Ritwinnaar Gino Mäder: “We hebben vandaag gereden voor Mikel Landa”

donderdag 13 mei 2021 om 17:50
Ritwinnaar Gino Mäder: “We hebben vandaag gereden voor Mikel Landa”

foto: Cor Vos

Bahrain Victorious was gisteren nog in mineur na het uitvallen van kopman Mikel Landa, maar de WorldTour-formatie wist vandaag meteen sportieve revanche te nemen door met Gino Mäder de zesde etappe naar San Giacomo te winnen. “Dit is echt geweldig”, klonk het na afloop.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Mäder wist op de vijftien kilometer lange slotklim medevluchters Bauke Mollema en Dario Cataldo te lossen en vervolgens naar de zege te soleren. De jonge Zwitser wilde vandaag zijn ploegmakker Landa eren, zo vertelde hij na de finish in het flashinterview. “Gisteren was echt een trieste dag, maar we hebben vandaag gereden voor Mikel.”

“We hebben er alles aan gedaan om in de vlucht van de dag te komen. Matej (Mohoric, zijn ploeggenoot, red.) was vooraan echt supersterk en dat ik nu win is echt superfijn. Het is echt een geweldig gevoel, zeker na mijn nederlaag in de voorbije Parijs-Nice”, aldus Mäder, die doelt op de koninginnenrit met aankomst op Valdeblore La Colmiane.

Terugdenken aan Parijs-Nice 
Mäder reed toen ook een hele dag voorop, maar werd in de laatste honderden meters ingerekend en verslagen door Primož Roglič. “Toen ik alleen voorop reed in de laatste 500 meter, kon ik alleen maar aan die etappe in Parijs-Nice denken. Ik was pas zeker op 100 meter van de streep. Ik wil nu gewoon van het moment genieten.”

Een leuk weetje: de renner van Bahrain Victorious is de eerste ‘Gino’ sinds Gino Bartali (de legendarische Italiaan die in 1936, 1937 en 1946 de Ronde van Italië op zijn naam schreef) die een etappe in de Giro weet te winnen. “Het is leuk om in een adem genoemd te worden, maar Gino Bartali is natuurlijk wel een legende van onze sport. Dat ben ik nog niet”, aldus Mäder.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wheely 13 mei 2021 om 19:45

Zou Gino niet een bescheiden klassement kunnen gaan rijden nu, werd al 10e in Parijs Nice dit jaar en vorig jaar 20e in Vuelta. Bergtrui is ook nog een optie natuurlijk.

Magician 13 mei 2021 om 20:20

Bilbao mag dat bescheiden klassement rijden, de rest van de ploeg moet lekker blijven koersen zoals ze vandaag deden en dan vergeten we zomaar dat Landa überhaupt was gestart.

Titaantje 13 mei 2021 om 21:21

Vooralsnog staat Caruso beter in het klassement. Zowel Bilbao als Caruso zijn prima opties voor plekken 5-15 in het klassement. Laat de rest maar lekker aanvallen.

Headlines

Populair

Materiaalzone