Rod Ellingworth vertrekt als manager bij Bahrain McLaren

vrijdag 4 december 2020 om 08:18
Rod Ellingworth vertrekt als manager bij Bahrain McLaren

Ellingworth (links) met Mark Cavendish - foto: Cor Vos

Rod Ellingworth werd in juni 2019 gepresenteerd als manager van Bahrain McLaren, maar de Brit heeft na ruim één jaar alweer besloten om te vertrekken. “Het is tijd om wat anders te gaan doen”, zo laat Ellingworth weten in een perscommuniqué.

Ellingworth, die in het verleden betrokken was bij de oprichting van Team Sky (nu INEOS Grenadiers) en als performance manager medeverantwoordelijk was voor de sportieve prestaties van de ploeg, was vanaf 1 oktober 2019 officieel ploegbaas bij de Bahreinse WorldTour-formatie Bahrain McLaren.

Sterke positie 
De Brit moest de ploeg naar een nog hoger niveau tillen, maar heeft na een dienstverband van ruim één jaar besloten om andere lucht op te snuiven. “Ik heb de kans om deze ploeg aan te voeren met beide handen aangegrepen. Ik voel dat de ploeg zich in een sterke positie bevindt en we wisten in een moeilijke periode geweldige resultaten te boeken.”

“Een van mijn hoogtepunten was een vierde plaats in de voorbije Tour de France”, aldus Ellingworth, die zich vanaf nu meer wil bezighouden met nieuwe projecten. “Ik wil de ploeg bedanken voor al het harde werk en ik wens het team alle succes voor in de toekomst. Ik zal het zeker blijven volgen.”

Terug op het oude nest? 
Eerder dit jaar werd al duidelijk dat het Britse automerk McLaren zal verdwijnen als sponsor van de ploeg. McLaren heeft besloten om zich meer te richten op de Formule 1, waarin het eveneens actief is. “De ploeg richt zich nu volledig op de transitie naar Bahrain Victorious voor komend seizoen. We willen Rod bedanken voor zijn inbreng”, zo laat de ploeg weten.

“We hebben dankzij Rod heel wat kennis en expertise opgedaan en daar zijn we hem dankbaar voor. Hij heeft gezorgd voor een winnaarsmentaliteit en dat is iets wat niet zal verdwijnen. We wensen Rod het beste voor in de toekomst.” Volgens de roze sportkrant La Gazzetta dello Sport is het niet ondenkbaar dat Ellingworth terugkeert naar INEOS Grenadiers.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Jeff®ey 4 december 2020 om 08:25

Met Cavendish mee naar een ploeg?

0
Sephiroth 4 december 2020 om 08:49

cavendish of McLaren welke van de twee is de reden van zijn vertrek :)

Mij benieuwen waar hij dan nu aan de slag gaat.

0
RiccardoRicco 4 december 2020 om 10:32

Dat McLaren uitstapt is meer voor de bühne lijkt het. De prins van Bahrein is naast de grote geldschieter van de wielerploeg ook grootaandeelhouder (meer dan 50%) van McLaren via Bahrain Mumtalakat Holding Company. Als je verkoop van auto’s in elkaar stort tijdens Corona, je o.g. moet verkopen om liquide te blijven dan kan je een sponsordeal aan een wielerteam moeilijk verantwoorden..

0
Kevin Lowagie 4 december 2020 om 10:48

De toekomst lijkt toch wel onzeker bij deze ploeg in 2022.

0
Polleke 4 december 2020 om 11:10

Als het verhaal van hun Sloveense oprichter en zijn link met Aderlass straks op straat komt te liggen helemaal…zou me niks verwonderen dat Ellingworth voor de vlucht vooruit heeft gekozen…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone