Ritwinnaar Almeida: “Ik voelde me niet geweldig tijdens de etappe”

dinsdag 14 september 2021 om 16:19
Ritwinnaar Almeida: “Ik voelde me niet geweldig tijdens de etappe”

Almeida op archiefbeeld - foto: Cor Vos

João Almeida boekte vandaag in de Ronde van Luxemburg zijn vijfde zege van het seizoen. In Luxemburg-Stad bleek de Portugees van Deceuninck-Quick-Step veruit de snelste in een sprint, voor Bauke Mollema en Marc Hirschi. “Dit is echt een overwinning van de hele ploeg”, vertelde Almeida na afloop in het flashinterview.

Almeida boekte in juni pas zijn eerste zege als professional, maar rijgt sindsdien de overwinningen aaneen. “Het was een lastige etappe. Gelukkig viel er vandaag geen regen, want anders hadden we nog meer valpartijen gezien. Ik ben heel erg blij met deze zege. De ploeg heeft geweldig gereden en dit is dan ook echt een zege van de hele ploeg. Ik moet ze bedanken.”

Gegokt en gewonnen
De Portugees, die Deceuninck-Quick-Step zal verlaten voor een nieuw avontuur bij UAE Emirates, voelde zich tijdens de etappe helemaal niet zo opperbest. “Ik wist dat het een goede finale voor mij was, mits ik over goede benen beschikte. Ik voelde me tijdens de rit echter niet geweldig, maar we hebben uiteindelijk de gok gewaagd. Dat pakt nu goed uit. We kunnen wel spreken van een goede dag.”

Almeida werd op voorhand al gezien als de grote favoriet voor de eindzege, aangezien de renners later in de week nog een individuele tijdrit krijgen voorgeschoteld van net iets meer dan 25 kilometer. De Portugees heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen als tijdrijder. “Ik zou graag meer zeges willen boeken en een tijdrit speelt me zeker in de kaart, maar we gaan zien hoe ik me de komende dagen voel. We hebben nu al een zege te pakken. No worries“, klinkt het.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair