Rodriguez: ”Dopingverhalen verkopen goed”

zondag 4 augustus 2013 om 11:42
joaquim rodriguez

foto: Sirotti

Joaquim Rodriguez heeft zich in een interview met Periodic de Andorra duidelijk uitgesproken over de huidige dopingjacht in de wielrennerij. De Spanjaard van Team Katusha kijkt vooral met een kritische blik naar de pers.

De Catalaan vraagt zich af in hoeverre de gevolgen van het huidige klimaat in de wielersport, waaronder het ontslag van Erik Zabel bij de Russische formatie, daadwerkelijk zijn vruchten afwerpt. ”Ik vind het vooral pijnlijk voor de betrokkenen. In het huidige milieu is het normaal dat ze een stap terug moeten doen, maar ik vraag me af welke motieven spelen bij deze jacht.”

”Ik krijg vooral het gevoel dat een deel van de pers jaagt op dit soort verhalen, omdat het goed verkoopt. Ondanks dat iemand uitmuntend werk levert en zich volledig inzet voor de wielersport, moet hij blijkbaar hangen,” is de duidelijke mening van Purito.

De explosieve klimmer kijkt ook nog sportief terug en vooruit. ”Ik ben tevreden met mijn seizoen, ondanks dat ik wel wat pech kende. In de dagen voor Amstel verkeerde ik in topvorm, maar de val veranderde alles. Ik ben echter nog zeer gemotiveerd voor de rest van het seizoen, vooral voor de Vuelta en het WK. Het parcours in Firenze is loodzwaar, en ik ben ervan overtuigd dat de wereldkampioen de komende drie weken in Spanje rijdt.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone