Rode trui Roche ziet Bennett winnen: “Best speciaal voor Ierland”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 26 augustus 2019 om 19:24

Rode trui Roche ziet Bennett winnen: “Best speciaal voor Ierland”

Ierland heerst momenteel in de Vuelta a España. Nadat Nicolas Roche in de tweede etappe de rode leiderstrui pakte, wist nationaal Sam Bennett in de derde rit te winnen. Voor Roche is het een bijzonder moment: “Het is best speciaal voor Ierland. Gisteravond stuurden we elkaar berichtjes en toen zei ik: ‘Je moet morgen echt winnen, man’.”

“Vandaag op de fiets spraken we er ook over. Er werd op social media veel gesproken over dat hij zou winnen terwijl ik in het rood reed. Ik ben heel blij voor hem”, zegt Roche na afloop. “Hij stond onder druk om een ritzege te pakken en nu heeft hij hem al. Ik ben ook blij voor mezelf, dat ik de leiderstrui heb kunnen behouden.”

Roche bleef uit de problemen op weg naar Alicante en verwacht morgen op weg naar El Puig eenzelfde scenario. “Ik heb twee favorieten: Sam Bennett en Max Walscheid. Ik bekijk het nu dag voor dag en ben ik hier ook om Wilco Kelderman te steunen voor zijn klassement. Hij heeft een goede vorm”, aldus de Ierse renner van Team Sunweb.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
26 augustus 2019 21:06
Als ik sunweb was zou ik alles op alles zetten om Bennett aan te trekken....
Sprinttrein weer in ere herstellen. Met Bennett naar de tour en met de vrijbuiters (Matthews/Kragh/Oomen/Benoot) en lekker met Kelderman (+Roche+Poels) naar de Giro...
Haal je Connor Dunne er nog bij voor in het voorjaar te knechten en je hebt praktisch een open sollicitatie voor een nieuwe Ierse sponsor...
    27 augustus 2019 06:33
    Tja. Maar als Bennett zijnde zou ik alles op alles zetten om niet naar Sunweb te gaan.
    Hij kan toch veel betere ondersteuning én salaris krijgen? Hoeft maar om zich heen te kijken en de aanbiedingen vliegen om de oren, lijkt me.
    27 augustus 2019 07:39
    Maar waar kan hij zichzelf het meest onmisbaar maken?
    27 augustus 2019 12:46
    Ik vind Sunweb eigenlijk helemaal niet zo'n gekke optie voor hem. Misschien kan hij bij andere ploegen meer salaris krijgen, maar puur sportief zou het een goede stap kunnen zijn.

Reacties zijn gesloten.