Robert Gesink: “Roglic zat vanochtend al vol moraal”

vrijdag 6 september 2019 om 18:41
Robert Gesink: “Roglic zat vanochtend al vol moraal”

foto: Cor Vos

Voor Robert Gesink kwam de sterke prestatie van kopman Primož Roglič in de Vuelta-etappe naar Los Machucos niet uit de lucht vallen. De ervaren Nederlander stelde vanochtend namelijk al vast dat de Sloveen vol moraal was voor deze dag.

“Het gaat goed tot nu toe en ook als ploeg doen we het goed”, vertelde Gesink na de rit. “We zijn in staat om Primož goed in positie te brengen en zelf is hij natuurlijk super. Hij was vanochtend al vol moraal en wilde zelf graag winnen.” Roglič pakte weliswaar tijd op alle concurrenten, maar de etappezege moest hij laten aan landgenoot Tadej Pogačar.

“Er komen nog meer dagen aan, maar voor nu gaat het erg goed. We hebben hard gereden, maar Astana reed nog wat harder en daarna ben ik rustig naar boven gefietst op zo’n ding van twintig tot dertig procent.” De Nederlander kwam uiteindelijk als 33e over de aankomstlijn op ruim vijf minuten van Pogačar en Roglič, die er vandaag bovenuit staken.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Tinus1984 6 september 2019 om 18:51

Ook sterk blok gereden als team. Goed roglic ondersteund….

Verweggistan 6 september 2019 om 18:55

Ah, noemen ze dat tegenwoordig zo ;)

kelderfan 6 september 2019 om 18:59

Dat zegt Robert Gesink heel goed. Deze aankomst is wel erg zwaar voor hem te noemen. Maar met zo’n kopman stijgt het team ook boven zichzelf uit. Vooral Powless, Bennett en Kuss lieten zich goed zien.
Maar gezegd moet worden, dat Astana het vuile werk heeft opgeknapt. Want de voorsprong slonk met de km, nadat Astana het heft in handen nam. TJV speelde het spel slim.

Franco Ballerini 6 september 2019 om 19:01

Gesink gisteren heel goed gereden en hij zegt eigenlijk hetzelfde als wat mij door meerdere WF reageerders van wordt verweten, namelijk: TJV is qua ploeg enorm gegroeid, maar als ploegen als Ineos, Movistar of Astana de regie in handen nemen zijn we blij dat we nog een beetje kunnen volgen. Maar wat die teams kunnen, kunnen wij (nog) niet. Geen schande, ik geniet van de enorme TJV successen dit jaar.

kelderfan 6 september 2019 om 19:08

TJV speelde het spelletje Ineos. De voorsprong laten oplopen. Dan gaan de renners die in het gedrang komen reageren met hun ploeg. Astana deed dat prima allen voor de verkeerde kopman.

mus van de maasstad 6 september 2019 om 19:36

Toen astana reed zaten ze er nog met 4 of 5 gewoon. Pas toen fuglsang(?) door trok zat roglic alleen, maar de andere kopmannen ook. Vergeet niet dat kruijswijk al naar huis is. Dat is normaal gesproken de laatste man voor roglic.

assen 6 september 2019 om 20:39

Vandaag was TJV gewoon goed genoeg hoor. Ik was blij verrast dat ze met 5en nog zo lang mee konden.

Movistar is beter in de breedte maar daar heb ik geen probleem mee.

west 6 september 2019 om 20:58
Quote:
maar de etappezege moest hij laten aan landgenoot Tadej Pogačar.

Moest?

SnellePelle 6 september 2019 om 21:03

Robert nog niks gebroken in een eenzijdige val? #dtv

Random wielerliefhebber. 6 september 2019 om 21:09

Gesink reed in de afdalingen de positie voor Roglic dus bij Jumbo hebben ze er nog wel vertrouwen in. Dat hij zo vaak in de lappenmand ligt komt door zijn zwakke botten en niet door zijn stuurmanskunsten.

Gesink is dit seizoen 1 keer gevallen en Roglic al 4 keer (misschien meer)

nickdt 6 september 2019 om 21:37

Ja, maar blijkbaar kan Roglic vallen en Gesink weet niet hoe die moet vallen, want die breekt altijd wel wat.

west 6 september 2019 om 21:51

Die deed voor zijn lol van tachtig meter hoog, met 100km/u, tweehonderd meter semi-ongecontroleerd door de lucht vliegen. Dus van met 60 van je fiets kukelen maak je hem de pis niet lauw.

vanSpringel 7 september 2019 om 09:23

Ik maak hieruit op dat Astana de zwakke plek van Roglic nog niet heeft gevonden.

Headlines

Materiaalzone

Populair