Rogers wijt clenbuterol aan Chinees vlees

vrijdag 20 december 2013 om 16:24
Michael Rogers

foto: Sirotti

Michael Rogers heeft in een statement gereageerd op zijn voorlopige schorsing. De Australiër meldde via Twitter, dat hij op 18 december door de UCI is ingelicht over zijn uitsluiting en de vondst van clenbuterol in zijn A-staal na afloop van zijn zege in de Japan Cup. Rogers: ”Ik wil duidelijk maken, dat ik nooit bewust, dan wel opzettelijk clenbuterol tot me heb genomen.”

Rogers zegt in zijn verklaring dat hij voor aanvang van de Japan Cup, die verreden werd op 20 december, verbleef in China voor de Ronde van Peking (WT). ”Ik weet dat voedsel – besmet met clenbuterol – een ernstig probleem is in China, dat is ook erkend door het Wereld Anti-Doping Agentschap WADA en andere anti-doping organisaties”, zegt Rogers, die de komende weken de zaak zo goed mogelijk gaat proberen uit te leggen aan de UCI. Hij zal zijn volle medewerking verlenen om de kwestie zo snel mogelijk op te lossen.

De 34-jarige renner, die afgelopen seizoen voor het eerst uitkwam voor Saxo-Tinkoff Bank, hangt een straf van twee jaar boven het hoofd, mocht de Australiër daadwerkelijk betrapt worden op gebruik van doping.

Lees ook:
Michael Rogers test positief en is voorlopig geschorst

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone