Ritzege Turgis in Luxemburg, Lammertink blijft leider

zaterdag 4 juni 2016 om 17:10
Ritzege Turgis in Luxemburg, Lammertink blijft leider

foto: Sirotti

Anthony Turgis heeft de derde etappe in de Tour de Luxembourg gewonnen. De Fransman van Cofidis troefde in Differdange de Deen Christopher Juul-Jensen en de Zwitser Mathias Frank af. Maurits Lammertink van Roompot Oranje Peloton blijft leider, met nog één etappe te gaan. Ritwinnaar Turgis klimt naar de tweede plaats.

Lammertink finishte in een groep op twaalf seconden achter Turgis en mocht na afloop een nieuwe gele trui ophalen. In de slotrit verdedigt hij een voorsprong van zeven seconden op de Fransman. Philippe Gilbert staat derde met een achterstand van twaalf seconden op de Nederlander. De Luxemburger Alex Kirsch heeft dezelfde achterstand.

Jean-Pierre Drucker geeft op
De etappe vond plaats onder zware omstandigheden, met regen en onweersbuien. Desondanks lieten Loïc Vliegen, Matthias Brändle, Tosh van der Sande, King Lok Cheung en Brice Feillu zich niet afschrikken. De vijf namen een maximale voorsprong van bijna vier minuten. Jean-Pierre Drucker was er inmiddels niet meer bij. De winnaar van de proloog had last van hoofdpijn en kneep in de remmen.

Voor de laatste beklimming van de Col de l’Europe, een 1500 meter lange klim met een gemiddeld stijgingspercentage van acht procent, werden de koplopers ingerekend. Turgis bleek uiteindelijk het best bestand tegen het slechte weer en boekte zijn vierde profzege. Precies een jaar geleden won hij een etappe en het eindklassement in de Boucles de la Mayenne.

foto: Sirotti

foto: Sirotti

Dit artikel delen:

8 Reacties

Gelegevaar 4 juni 2016 om 17:17

Tegenover de fanbase (en sponsoren!) van prof. wielrennen vind ik een basic liveticker van de lokale krant, als enige manier om zo'n wedstrijd te volgen, anno 2016 écht niet meer kunnen.
Er doen notabene verscheidene WT-teams aan mee.

SolerEritrean 4 juni 2016 om 17:22

@gelegevaar

Tja, de Heistse Pijl was live te volgen op VTM (Belgische zender). Je kan natuurlijk ook niet alles volgen, maar snap je punt.

Rosanero 4 juni 2016 om 18:25

Drucker gaf pas op voor de voorlaatste beklimming van de Col de l’Europe. Had daarvoor het gat verkleind van drie minuten naar een minuut en besloot na zijn val van gister lekker bij zijn vrouw aan te schuiven voor het avondeten.

Was een verschrikkelijk lastige dag, veel regen en het peloton ging als een malle tekeer richting de eerste rush, die Lammertink won. Moest zelf ook een aantal keer meespringen. Wij konden helaas niet goed mee in de vlucht en toen de vlucht op gang gezet werd reed Brockhoff lek.

Borsje 4 juni 2016 om 19:01

Heb (helaas) helemaal niets meegekregen over het verloop van de etappe maar vind het sowieso meer dan knap dat Maurits nog steeds de leiderstrui heeft!

Wheely 4 juni 2016 om 19:14

Kennelijk heeft Maurits onderweg nog ergens drie boniseconden versierd

RiGHT 4 juni 2016 om 23:40

3 bonis pakken is dan wel echt slim koersen.
beter stuurt Roompot morgen een paar mannetjes in de aanvals. Bijv Duyn in de aanval sturen. Die staat ook nog goed in het AK.

Frits des Jeux 5 juni 2016 om 00:31

@Gelegevaar Het Luxemburger Wort is een van de belangrijkste sponsoren van deze ronde. Naast Skoda, naamgever van deze ronde die Skoda Tour de Luxembourg heet, is die ‘lokale’ krant de sponsor van de gele trui en ook gewoon de grootste krant van het land. Tevens heeft de RTL elke dag een ruime samenvatting. Terug te kijken op hun site.

Gelegevaar 5 juni 2016 om 13:33

Gezien het oppervlak en inwonertal vind ik het een lokale krant , maar het belangrijkste: een dergelijke koers verdient m.i. gewoon goede (live) verslaggeving. Skoda is dat vast met me eens.

Headlines

Materiaalzone

Populair