Riwal CeramicSpeed doet gooi naar ProContinental-licentie

Riwal CeramicSpeed doet gooi naar ProContinental-licentie

foto: Sirotti

zondag 29 juli 2018 om 13:54

De kans is aanwezig dat Riwal CeramicSpeed volgend seizoen zijn koersen onder een ProContinentale licentie afwerkt. De Deense continentale ploeg – die twee jaar langer kan rekenen op de financiële steun van hoofdsponsor Riwal – heeft een verzoek ingediend bij de UCI om vanaf 2019 onderdeel uit te maken van het op één na hoogste wielerniveau.

Op de ploegsite laat teammanager Steffen Kromann weten dat de toekomst van de ploeg voor tenminste twee seizoenen is verzekerd, nu hoofdsponsor Riwal langer verbonden blijft aan het team. “Het is fantastisch dat we langer op hun steun kunnen rekenen. Zo kunnen we onze reis voortzetten.”

“We hopen aan het einde van het jaar de stap te maken naar Procontinental-niveau. We wachten op dit moment op groen licht van de UCI, maar we gaan ervan uit dat het in orde komt”, aldus Kromann.

Riwal is een bedrijf gespecialiseerd in onder meer hoogwerkers. Al in 2011 conformeerde het bedrijf zich aan de wielerploeg, om twee jaar later hoofdsponsor te worden. De afgelopen jaren heeft de ploeg enkele talenten weten op te leiden, waaronder Casper Pedersen en Nicolai Brøchner.

Van Deens naar Scandinavisch karakter 
Dit seizoen maken onder meer Andreas Stokbro en Andreas Kron goede sier, terwijl oudgediende Chris Anker Sørensen voor de nodige ervaring moet zorgen. De selectie is nu nog volledig Deens. Maar niet voor lang, als het aan Kromann ligt.

“De ambitie is om het team een meer Scandinavisch karakter te geven. De basis zal echter Deens blijven. We zien genoeg mogelijkheden”, zo laat hij weten.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Grobbel 29 juli 2018 om 14:04

Ik wist niet eens dat Chris Anker Sörensen nog steeds rondreed…

123poetertjes 29 juli 2018 om 14:17

Dan wordt de spoeling wel heel dun voor Bjarne

Verweggistan 29 juli 2018 om 14:51

1 Deens PCT project lijkt mij genoeg. Maar ja, niet iedere sponsor zal met Bjarne in zee willen gaan. Zou wel goed zijn voor het Deense/Scandinavische wielrennen. Dan hebben die talentjes een periode PCT om een beetje te wennen aan het profbestaan en daardoor minder te jojo’en tussen WT en CT.

dikkechaap 29 juli 2018 om 15:38

@Grobbel
Ik ook niet, ik mis de man met de smalste schouders ter wereld ook wel een klein beetje.

nickdt 29 juli 2018 om 17:56

Volgens mij zijn ze een paar letters vergeten bij Andreas S. Of die zijn opgegeten, dat kan ook nog.

Wheely 29 juli 2018 om 20:34

Wel echt vette marginal gains die ceramicspeed.

Headlines

Materiaalzone

Populair