Rittenkoers rond Middellandse Zee nieuw leven ingeblazen

zaterdag 5 december 2015 om 12:23
Rittenkoers rond Middellandse Zee nieuw leven ingeblazen

Cummings was in 2014 de laatste winnaar van de Ronde van de Middellandse Zee- Foto: Sirotti

De Ronde van de Middellandse Zee (Tour Méditerranéen) werd dit jaar op het laatste moment afgeblazen wegens financiële problemen, maar in 2016 kan er in februari weer gewoon gekoerst worden op de Zuid-Franse wegen. Onder de nieuwe naam La Méditerranéenne wordt er een doorstart gemaakt, staat in een persverklaring.

De rittenkoers, die onder leiding zal komen te staan van een compleet nieuwe organisatie, wordt verreden van 11 tot en met 14 februari. La Méditerranéenne is nog niet officieel opgenomen op de UCI-kalender en staat voorlopig alleen op de Franse kalender, tussen de Ster van Bessèges (3-7 februari) en de Ronde van Haut-Var (20-21 februari).

Hoewel La Méditerranéenne op papier een Franse rittenkoers is, vinden er in 2016 twee van de vier ritten plaats buiten de landsgrenzen. De ronde wordt afgetrapt met een zeven kilometer lange ploegentijdrit in het Spaanse Girona. Op de slotdag staat een etappe op Italiaanse bodem met finish in Seborga op het programma.

Acht WorldTour-ploegen
De organisatoren mogen bij de eerste editie direct acht WorldTour-teams verwelkomen: AG2R La Mondiale, FDJ, BMC, Trek Factory Racing, Giant-Alpecin, Sky, Lotto Soudal en Movistar. Verder staan ook Cofidis, Delko Marseille Provence KTM, Direct Energie, Fortuneo Vital Concept, Androni Giocattoli, Auber 93, Roth-Skoda en Roubaix Lille Métropole aan het vertrek.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Turtlehead 5 december 2015 om 12:36

Klinkt goed, zeker het meer-landenconcept. Hopelijk wat strakker in de organisatie dan dergelijke koersen in het verleden waren.

billi 5 december 2015 om 12:49

leuk, zeker dat het in 3 landen plaats vind geeft extra cachet

Tuubke 5 december 2015 om 13:07

Drie landen, inderdaad mooi! Toch zou ik eerder net als in het Franse origineel spreken van de Ronde ‘van’ dan ‘rond’ de Middellandse Zee, zoals in de titel boven dit stuk.
Een vroege kerstwens: wat zou het mooi zijn als onze wereld zo vredig was dat er een echte ronde rond de Middellandse Zee kon worden gehouden.

Jacco van Stierop 5 december 2015 om 13:28

Vier landen zelfs! Veel inwoners beschouwen Seborga als een apart land, ze hebben eigen nummerplaten, postzegels, munten etc. Zelfs Nederland heeft een honorair consul van Seborga. Leuk dat het peloton daar finisht!
Deze koers behoort gewoon ieder jaar op de kalender te staan; afwisselend en mooi parcours, redelijke temperaturen, gewoon een lekkere opwarmronde.

Leukefans 5 december 2015 om 14:57

Rond de Middelandse zee is het nu ook weer niet, ‘van’ lijkt me beter. Voor de rest wel fijn dat ze terugkeren, meestal een vrij goed bezette koers dacht ik…

BlancoProCycling 5 december 2015 om 16:08

@Jacco
Haha, leuk verhaal.
Heb het even opgezocht en het klopt nog ook.

Lalsacien 5 december 2015 om 19:51

Ik vermoed dat de koers la Méditerranéenne heet….

teegeevee 6 december 2015 om 09:47

@Jacco
Inderdaad zeer leuke en leerrijke toevoeging aan het bericht. Moet niet altijd 100% koers gerelateerd zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair