Roberto Ferrari: ”Ik hoop dat ik Cavendish kan kloppen”

woensdag 7 november 2012 om 19:45

Roberto Ferrari

foto: Sirotti

De Italiaanse sprinter Roberto Ferrari zal aankomend seizoen zijn entree maken op het hoogste niveau. De 29-jarige Italiaan stapt over van Androni-Venezuela naar Lampre-Merida. Ferrari reageerde in een interview met het Italiaanse radiostation Radio Mana Mana Sport over de tweet die de voormalig wereldkampioen een week geleden de wereld inslingerde.

Reden voor de commotie tussen Cavendish en Ferrari is de zware valpartij die Ferrari veroorzaakte in de massasprint van de derde etappe van de Giro d’Italia dit jaar. Een van de zwaarste slachtoffers was Cavendish, die duidelijk zijn ongenoegen liet blijken in de actie van de Italiaan.

”Dat is het karakter van Cavendish. Ik zou het zelf niet doen. Ik dacht dat alles opgelost was na de Giro. Ik kan alleen maar hopen dat ik hem volgend jaar nog een keer kan verslaan. Ik heb mijn excuses aan hem aangeboden en dacht dat alles opgelost was. Ik weet niet of hij het ironisch bedoelt of serieus was. Je zou toch denken dat je als wielrenner wel wat andere dingen aan je hoofd hebt dan commentaar te hebben op een renner die van ploeg verandert,” aldus Ferrari.

Ferrari ziet voor komend seizoen geen problemen met de rivaliteit met de andere sprinter binnen het team, Alessandro Petacchi. ”Ik ben niet zo goed als sprinter in vergelijking met Alessandro, maar als ik in een goede positie zit kan ik zeker wat uitrichten. Ik ben absoluut bereid om als loods te fungeren omdat ik het team wil helpen. We zullen geen problemen met elkaar hebben, mede doordat we bij LPR een jaar met elkaar hebben gereden.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair