Roglic en Bennett kunnen zich opmaken voor Rio
Primoz Roglic - foto: Sirotti
Nick Doup dinsdag 12 juli 2016 om 11:41

Roglic en Bennett kunnen zich opmaken voor Rio

Primoz Roglic en George Bennett reizen volgende maand naar Rio de Janeiro af om daar mee te doen aan de Olympische Spelen. Beide renners van LottoNL-Jumbo zijn door de bondscoach van hun land, respectievelijk Slovenië en Nieuw-Zeeland, opgeroepen voor de wegrit.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Roglic, die zich afgelopen maand Sloveens kampioen tijdrijden kroonde, zal ook aan de tijdrit deelnemen. Op het klimparcours nabij de Copacabana zullen Simon Spilak, Matej Mohoric en Jan Polanc hem vergezellen in de vierkoppige selectie. Bennett is namens Nieuw-Zeeland de enige Kiwi aan de start van de wegwedstrijd. Hij mag een landgenoot meenemen, maar Jack Bauer is na veel blessureleed niet opgeroepen door de bond.

 
12 Reacties
Sorteer op:
12 juli 2016
Ik hoop op een sensatie voor Roglic voor ITT! Podium zou leuk zijn.
12 juli 2016
Misschien kan Gesink zich nog even snel laten omdopen tot NZ en samen met Bennett in Rio gaan rijden, rijdt NL ineens met zes man rond daar, best handig...
12 juli 2016
Leuk voor ze. Is er al ergens een startlijst?
12 juli 2016
Grappig dat deze landen nu pas hun selectie bekend maken
12 juli 2016
Waarom rijdt bijvoorbeeld Paddy Bevin van Cannondale dan niet ipv Jack Bauer? Verder, laten we eerlijk zijn, is Slovenië best sterk voor een land dat zo weinig echt goede wielrenners heeft.
12 juli 2016
Als Roglic een top 10 klassering rijdt mag hij al zeer tevreden zijn over zijn prestatie. Hopelijk blijft hij zich de komende jaren goed ontwikkelen zowel als klimmer als tijdrijder. Dan kan hij namelijk een hele goede renner voor korte rondes met een tijdrit erin worden.
12 juli 2016
@petoi Op jouw site staat dat Bennett ook aan de ITT meedoet. Is dat zo?
12 juli 2016
Ik zie Roglic ook wel als outsider in die tijdrit. Die man weet nog niet wat hij kan, ging niet eens vol gas in de tijdrit in de Giro en wint toch. Al kwam dat misschien door z'n befaamde motortje.
12 juli 2016
Dank Petoi!
12 juli 2016
Dank je Petoi
12 juli 2016
@MM ze hebben een startplek voor de TT dus lijkt me dat ze die dan ook gebruiken toch?

Reacties zijn gesloten.