Roche ontsnapt aan ernstige blessure na val in Baskenland

donderdag 11 april 2019 om 20:13
Roche ontsnapt aan ernstige blessure na val in Baskenland

foto: Cor Vos

Nicolas Roche heeft geen ernstige blessures opgelopen bij een valpartij in de Ronde van het Baskenland. De Ierse klimmer van Team Sunweb moest halverwege de regenachtige vierde etappe opgeven.

“Roche was een van de ongelukkige renners die ten val kwam vandaag en daarna op moest geven. Echter, na onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat de Ier aan ernstige blessures ontsnapt”, schrijft Team Sunweb op de website. Hoe lang Roche langs de kant staat, is nog niet bekend.

Het is een nieuwe klap voor Team Sunweb, dat ook al Wilco Kelderman en Martijn Tusveld in de ziekenboeg heeft zitten. Beide Nederlanders zouden de Giro d’Italia rijden in dienst van Tom Dumoulin, maar kunnen niet starten. Roche is een van de mogelijke vervangers voor de ronde die over precies een maand (11 mei) start.


Welke renners heeft Team Sunweb om het gemis van Kelderman en Tusveld op te vangen? Bekijk onze video.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Random wielerliefhebber. 11 april 2019 om 20:15

Gaat lekker bij sunweb

IlPirata 11 april 2019 om 20:49

Ze hadden heel wat klimmers kunnen halen(en moetn) maar nu Roche ook weer gaat sukkelen(zonder zijn eigen fout) ,zou Oomen zeker niet misstaan in de giro. En ik snap dat Oomen zelf zich wilde tonen, moet hij bij het management van Sunweb zijn.

Polleke 11 april 2019 om 21:15

Zelfs een fitte Roche kan weinig betekenen voor Dumoulin…presteert al jaren onder zijn beste niveau…

Covadonga 11 april 2019 om 22:01

Ik denk eerder dat dit zijn niveau is.

Scott Sunderland 12 april 2019 om 09:36

Ik vond de transfer van Roche naar deze ploeg dubieus. En ik ben niet van mening veranderd. Te weinig klimmer en al te lang ver verwijderd van zijn beste niveau.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair