenant.

molovin 10 april 2021 om 18:08

Fantastische rit, zat alles in. Astana met de suicide attack in de afdaling was weer als vanouds. Grappig dat UAE even op 50 meter hijg maar het niet dichtkregen.

Headlines

Materiaalzone

Populair