Robert Stannard voor twee jaar naar Alpecin-Fenix

donderdag 9 september 2021 om 18:32
Robert Stannard voor twee jaar naar Alpecin-Fenix

foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix heeft de transfer van Robert Stannard met de buitenwereld gedeeld. De 22-jarige Australiër verlaat na drie seizoenen Team BikeExchange en tekent voor twee jaar bij de ploeg van de gebroeders Philip en Christoph Roodhooft.

Stannard – die een Nieuw-Zeelandse moeder en Australische vader heeft, werd eind 2018 prof bij het toenmalige Mitchelton-Scott nadat hij bij de beloften enkele mooie adelbrieven wist te verzamelen. Zo won hij in Italië de hoog aangeschreven Giro del Belvedere en Il Piccolo Lombardia en werd hij ook knap derde in de Giro d’Italia voor beloften.

In zijn eerste profjaren ontpopte Stannard zich tot een sterke puncheur met een goede eindsprint, al is hij nog altijd op zoek naar zijn eerste zege bij de professionals. Stannard werd al wel een keer tweede in de Giro della Toscana, derde in de Giro dell’Appennino en zesde in de Brabantse Pijl. Ook mocht hij al twee keer opdraven in de Vuelta a España: beide keren wist hij de ronde uit te rijden.

Stannard is zeer enthousiast over zijn aanstaande werkgever. “Dit is voor mij een stap in de goede richting en een geweldige kans om verder te leren en mezelf te ontwikkelen. Ik zie het ook als een nieuwe uitdaging. Ik verlaat nu mijn Australische omgeving en ga nu koersen voor een Belgische ploeg. Ik kijk er wel echt naar uit. De ploeg zit duidelijk in de lift en ik wil ontzettend graag deel uitmaken van de verdere toekomst.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Niels H. 9 september 2021 om 18:54

Mooie transfer voor Alpecin weer

dit is mijn achterwiel 9 september 2021 om 18:58

Zeker mooi! Ben benieuwd hoe die doorgroeit.

Franco Ballerini 9 september 2021 om 19:03

Als hij net zo goed wordt als zijn verre oom Ian gaat Alpecin-Fenix daar nog veel plezier van hebben.

Marco Willems 9 september 2021 om 19:27

Zeer sterke aanwinst. Zijn eerste ritwinst werd hem in Andalucie door de neus geboord omdat Impey van zijn lijn afweek. Moest vaak in dienst, ook in ritten waar hij zelf wat zou kunnen uitrichten.

Murcia 9 september 2021 om 22:33

Aanwinst met potentie, weer een signaal overigens dat BEX een structureel probleem heeft met het budget want vorig jaar verlengde men daar zijn contract met twee seizoenen. Nu mag hij een jaar later dus al vertrekken met een nog lopende verbintenis. Dat zal meer met geld dan sportieve gronden te maken hebben.

dit is mijn achterwiel 10 september 2021 om 08:14

Dat vermoed ik ook. Niet voor het eerst bij BEX, financiele instabiliteit. Het lijkt erop dat als je daarmee te maken krijgt als ploeg, je er maar moeilijk van los komt.

Headlines

Materiaalzone

Populair