Rittenkoers Women’s Tour niet live op tv te zien

maandag 27 september 2021 om 19:21
Rittenkoers Women’s Tour niet live op tv te zien

foto: Cor Vos

De Women’s Tour is dit jaar niet live te zien op tv. De Britse rittenkoers voor vrouwen, die deel uitmaakt van de UCI Women’s World Tour, geeft aan dat dit komt vanwege commerciële redenen. Begin dit jaar had de Women’s Tour nog een meerjarige deal gesloten met Eurosport, maar de live-uitzendingen zijn voor dit jaar geschrapt.

Organisator Sweetspot laat weten dat het, mede door de coronaperiode, lastig was om de ronde dit jaar te organiseren. “Het zorgde voor grotere uitdagingen dan toen we de Women’s Tour in 2014 oprichtten. Als gevolg van de commerciële realiteit, zijn we niet in staat om de Women’s Tour dit jaar uit te breiden met live-uitzendingen. We hopen om fantastische herhalingen te produceren die voor iedereen te zien zijn”, staat in een statement.

Het blijft dus bij herhalingen die ’s avonds uitgezonden worden op de Britse zender ITV4 en internationaal bij Eurosport en GCN. Dat de Women’s Tour niet live wordt uitgezonden, is tegen de regels van de UCI. Wedstrijden uit de Women’s World Tour dienen namelijk een live-uitzending van minstens 45 minuten te hebben. Vanwege die regel werd de Giro Rosa afgelopen seizoen een niveau gedegradeerd.

De Women’s Tour 2021 start volgende week en duurt van 4-9 oktober. De laatste editie dateert van twee jaar geleden en werd gewonnen door thuisfavoriete Lizzie Deignan.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Bob en Niek 27 september 2021 om 19:42

Jammer maar, logisch, zijn veel mooie koersen deze periode en als Niek uit de kroeg naar huis fietst kan dat beter uitgezonden worden

Maillot à Pois 27 september 2021 om 21:08

Hoe moet ik dat dan begrijpen?
Dat de deal met Eurosport erin bestond dat de organisatie moest betalen om de wedstrijd te laten uitzenden?

Limal 27 september 2021 om 21:54

Bij GCN/Eurosport zenden ze graag zoveel mogelijk uit, maar die schieten denk ik nooit zelf wedstrijdbeelden. Ik vermoed dus dat het eerder met “thuiszender” ITV te maken heeft. Besparingen door geen helicopter/vliegtuig in te zetten en dus enkel beelden vanaf de motor(s) die op ouderwetse wijze na de finish verzameld en gemonteerd worden?

Maillot à Pois 27 september 2021 om 22:52

Thnx Limal, dat klinkt aannemelijk.

Polleke 27 september 2021 om 22:49

Niet rond de pot draaien, een koe een koe noemen, er is geen interesse voor…
Neem ons niet voor idioten…

reusjen 27 september 2021 om 23:34

Dat lijkt mij inderdaad ook beter om gewoon eerlijk over dat soort dingen te zijn. Ik ben ook wel benieuwd naar kijkcijfers van dit soort wedstrijden als ze wel uitgezonden worden. Dat geforceerd net doen of het geweldig boeiend is zoals bij vrouwenvoetbal helpt ook helemaal niemand. Ik ken zelf niemand die er voor zn plezier naar kijkt.

Maillot à Pois 28 september 2021 om 10:03

Het is natuurlijk een vicieuze cirkel, onbekend is onbemind, meer koersen op tv genereert meer interesse, meer interesse betekent meer middelen, meer middelen betekent een hoger niveau, een hoger niveau zal zorgen voor meer interesse.

Sinds de vrouwenedities van pakweg Gent-Wevelgem live uitgezonden geworden halen die toch aardig wat marktaandeel, ook het WK vrouwenwielrennen werd goed bekeken (in Nederland waren de kijkcijfers zelfs hoger dan die van het WK voor de mannen, lees ik). Dat zullen toch niet allemaal mensen zijn die tegen hun zin kijken.

Ieder z’n meug uiteraard, maar zelf zie ik niet in waarom vrouwenwielrennen niet even leuk om naar te kijken zou kunnen zijn als mannenwielrennen, enkel omdat ze wat minder hard rijden.

Gerard Dekker 28 september 2021 om 11:09

Ik heb IPTV. Hierop staan zo ongeveer alle zenders van de wereld. Zal het daar echt niet te vinden zijn?

Bankzitter 1 oktober 2021 om 17:49

Als er geen cameramotoren en helicopters zijn, dan kun je nog zoveel zenders hebben, maar dan gaat het hem niet worden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair