Robert Gesink over ‘cadeautje’: “Bahrain-McLaren reed een heel mooi tempo”

woensdag 16 september 2020 om 19:10
Robert Gesink over ‘cadeautje’: “Bahrain-McLaren reed een heel mooi tempo”

foto: Cor Vos

Robert Gesink kwam een kwartier na zijn kopman Primož Roglič over de streep op de Col de la Loze, maar de Nederlander had al wel meegekregen dat de Sloveen weer wat was uitgelopen op Tadej Pogačar. “Super dat Primož weer wat afstand neemt.”

Gesink noemde de etappe naar Méribel, waar de finish op de Col de la Loze lag, een heel zware dag. “Op de Madeleine lag het tempo al heel hoog, maar we zaten er met zes man nog goed bij. Op die laatste klim was Sepp ook nog heel goed. Dus het was eigenlijk, tussen aanhalingstekens, een cadeautje dat we niet heel veel hoefden te doen, in de zin van dat Bahrain-McLaren een heel mooi tempo reed. We hebben er goed achter gezeten en het was een heel mooie dag zo.”

Enerzijds was de ervaren Nederlandse klimmer van Jumbo-Visma wel verbaasd dat de ploeg van Mikel Landa, met onder anderen de herboren Wout Poels, ineens op kop ging rijden, vertelde hij aan de NOS. “Misschien wel. Aan de andere kant, als ze willen winnen, of als ze de rit willen winnen, dan moeten ze natuurlijk wel iets doen. Misschien zou morgen nog een betere optie zijn geweest. Aan de andere kant, voor ons was het prima zo.”

Aan de streep was de voorsprong van Roglič op Pogačar, met de bonificaties, zeventien tellen, waardoor het verschil in het klassement nu 57 seconden bedraagt. Gesink: “Het zijn kleine verschillen natuurlijk. Misschien hadden we iets grotere verschillen uiteindelijk verwacht. Maar zolang de verschillen in ons voordeel zijn, vind ik het helemaal prima.”

‘Morgen wordt weer een heel zware dag’
Morgen koerst het peloton over de Cormet de Roselend, de Col des Saisies, de Col des Aravis en de Montée du plateau des Glières naar La Roche-sur-Foron. Weer een heel zware dag, verwacht Gesink. “We hebben die rit al verkend. Je komt bij de Roselend vanuit het vertrek, een lastige klim. En daarna is het aan een stuk afdalen, klimmen, afdalen, klimmen. En uiteindelijk nog een lastige finale.”

De klimmer van Jumbo-Visma denkt dat het een dag voor de ontsnapping wordt. “Maar je weet het eigenlijk niet. Er is altijd wel iemand die nog snode plannen heeft. We lopen tegen het einde van de Tour en er zijn ploegen die nog niets hebben. Dus wie weet zitten we morgen weer achter elkaar aan te springen en wordt het uiteindelijk weer voor de klassementsrenners. Maar het wordt heel zwaar in elk geval. Een dag om goed voor te herstellen om weer helemaal fit te zijn.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Murcia 16 september 2020 om 19:13

Dodelijke opmerking over Bahrain. Gesink wordt nog sarcastisch op zijn oude dag.

AWestie 16 september 2020 om 19:20

Hij is altijd wel iemand geweest met een kwinkslag reageert, ik weet nog dat hij bij een NOS docu (in Belkin-tijd geloof ik) ging zeuren in de bus dat een journalist zijn grapje serieus opvatte.

harryjohan71 16 september 2020 om 19:23

Hij is niet sarcastisch. Hij kan het begrijpen dat ze dit doen, maar had het eerder morgen verwacht. Hij is ook positief over het tempo dat ze aanhielden.

lander luypaert 16 september 2020 om 19:14

TJV had eigenlijk een trein van 9 renners.

Murcia 16 september 2020 om 19:16

Klopt, en ik weet ook wel dat hun bedoeling anders was maar met de afloop bekend gaat dat rijden er steeds lulliger uit zien.

Magician 16 september 2020 om 19:18

Wat zullen ze hier bij TJV aan de eettafel nog smakelijk om lachen vanavond.

Geit in mijn Kelderman 16 september 2020 om 19:26

Want? Bahrain Merida probeert het tenminste. Heb nog weinig ploegen het initiatief op zich zien durven nemen. Respect daarvoor in plaats van dat anonieme rijden van driekwart dat nu in de top-10 staat.

Franco Ballerini 16 september 2020 om 19:27

Wie het laatst lacht… Verkoop de huid niet… Hoogmoed komt voor…

Magician 16 september 2020 om 19:58

Het is inderdaad mooi om te zien dat een andere ploeg het initiatief durft te nemen, maar leedvermaak blijft het beste vermaak.

Franco Ballerini 16 september 2020 om 20:26

Zelfspot is mooier dan leedvermaak, zie o.a. de befaamde Britse humor. Maar ieder zijn ding, natuurlijk.

Arie den Blanken 16 september 2020 om 19:34

Dat niemand op het idee komt dat McLaren dit seizoen niets meer betaalt. Dus de de renners in de Tour kunnen op deze manier mooi wat bijverdienen. Dit soort praktijken komen in de laatste week van een grote ronde heel vaak voor. Dit was natuurlijk echt niet omdat ze dachten dat Landa nog kans zou maken op de Tourzege. Goed geregeld door Jumbo. Zal heus nog wel van het budget af kunnen.

Tripodboom 16 september 2020 om 19:51

Juist. Ik dacht ook steeds hoeveel zullen ze hier voor hebben betaald?

Maglia Rosa 16 september 2020 om 21:38

Natuurlijk was dit wel 100% voor Landa. Landa had hier met goede benen prima kunnen winnen. Dat hij die vandaag niet had wist hij natuurlijk ook niet voor de slotklim.

kelderfan 16 september 2020 om 20:00

Het is toch prima, dat Bahrain er iets van probeert te maken met zijn kopman.
Alleen maar met volgen wordt je ook niet wijzer. Dat Landa het niet kon afmaken, was natuurlijk niet de bedoeling. Lopez heeft hier mooi van geprofiteerd.

Headlines

Materiaalzone

Populair