Rodriguez: “Dit is hoe ik afscheid wilde nemen van de Tour”

zondag 24 juli 2016 om 09:19
Rodriguez: “Dit is hoe ik afscheid wilde nemen van de Tour”

Foto: Sirotti

Joaquim Rodriguez heeft zijn laatste Tour de France op een positieve manier kunnen beëindigen. De Spanjaard viel zaterdag aan op de Joux Plane en steeg daardoor vier plaatsen in het klassement. “Dit is hoe ik afscheid wilde nemen van de Tour, door af te zien en te strijden”, aldus Purito op de website van Katusha. “Ik ben zo blij!”

“Vrijdag was ik nog elfde en nu zevende”, vervolgt hij. “Dat is meer dan we voor de etappe hadden verwacht, maar uiteindelijk is dit wel de positie die ik voorafgaand aan de Tour in gedachte had. Al bij al heeft Katusha een goede Tour gereden. We hebben getoond een team te zijn en Ilnur (Zakarin, red.) is de toekomst. Als Alexander Kristoff in Parijs nog zou kunnen winnen, zou dat de kers op de taart zijn.”

Dit artikel delen:

34 Reacties

Matisz 24 juli 2016 om 09:25

Prachtig figuur! Zal hem toch wat missen onze Catalaanse puncher en klimmer. Maar de toekomst staat te trappelen zoals een Alaphilippe, Yates-broertjes, Dan Martin (nog een paar jaartjes) en nog wel een paar. Het Tour afscheid van een kleurrijk renner.

Davide_Formolo 24 juli 2016 om 10:02

Purito is toch een van mijn favoriete renners, maar deze tour heeft hij me toch wel weer wat verbaasd na tot op heden een matig seizoen (op Baskenland na). Ik hoop stiekem dat hij in Rio het goud weg kan kapen voor Valverde als ultieme revanche om dan in de Vuelta op zo’n typische Purito muur nog een rit te pakken. Vamos Purito!

OscarV 24 juli 2016 om 10:46

Ik had hem ook nog wel wen ritje gegund. Mooie renner.

koos1 24 juli 2016 om 11:13

Een mooie overwinning in een bergrit in de Vuelta of nog een keer Lombardije zou een mooi slot zijn van z’n carrière.

Chaba 24 juli 2016 om 11:25

Nog één keer meedoen voor de eindoverwinning in de Vuelta. Het zou zo een mooi einde zijn van een fantastische carrière.

Mechia 24 juli 2016 om 11:50

Dit zegt veel. Kleurloos gekoerst en dan gisteren een paar seconde voor het peloton rijden en dan blij zijn met een 7e plek..

Bizziecle 24 juli 2016 om 11:59

2e,3e,4e en 7e in een etappe is kleurloos?

Gebruikersnaam 24 juli 2016 om 12:08

@Bizziecle

Ja. Voor die 7e plaats heeft hij iets laten zien. Die 2e, 3e en 4e plek waren gewoon sprintjes van het groepje gele trui na een hele dag passief te hebben gevolgd. Ik ga niet beteweren dat hij het slecht is, maar kleurloos… oh ja, zeer zeker.

Pas op, niet kleurlozer dan de rest van de top 10 uit deze tour, hoor. Op dat vlak was het gewoon bijzonder slappe kost. Froome reed attractiever dan de rest van de top 10 samen.

Cyclingbruh 24 juli 2016 om 12:14

@gebruikersnaam

Bardet niet te vergeten.

Quintana10 24 juli 2016 om 12:26

@Gebruikersnaam

Je hebt natuurlijk gelijk, maar dit komt omdat de Sky trein de hele dag op kop rijd en niemand dan weg kan rijden. Bardet reed weg in een afdaling want hij wist ook dat hij berg op niet bij Sky kon wegkomen.

Ik verwijt het purito en anderen niet dat ze 'kleurloos' rijden. Sky is er voor verantwoordelijk.

Wheely 24 juli 2016 om 12:26

Deze 7e plek is eigenlijk een gedeelde plek met Meintjes. Denk dat het prima is maar was zeer onopvallend inderdaad. Nu op naar Rio.

Purito 24 juli 2016 om 12:50

Ach, Purito was wel een van de weinige renners die erin is geslaagd een significant gat heeft weten te slaan met de Geraint Thomassen van deze wereld. 45 seconden is gewoon een mooie bonus.

Uiteraard had Sky, als ze dat hadden gewild, hem teruggepakt op de Joux-Plane. Maar gasten als Martin, Aru en Valverde vielen ook aan de afgelopen dagen, maar kregen niet eens 10 seconden. Geeft wel aan dat Purito erg sterk was gisteren, en wat veel belangrijker is, beter wordt. Goed teken voor Río en de Vuelta.

En concluderend heeft hij zeker een wat kleurloze Tour gereden. Maar gisteren deed hij wel waar iedereen al weken over zanikt: aanvallen. Alleen daarom al verdient hij die 7e plek. En moet je hem de credits geven daarvoor. Want wat Yates en Meintjes gisteren deden: dat was pas laf en beschamend.

Ik ga hem missen in het peloton. En de wielrennerij ook een beetje. Renners als Valverde en Purito zijn een uitstervend ras: goed van Oman tot Lombardije. Ze sterven uit. En dat is doodjammer.

Cyclingbruh 24 juli 2016 om 12:55

@purito

Maar kan je het Yates en Meintjes kwalijk nemen. Die jongens zijn nog hartstikke jong, en rijden een uitstekend klassement, bij een niet typische klassementsproef. Die hebben gewoon 3 weken uitstekend werk geleverd. De enige die ik echt heel teleurstellend vond was Quintana. Die heeft met zijn status precies hetzelfde gereden als Yates en Meintjes.

ONCE 24 juli 2016 om 12:57

Mooi in vorm aan het komen voor de Vuelta. Let maar op Purito staat er wel over een maandje

SterkHoor 24 juli 2016 om 13:00

@ Purito. Een man die al meerdere keren top tien heeft gereden in een grote ronde vergelijken met twee jonge gastjes die voor het eerst top tien in een grote ronde rijden. Als ik het van iemand wel begrijp zijn het Yates en Meintjes.

De oudjes had al veel eerder en vaker iets moeten doen a la Kreuziger…

Purito 24 juli 2016 om 13:06

@Cyclingbruh
Ik heb het niet over het rijden van Meintjes gedurende deze Tour, maar specifiek over zijn optreden in de rit van gisteren. Hij zat de hele klim in het wiel. Dat kan nog, misschien kon hij niet beter (lijkt me trouwens sterk, want de afgelopen drie weken hebben geleerd dat Meintjes altijd komt bovendrijven in de laatste kilometers van een slotklim, en hij uit luxe achterin zit).

Maar dat hij in de afdaling totaal niks probeert om het gat op Purito wat te dichten, daar zakt mijn broek van af. Dat slaat toch nergens op? Hij wist toch dat Purito maar op 50 seconden van hem stond in het AK? En dat hij die achterstand aan het goedmaken was? Maar het leek allemaal zo gelaten. Zelfs in de laatste 1.5 kilometer liet hij Thomas, die geen enkel belang had harder te gaan rijden, het tempo maken. Kom op! Neem de handschoen op, en sprint die laatste kilometer met alles wat je hebt! Dan was hij namelijk 7e geworden in de Tour, in plaats van nu 8e!

En Yates heeft ook helemaal niks geprobeerd om toch nog Quintana van het podium te stoten. Doe desnoods één aanvalletje, om tenminste de Colombiaan te testen! De Colombiaan die deze Tour alleszins een sterke indruk maakte. Nu zul je nooit weten hoe goed Nairo was gisteren. Porte stond op 45 seconden meen ik. Die had Yates echt wel achter zich gehouden, met of zonder aanval.

Maar dat zijn sympathieke jonge renners die blijkbaar niks fout kunnen doen. Maar als een oudere renner dat gedrag vertoont, dan wordt hij afgezaagd tot de enkels. Die hypocrisie stoort mij.

Janjanssen98765 24 juli 2016 om 13:08

Purito maakt zich weer eens belachelijk met zijn verwijten aan Yates en Meintjes, dat zijn de enige 2 uit de top 10 die je niet mag verwijten dat ze niet aanvallen.
Die rijden hier voor het eerst een top 10 in de Tour en dat is gewoon knap.

Tokstar 24 juli 2016 om 13:25

Zal hem missen. Toen ik pas echt het wielrennen begon te volgen was hij m’n favoriete renner :).

Purito 24 juli 2016 om 13:28

@Janjanssen
Probeer eens met argumenten te komen. Dat ‘maakt zich weer eens belachelijk’ begint echt belachelijk te worden.

TeamNL 24 juli 2016 om 13:36

@Purito
Toch wel sneu dat je andere renners af moet kraken om ervoor te zorgen dat je eigen favoriete renner beter in de picture komt te staan.

Rodriguez heeft werkelijk de gehele Tour er werkelijk aan gehangen. En nu hij gisteren één keer aan heeft gevallen en 45 seconden heeft gepakt op renners die het werkelijk niets interesseert of ze nu 7e of 8e eindigen is het opeens een sterke renner. Nee hoor, de rest vond het klassement gewoon wel best.

Na Rodriguez nu maar hopen dat Valverde ook snel stopt.

Chaba 24 juli 2016 om 13:57

Ja hoor Purito heeft het hier gedaan…je mag best wel kritisch zijn als je kijkt naar de uitkomst van gisteren. Het gaat hier niet alleen om het optreden van Rodriguez maar de reactie van de anderen. Het was Yates die zou het podium niet hebben opgegeven maar in de laatste bergrit heeft hij niets geprobeerd om zijn podiumplek proberen te claimen. Misschien kon hij echt niet beter maar niet proberen is pas echt zonde als je het mij vraagt. Dat wil niet zeggen dat hij geen fantastische Tour heeft gereden maar zoals Purito zegt Quintana testen zou toch het minste zijn wat hij had kunnen doen. En Meintjes knap hoor top 10 maar de laatste rit geef je die zonder slag of stoot die plek weg aan Rodriguez. Dat snap ik ook niet. Hij had echt niets meer te verliezen waarom niet gaan. Sky gaat zo hem echt niet terug halen.

Purito 24 juli 2016 om 14:01

@TeamNL
Tjonge. Wat een afgunst. Sterkte he, de komende tijd. En veel plezier in Río!

josi 24 juli 2016 om 14:08

Ik ben het wel eens met Purito dat er gisteren de nodige apathie hing in de groep van klassementsrenners, niemand wilde of durfde iets te proberen. Een combinatie van vermoeidheid, de Sky-trein en de angst om plekken te verliezen bij teveel risico nemen in de klim of afdaling, denk ik. Dat was jammer, hoewel ik het ook wel weer kan begrijpen. Het was leuk dat Rodriguez het wel probeerde, hoewel ik de rest van de Tour inderdaad niet veel van hem gezien heb. Dat geldt trouwens voor het overgrote deel van de top-10. Ik wed dat als Bardet gisteren vierde had gestaan hij nog wel de knuppel in het hoenderhok had gegooid om het podium te komen.

Janjanssen98765 24 juli 2016 om 14:22

@purito

Ja lees maar gewoon lekker over het argument heen.
Het is gewoon belachelijk dat je juist de 2 jonkies kiest om af te zeiken.
Begin dan over bijvoorbeeld Quintana en Aru gasten die echt heel passief hebben gereden voor hun kwaliteiten.

Je maakt je overigens wel vaak belachelijk met je totale Purito adoratie waardoor je echt dingen totaal niet in perspectief ziet, Purito kan niks bij jou fout doen maar als andere hetzelfde doen dan ga je dat die renners verwijten.

Purito 24 juli 2016 om 14:30

@Janjanssen
Het feit dat je Aru al noemt, geeft wel aan dat je de Tour niet hebt gevolgd. En Quintana vind ik deze Tour sws laf rijden. Maar daar zijn we het allemaal al over eens. Dus daar hoeven we niet eens meer aandacht aan te besteden.

En afzeiken? Lees gewoon eerst mijn post. Ik benoem waarom ik vind dat ze te passief hebben gereden. Ik kom gewoon met argumenten. Met die argumenten kun je het niet eens zijn. Maar door dat te bestempelen als afzeiken, valt gelijk weer alle nuance en mogelijkheid tot discussiëren weg. Ik merk dat je dat vaker in je reacties doet.

En ik ben fan van Purito ja. Maar blinde adoratie? Neuh hoor. Je leest opnieuw wat je wil lezen. Ik heb ook deze Tour kritiek geuit op keuzes van hem (voor klassement gaan in plaats van ritzeges), en op zijn optreden in de waaierrit naar Montpeiller (oliedom en knullig). Maar ja, je leest wat je uitkomt.

En het grappige is: wie viel er gisteren aan? En wie bleef als enige weg van de klassementsrenners door een aanval? Juist ja. Dus de enige die credits verdient onder de favorieten voor zijn optreden, is Purito. Maar als hij net zo had gereden als Meintjes en Yates, dan was dat ook treurig geweest. Ik heb ook al vele malen aangegeven dat hij laf reed in de Giro van 2012.

Maar ja, lees gerust wat je wil lezen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair