Roglic én Pogacar verkozen tot wielrenner van het jaar
foto: Cor Vos
dinsdag 15 december 2020 om 09:36

Roglic én Pogacar verkozen tot wielrenner van het jaar

Primož Roglič of Tadej Pogačar: wie is de beste Sloveense wielrenner van 2020? De stemgerechtigden voor de trofee van ‘wielrenner van het jaar’ in Slovenië konden niet kiezen en dus zijn beide renners uitgeroepen tot winnaar.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De twee Slovenen kunnen terugblikken op een uitermate succesvol wielerjaar. De voor UAE Emirates uitkomende Pogačar wist dit jaar op slechts 21-jarige leeftijd de Tour de France te winnen, door als debutant af te rekenen met landgenoot Roglič. Die laatste verloor de gele trui in de allesbeslissende tijdrit naar La Planche des Belles Filles, één dag voor Parijs.

Pogačar won verder de Ronde van Valencia, pakte de Sloveense titel in het tijdrijden en werd ook nog tweede in de UAE Tour én derde in Luik-Bastenaken-Luik. Roglič werd in de Ronde van Frankrijk dus op een pijnlijke nederlaag getrakteerd, maar de renner van Jumbo-Visma wist in 2020 meerdere grote wielerwedstrijden winnend af te sluiten.

Successen 
Zo won hij voor de tweede keer in zijn carrière de Vuelta a España, was hij na een knotsgekke finale de beste in Luik-Bastenaken-Luik en won hij verder nog de Tour de l’Ain en de Sloveense titel op de weg. Na zijn eindzege in de Vuelta mocht Roglič zich ook eindwinnaar van de UCI Worldranking noemen, niet geheel toevallig voor Pogačar.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
15 december 2020 10:16
Snap ik wel. Mooi gebaar:)
    15 december 2020 10:18
    + 1
    15 december 2020 10:52
    Ook +1 van mij. Kiezen tussen die twee is "onmogelijk" in een verkiezing als deze. Twee renners uit een piepklein wielerland die zulke prestaties geleverd hebben, die moet je nationaal gezien allebei in de prijzen zetten. Alsof je de Twin Towers neerzet in Lutjewinkel, en dan de prijs gaat uitreiken voor het hoogste gebouw van het dorp.

    Internationaal gezien is het voor mij iets anders. Daar is mijn stem gegaan naar Roglic gegaan, vanwege zijn dominantie van de eerste tot de laatste wedstrijd.
15 december 2020 10:47
Hahahaha, leuk. Enige juiste beslissing ook, met voor 1 renner kiezen zou je de ander te kort doen.
15 december 2020 10:59
"De stemgerechtigden voor de trofee van ‘wielrenner van het jaar’ in Slovenië konden niet kiezen en dus zijn beide renners uitgeroepen tot winnaar."

Konden ze niet kiezen? of hebben beide evenveel stemmen gekregen? Als je stemt moet de winnaar ook winnen, anders moet je men niet laten stemmen.
    15 december 2020 11:07
    Misschien konden ze wel echt niet kiezen, letterlijk dan omdat daar geen mogelijkheid tot was. ;)

    Nee, ik denk dat het een jury was die tot dit besluit is gekomen, een gelijkspel middels een publieke stemming is onmogelijk.
15 december 2020 11:33
Deze beslissing kan ik heel goed begrijpen, beide renners hebben dit jaar gedomineerd en Slovenië zet ze zelfs samen op een postzegel dacht ik. Felicitaties naar Tadej en Primoz.
15 december 2020 11:34
Henny Huisman-shit, lekkerrr.
    15 december 2020 18:54
    RV shit, woorden ins blaue hinein.
15 december 2020 12:07
En toch ervan overtuigd dat Roglic zijn palmares 2020 onmiddellijk inruilt voor die Tour van Pogacar.
15 december 2020 13:25
Wel een sympathiek landje, dat Slovenië.
15 december 2020 15:17
Absoluut enige juiste beslissing. Twee dominerende renners afkomstig uit hetzelfde land, maak daar maar een keuze tussen. Wat een jaar voor Slovenië, wat een weelde.

Reacties zijn gesloten.