Robert Gesink: “Ik zit weer met plezier op de fiets”

vrijdag 2 maart 2012 om 14:18

foto: Sirotti

“Er is een hoop ellende voorbij”, zei Robert Gesink tegen de NOS over zijn beenbreuk van een paar maanden geleden. De Nederlander moest hierdoor vorig jaar zijn seizoen vroegtijdig afsluiten, maar lijkt nu goed op de weg terug. “Het gaat goed en ik zit weer met plezier op de fiets.”

Na zijn val begon Gesink aan een zware revalidatie. “In het begin kon ik echt niet lopen. Nu is dat gelukkig achter de rug. Ik heb echt dagen gehad dat ik mijzelf verbaasde wat ik kon in wedstrijden en tijdens pittig trainingen. Ik heb ook nog geen training laten schieten.”

De Nederlander is nog niet helemaal terug op zijn oude niveau. Zo is er door het ongeluk nog steeds een verschil in zijn linker- en rechterbeen tussen de spieren. “Ik heb goed en hard getraind om alles weer gelijk te krijgen. Qua kracht gaat het de goede kant op, toch is het nog niet helemaal gelijk. Dat kan ook nog wel een tijdje gaan duren, dat heeft tijd nodig.”

Gesink kijkt weer met veel vertrouwen naar de toekomst. “Het fietsen gaat goed. Ik kijk vooruit, ik maak nieuwe doelen voor koersen waar ik hoop goede uitslagen te rijden.” In de heuvelklassiekers hoopt de Raborenner weer wat van zich te laten zien. “Zoals het nu gaat verwacht ik wel dat ik er dan weer zal staan, maar ik wil daar alleen rijden als ik goed ben.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone