Ritwinst voor Cristian Camilo Muñoz in achtste rit Giro d’Italia U23

vrijdag 15 juni 2018 om 14:41
Ritwinst voor Cristian Camilo Muñoz in achtste rit Giro d’Italia U23

Cristian Camilo Muñoz heeft in Asiago de achtste etappe van de Giro d’Italia U23 gewonnen. De 22-jarige Colombiaan bezorgde zijn thuisland daarmee de derde ritzege in de Baby Giro, na eerdere successen van Alejandro Osorio en Einer Augusto Rubio. Rubio eindigde ditmaal op de tweede plaats, terwijl Osorio de roze trui overnam van Mark Donovan.

De achtste etappe van de Baby Giro leidde de renners over 157,4 kilometer van Levico Terme naar Asiago. Op deze voorlaatste dag van de Italiaanse rittenkoers stond de enige klim van de buitencategorie op het programma, namelijk de Monte Grappa.

Op één na langste etappe
Het tempo lag hoog in de beginfase, iedereen leek in de best mogelijk positie te willen zitten in deze zware etappe – de op één na langste deze week. Een flinke kopgroep scheidde zich af van het peloton op de Fastro Scale di Primolano, de eerste klim van de dag. Na de top volgde nog geen vijftien kilometer tot de voet van de Monte Grappa.

Marlon Gaillard begon solo aan de 25 kilometer lange klim, waar de renners een hoogteverschil van 1298 meter moesten overwinnen. Achter de versplinterde kopgroep volgde het peloton met daarbij rozetruidrager Mark Donovan. Na een lange afdaling maakten de renners zich vervolgens op voor de Foza, een berg van de eerste categorie.

Colombiaans feestje
Daar werd Gaillard bijgehaald door Cristian Camilo Muñoz, Einer Augusto Rubio en Aleksandr Vlasov. Na vijftien kilometer klimmen rondden de renners de top, waarna nog twintig licht glooiende wegen naar Asiago volgden. Muñoz was in de kopgroep uiteindelijk de sterkste en met Rubio op de tweede plek, was het opnieuw een Colombiaans feestje in Italië.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Covadonga 15 juni 2018 om 18:12

Ieder dag een nieuwe leider. Dat lijkt wel spannend.

WCEendT 16 juni 2018 om 00:44

Onze Wielerflits favorieten gebroederlijk samen over de meet.

Headlines

Materiaalzone

Populair