Robin Chaigneau naar ambitieuze Koga-ploeg
donderdag 29 september 2011 om 22:26

Robin Chaigneau naar ambitieuze Koga-ploeg

Robin Chaigneau heeft een nieuwe werkgever gevonden voor het nieuwe seizoen. De jonge sprinter kon niet rekenen op een contractverlenging bij Skil-Shimano, en zal in 2012 uit gaan komen voor het continentale Koga. Deze ploeg staat nu nog als het LSE-team Ubbink-Koga bekend, en heeft veel ambitie. Binnen afzienbare tijd wil de Nederlandse formatie namelijk op het ProContinentale-niveau uit gaan komen.

Chaigneau is dit seizoen bezig aan zijn tweede seizoen voor Skil-Shimano, en werd onder meer vijfde in de Sparkassen Giro. Naast Chaigneau komen ook Lars Vierbergen, Emmanuel van Ruitenbeek, Jim van den Berg en Jelmer Asjes de gelederen van de ploeg waar Wim Stroetinga de grootste naam is versterken.

Bij Skil-Shimano rijdt Chaigneau overigens ook op fietsen van Koga, maar aan die verbintenis komt na dit jaar een einde, tot ontsteltenis van de nieuwe hoofdsponsor van zijn aankomende ploeg: “Er gaan momenteel absurd hoge bedragen om in de strijd om een team te sponsoren. Na vijf jaar frame-materiaalsponsor te zijn geweest van Skil-Shimano komt hier helaas een einde aan. Ook hier overheerst de blijkbaar noodzakelijke zucht naar steeds meer geld en schuiven waardevolle begrippen als langdurige partnership, continuïteit, innovatie en flexibiliteit naar de achtergrond”, aldus Koga-directeur Wouter Jager op de site van de ploeg.

RIDE Magazine