Ritwinnaar Bilbao: “Het is niet mogelijk om elke dag zoveel risico te nemen”

donderdag 22 april 2021 om 16:04
Ritwinnaar Bilbao: “Het is niet mogelijk om elke dag zoveel risico te nemen”

foto: Cor Vos

Pello Bilbao bezorgde Bahrain Victorious vandaag een zege in de Tour of the Alps. De Baskische klimmer won vandaag de voorlaatste etappe naar Pieve di Bono, door in de finale optimaal te profiteren van zijn daalkunsten en sterke sprint.

Bilbao kwam in de finale met achterstand over de top van de Boniprati, de laatste klim van de dag, maar kreeg toen de mogelijkheid om zijn daalkunsten te etaleren. De klimmer wist in de razendsnelle en bij momenten aartsmoeilijke afzink het verschil te overbruggen met koplopers Simon Yates en Aleksandr Vlasov.

“Ik wist voor de start al dat het een perfecte finale was voor een renner met mijn capaciteiten”, is zijn eerste reactie na afloop. “Je moet niet elke dag dit soort afdalingen rijden. Het is niet mogelijk om elke dag zoveel risico te nemen, maar ik wist dat ik nog kon terugkeren na de laatste beklimming”, aldus Bilbao, enkele minuten na zijn eerste zege van 2021.

De winnaar van de dag geniet met volle teugen van de Tour of the Alps. “Het is een perfecte wedstrijd, ook voor de toeschouwers. Ik hou echt van dit soort etappes. Je moet niet alleen maar goede benen hebben. Het is ook mogelijk om op andere, meer tactische, manieren te koersen. Ik wil als wielrenner ook graag koers maken.”

Eerbetoon aan Michele Scarponi
Bilbao besloot zijn eerste seizoenszege niet op te dragen aan zijn ploeggenoten of een familielid, maar aan wijlen Michele Scarponi. De Italiaan, een ex-ploegmaat van Bilbao, overleed exact vier jaar geleden door een aanrijding op training. “Deze zege is voor Michele, die voor ons altijd speciaal is geweest”, aldus de Spanjaard.

Dit artikel delen:

2 Reacties

lo squalo dello Stretto 22 april 2021 om 16:30

Hulde! Mooie renner, elke Bask heeft sowieso een streepje voor bij mij.

0
jeroen verheij 22 april 2021 om 21:59

Heeft niemand gezien dat dhr Bilbao in de eerste etappe op zijn stang ging zitten? Volgens mij is dat directe diskwalificatie toch?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone