Robbert de Greef soleert naar zege in Ton Dolmans Trofee
Foto: Leon van Bon/Topcompetitie.nu
zondag 23 april 2017 om 16:21

Robbert de Greef soleert naar zege in Ton Dolmans Trofee

Robbert de Greef heeft vandaag de Ton Dolmans Trofee op zijn naam geschreven. Hij reed in de finale weg van een kopgroep en soleerde naar de overwinning.

De wedstrijd werd vandaag gekleurd door een ontsnapping van veertien man. Ike Groen, Jens van den Dool (Delta Cycling Rotterdam), Gert-Jan Bosman, Tim Kerkhof (Destil-Piels), Dylan Bouwmans (Metec-TKH), Robbert de Greef, Réne Hooghiemster, Rick Ottema (Baby-Dump), Adriaan Janssen (SEG Racing), Jasper Ockeloen, Bram Nolten (Monkey Town), Jasper Bovenhuis (Vlasman), Piotr Havik en Bob Wubben (Westland Wil Vooruit) kregen een maximale voorsprong van anderhalve minuut.

Uiteindelijk bleven daarvan zeven renners over in het Limburgse heuvellandschap. Het waren Groen, Bovenhuis, Nolten, Havik, De Greef, Ottema en Janssen die vooraan over de sterkste benen bleken te beschikken. In de finale sprong De Greef weg uit de kopgroep. Hij hield zijn solo vervolgens knap vol tot aan de streep. Ottema eindigde als tweede, Havik werd derde. De leiderstrui in de Topcompetitie blijft na vandaag om de schouders van Janssen. De renner van SEG Racing reed naar een vijfde plek.

De leiderstrui blijft voor Adriaan Janssen – foto: Topcompetitie/Léon van Bon

Uitslag Ton Dolmans Trofee
1. flag-nl Robbert de Greef (Baby-Dump)
2. flag-nl Rick Ottema (Baby-Dump)
3. flag-nl Piotr Havik (Westland Wil Vooruit)
4. flag-nl Bram Nolten (Monkey Town)
5. flag-nl Adriaan Janssen (SEG Racing)

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
23 april 2017 17:58
Leuk!

Edit redactie: Lees je dan even in, of reageer anders niet.
23 april 2017 18:06
Waarom deze koers en daarmee ook de topcompetitie op zo'n manier beschimpen?

Reacties zijn gesloten.