Robert Gesink wint Giro d’Emilia

zaterdag 10 oktober 2009 om 16:28

Robert Gesink heeft de Giro d’Emilia gewonnen. De Condor van Varsseveld versloeg de Deen Jakob Fuglsang en de Zweed Thomas Lövkvist op de flanken van de San Luca. Het is voor Gesink zijn eerste zege sinds etappewinst in de Tour of California van vorig jaar februari.

Vladimir Duma (Ceramica Flaminia – Bossini Docce), Vitaly Kondrut (ISD Neri), Aristide Ratti (Carmiooro A Style) en de Nederlander Alain Van Der Velde (Centri della Calzatura) waren de vluchters van de dag. De vier hadden maximaal een voorsprong van negen minuten, maar Silence-Lotto en Liquigas beperkten het verschil.

Op dertig kilometer van de streep maakte Eros Capecchi de sprong naar Aristide Ratti, die zijn medevluchters had gelost. Niet veel later deed Capecchi hetzelfde met Ratti. Vervolgens maakte Jakob Fuglsang de sprong naar de Spanjaard, die toen zelf moest lossen.

Met nog achttien kilometer te gaan sloten Thomas Lövkvist, Robert Gesink en Alexander Vinokourov aan bij de Deen. Achter hen was een select groepje overgebleven met onder meer Damiano Cunego, Mauricio Soler en Alexander Kolobnev. Eén ronde voor het einde hadden de vier nog tien seconden voorsprong op de achtervolgers.

In de afdaling liep het verschil weer op tot bijna dertig seconden. Vooraan was Fuglsang de eerste die een aanval plaatste op de flanken van de San Luca, hij werd gecounterd door Alexander Vinokourov. Lövkvist en Gesink reden op hun eigen tempo omhoog en konden binnen de laatste kilometer weer aansluiten.

Vinokourov moest zijn counter bekopen en zakte er helemaal doorheen. De jonge Robert Gesink klopte Lövkvist en Fuglsang verrassend genoeg in de sprint. De vierde plek was voor Cadel Evans, hij was er in geslaagd om Alexander Vinokourov nog bij te halen.

Uitslag Giro d’Emilia (1.HC – 198 km)
1. Robert Gesink (Ned/Rabobank) 4u49m31s
2. Jakob Fuglsang (Den/Team Saxo Bank) z.t.
3. Thomas Lövkvist (Zwe/Team Columbia)
4. Cadel Evans (Aus/Silence-Lotto) +25s
5. Alexander Vinokourov (Kaz/Astana) + 31s
6. Fredrik Kessiakoff (Zwe/Fuji-Servetto) z.t.
7. Alexander Kolobnev (Rus/Team Saxo Bank) + 43s
8. Chris Anker Sorensen (Den/Team Saxo Bank) 45s
9. Alberto Fernandez (Spa/Fuji-Servetto) + 46s
10. Paolo Tiralongo (Ita/Lampre) + 53s

Complete uitslag (PDF)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair