Roglic doet prima zaken in eerste bergrit UAE Tour

dinsdag 26 februari 2019 om 16:08
Roglic doet prima zaken in eerste bergrit UAE Tour

foto: Cor Vos

Primož Roglič heeft prima zaken gedaan in de eerste bergrit van de UAE Tour. De Sloveen van Jumbo-Visma werd op de top van Jebel Hafeet weliswaar geklopt door wereldkampioen Alejandro Valverde, maar verstevigde desalnietemin zijn leiderspositie. “Alles verliep volgens plan”, zo vertelde hij na afloop.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Ik heb de klim nog nooit gedaan”, zo liet Roglič gisteren nog weten. Het belette de 29-jarige coureur niet om al vroeg ten aanval te trekken op de slotklim. Mede door het beulswerk van Roglič bleef er aan het einde nog een groepje van vier over: de Sloveen zelf, David Gaudu, Emanuel Buchmann én… wereldkampioen Valverde.

De ervaren Spanjaard won – niet geheel verrassend – de sprint om de dagzege. Roglič werd uiteindelijk tweede, maar deed wel uitstekende zaken in het klassement. “Ik probeerde – naast het verdedigen van mijn leiderstrui – de etappe te winnen. Dat is uiteindelijk niet gelukt, maar ik doe hier wel goede zaken.”

Sterk optreden Jumbo-Visma 
“Ik ben gewoon zo hard mogelijk naar boven gereden”, blikt Roglič terug op de finale. De ronderenner kon in de finale rekenen op een sterke ploeg. Vooral Laurens De Plus maakte indruk als laatste man. “Ik had dit niet kunnen doen zonder het werk van mijn ploeggenoten. Hun werk gaf me vertrouwen en extra kracht.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Johnny7 26 februari 2019 om 16:37

De Plus en Tolhoek kunnen echt geweldige meesterknechten worden en dan over een jaar of 2 kijken of ze ook voor zichzelf kunnen rijden. Ziet er goed uit voor de rondeploegen van Jumbo!

0
kelderfan 26 februari 2019 om 16:53

Laurens De Plus ontpopt zich zeker als meesterknecht van Roglič. Met Tolhoek erbij lijkt de ondersteuning voor Primož Roglič zeker in orde.

0
tdola 26 februari 2019 om 17:13

Giro selectie staat er dan ook mooi bij op papier, alles in dienst van Roglic.

Martens en van Emden op het vlakke/betere knechtwerk. Bouwman, de tier voor het middelgebergte en komen zeker een berg over, Gesink op alle vlakken van belang, tolhoek en de plus op de laatste klim.

0
Brabander 26 februari 2019 om 18:39

Eens met bovenstaande opmerkingen. Jumbo heeft echt een gouden slag geslagen met Primož. Wat een klasbak is dat. En De Plus en Tolhoek maken ook enorme stappen

0
Jungle Man 26 februari 2019 om 19:35

Roglic is inderdaad een goede renner, echter blijft het zonde dat in een Nederlandse ploeg, renners met meer binding bij het land van herkomst van de sponsor zich moeten wegcijferen. Ik heb meer met buchmann bijv. Dan met roglic

0
Turtlehead 26 februari 2019 om 20:21

Ja, want Buchmann is een Duitser, en die zijn hier nog de baas geweest.
Lekker logisch debatje zo. Wat mij betreft Liever een Nederlandse knecht met een winnende kopman, dan een Nederlandse kopman op plek 7.
Nóg liever een NL-er op 1. Dat wel.

0
Brabander 26 februari 2019 om 21:22

Jumbo heeft toch nog wel een overduidelijke Nederlandse identiteit? Als de ploeg uit louter Nederlanders zou moeten bestaan zou dat ten koste gaan van de kwaliteit. Niks mis met wat buitenlandse toppers. Zeker als ze van het niveau Roglič zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone