Roglic als leider naar Jebel Hafeet: “Heb de klim nog nooit gedaan”

maandag 25 februari 2019 om 14:34
Roglic als leider naar Jebel Hafeet: “Heb de klim nog nooit gedaan”

foto: Cor Vos

Primož Roglič kijkt uit naar zijn eerste beklimming van Jebel Hafeet. De kopman van Jumbo-Visma zal als leider van de UAE Tour naar de 10,8 kilometer lange beklimming gaan. “Morgen ga ik alles geven wat ik heb”, zegt de Sloveen strijdbaar.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De Jebel Hafeet is de eerste onderlinge krachtmeting voor Roglič met zijn concurrenten voor het eindklassement. “Ik heb de klim nog nooit gedaan, maar we zullen het wel zien hoe we er voor staan na de finish”, blikt Rogla vooruit.

De eerste etappe in lijn was nog een listige, met waaiers die voor opschudding zorgden halverwege de rit. Roglič bleef uit de problemen in het voorste peloton. “Het was typische race voor hier, met de wind. Er was ook een beetje wind”, lachte hij. “Ik zat in de eerste groep, maar alles kwam samen. De ploeg was erg sterk en daarvoor wil ik ze bedanken. We hebben gedaan wat we moesten doen en bekijken het dag voor dag.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

west 25 februari 2019 om 16:09

Da’s makkelijk; net zo saai als de rest van het land maar dan onder een iets flauwe hoek..

0
Merlinappa 25 februari 2019 om 16:47

Nope. Jebel Hafeet staat bekend als een van de mooiste wegen ter wereld. Qua weg dan, omgeving niet per sé. Kronkelt prachtig omhoog!

0
tvm 25 februari 2019 om 21:21

Dit lijkt me een grap om de tegenstand saharazand in de ogen te strooien. Waarom immers al die tijdrijders meenemen? Om het vervolg bergop niet af te maken? Dat laatste moet je natuurlijk wel gedegen voorbereiden, zoals Valverde bijv. gedaan heeft.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone