Rissveds pakt Shorttrack-winst in Wereldbeker Snowshoe
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
zaterdag 7 september 2019 om 00:22

Rissveds pakt Shorttrack-winst in Wereldbeker Snowshoe

Jenny Rissveds heeft de Shorttrack-wedstrijd gewonnen tijdens de Wereldbeker MTB in het Amerikaanse Snowshoe. In de slotronde reed de Olympisch kampioene weg uit de kopgroep om naar de winst te soleren. Jolanda Neff kende een moeizame koers en zag Kate Courtney fors inlopen in het wereldbekerklassement.

Jolanda Neff werd als eerste naar de start geroepen als aanvoerster van de Wereldbeker en de Zwitserse had ook de beste start. In haar spoor volgden met name Kate Courtney en Pauline Ferrand-Prévot, die in Mont-Sainte-Anne de wereldtitel veroverde en daarom de regenboogtrui om de schouders had. Aan het eind van de tweede van acht ronden trok Courtney dan hard door en zij zag de sterk rijdende Anne Terpstra aansluiten.

Neff kon Courtney niet laten rijden met het oog op de Wereldbeker en dichtte het gat. In de derde ronde reed Courtney opnieuw vooruit met Terpstra én Jenny Rissveds. Op een oplopende strook maakte Terpstra een foutje, waardoor ze vooraan wegviel. In de vijfde ronde kon Ferrand-Prévot dan oversteken naar voren, waardoor we drie leidsters kregen. Dat werden er vier toen Rebecca McConnell in de zevende ronde kon aanhaken.

Rissveds versnelt in slotronde
De beslissing in de wedstrijd viel echter al bij het ingaan van de achtste ronde. Rissveds zette aan voor een verschroeiende versnelling, waar Courtney, Ferrand-Prévot en McConnell het antwoord op schuldig moesten blijven. Daardoor kon de winnares van de cross-country in Lenzerheide ook hier in de Verenigde Staten de winst pakken. Op acht seconden achterstand eindigde Ferrand-Prévot op de tweede plaats, Courtney werd derde.

Jolanda Neff kreeg het in de vierde ronde steeds moeilijker en zakte ver weg in de race. Uiteindelijk kwam ze als zestiende over de finish op ruim vijftig seconden van winnares Rissveds. Daardoor zag ze Courtney tot op twintig punten naderen in de strijd om de Wereldbeker.

Wereldbeker Mountainbike 2019
Shorttrack vrouwen, flag-us Snowshoe
1. flag-se Jenny Rissveds in 25m07s
2. flag-fr Pauline Ferrand-Prévot op 8s
3. flag-us Kate Courtney op 11s
4. flag-au Rebecca McConnell op 15s
5. flag-nl Anne Terpstra op 18s

Tussenstand wereldbekerklassement
1. flag-ch Jolanda Neff – 1652 punten
2. flag-us Kate Courtney – 1632 punten
3. flag-fr Pauline Ferrand-Prévot – 1325 punten
4. flag-nl Anne Terpstra – 1280 punten
5. flag-au Rebecca McConnell – 1067 punten

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
7 september 2019 02:02
Ik denk dit bericht is interessant omdst een Nederlandse heeft gewonnen, blijkt het een Deense ? te zijn; lekker bbelangrijk...
    7 september 2019 07:48
    Rissveds klinkt Nederlands vind jij? Knap podium trouwens!
    7 september 2019 08:44
    -veds is ook zo'n typisch hollandse uitgang. Als in "De Vriesveds" en "Van De Bergveds".
9 september 2019 07:30
Bij de Vuelta wint een Sloveen...lekker belangrijk. Wat een onzin.
Mooi om te zien dat zij weer terug is gezien haar recente geschiedenis...

Reacties zijn gesloten.