Rogers: “Keuze voor Saxo-Tinkoff alleen vanwege geld”

vrijdag 7 juni 2013 om 16:43

Rogers

foto: Sirotti

Een van de meest opvallende transfers dit jaar is die van Michael Rogers. De Australiër verruilde Team Sky voor Saxo-Tinkoff. Omdat rond die tijd ook bekend werd dat werknemers van Team Sky een anti-dopingverklaring moesten tekenen, ontstonden vermoedens dat Rogers daarom vertrok bij de Britse ploeg. Onterecht, zo zegt hij zelf tegenover Cyclingnews: “Saxo-Tinkoff bood simpelweg een beter contract aan.”

“Ik was ook in onderhandeling met Team Sky en we waren dicht bij een overeenkomst, maar uiteindelijk had Saxo-Tinkoff financieel gezien een beter aanbod. Dus in tegenstelling tot wat de meeste mensen dachten – men dacht dat Team Sky van me af wilde – was het mijn eigen beslissing om te vertrekken. Ik bedoel, ik zit in de laatste jaren van mijn carrière.”

Rogers vertelt dat hij de anti-dopingverklaring van Team Sky gewoon heeft ondertekend. Er gingen destijds geruchten dat de Australiër vertrok vanwege zijn banden met dopingdokter Michele Ferrari. Rogers heeft echter altijd benadrukt dat hij enkel vanwege trainingsadviezen contact met hem had. “Veel mensen schreven grote dingen over mijn transfer, maar daar zat niets achter. Het waren slechts op sensatie beruste headlines.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone