Rio 2016: Zilver Matthijs Büchli na bizarre keirinfinale
Büchli in eerste positie - foto: Sirotti (archief)
woensdag 17 augustus 2016 om 00:04

Rio 2016: Zilver Matthijs Büchli na bizarre keirinfinale

Matthijs Büchli heeft op het onderdeel keirin zilver gepakt. De Nederlander eindigde na een knappe eindsprint nipt achter de huizenhoge topfavoriet Jason Kenny. Er ging wel een bizar tafereel aan vooraf.

De keirinfinale begon hectisch. Even leek het erop dat na het te vroeg voorbij rijden van de gangmaker één of twee renners uit de finale werd(en) gezet, maar de jury durfde geen beslissing te nemen en koos voor een herstart met alle renners in de baan. Ook de tweede start werd afgeschoten, aangezien er wéér schijn was van een te vroege passage van de derny. Opnieuw werd geen besluit genomen.

611291273

Trott beste op vrouwenomnium
Eerder op de avond werd ook het omnium al afgesloten voor de vrouwen. De Britse Laura Trott verzekerde zich na zes races van de gouden medaille. Sarah Hammer uit de Verenigde Staten pakte zilver, voor Jolien D’hoore, die met brons België een bijzondere medaille bezorgt.

Vogel sprint naar goud, Ligtlee strandt op plek vier
De finales bij de sprintsters waren ook vanavond. Keirinkampioene Elis Ligtlee moest het in de halve finale afleggen tegen Rebecca James en verloor in de strijd om het brons van de Britse Katy Marchant. Het goud ging naar Kristina Vogel uit Duitsland.


flag-br Olympische Spelen, Rio de Janeiro 2016
Medaillespiegel baanwielrennen 
(goud – zilver – brons)
flag-gb Groot-Brittannië: 6 – 4 – 1
flag-nl Nederland: 1 – 1 – 0
flag-de Duitsland: 1 – 0 – 1
flag-cn China 1 – 0 – 0
flag-it Italië 1 – 0 – 0
Volledig medailleklassement


[poll id=”300″]

RIDE Magazine
60 Reacties
Sorteer op:
17 augustus 2016 10:57
fustviking
Dat klopt helemaal, na de voor GB desastreus verlopen OS in 1996, hebben ze de koppen bij elkaar gestoken, funding gekregen van de national lottery (later is daar sky nog bijgekomen voor het fietsen) en zijn ze tot de conclusie gekomen dat het baanwielrennen de beste sport voor hun was om aan hun medaille oogst te werken omdat er relatief veel medailles te halen valt en die sport nogal achterliep qua innovatie en dat daar dus nog relatief makkelijk winst te boeken was. dus ja ze hebben jarenlang relatief veel geld geïnvesteerd in het (baan) wielrennen en daar plukken ze nu dus de vruchten van terwijl andere landen ver zijn achter gebleven.
Schaatsen is een olympische sport waar je dit me kan vergelijken (zoals hier al wel eens geopperd is ) waar de nederlanders in sochi ontzettend dominant waren omdat die sport in nederland het meest geprofessionaliseerd is. dus ja hulde voor de Engelsen en die (sporters uit ) andere landen moeten niet zo gaan zeiken en gewoon meer geld beschikbaar stellen als ze mee willen doen op de baan. zo makkelijk allemaal
17 augustus 2016 11:02
Wow! Wat een cynische betweters aan het woord. Wat fijn voor jullie dat jullie de waarheid kennelijk in pacht hebben dat geen enkele nuance of nader onderzoek noodzakelijk is. Ik ben jaloers!
17 augustus 2016 11:31
@MDKIDW
wat jij omschrijft is het verdienen van medailles (winst na investeren van tijd en geld), dat is niet hetzelfde als het kopen van medailles.
17 augustus 2016 11:55
fustviking
Ik snap dat jij met kopen eigenlijk "omkoping" bedoelde maar ik geloof echt niet dat daar sprake van is geweest............... Ik denk dat het allemaal een stuk genuanceerder ligt en op een andere manier te verklaren valt en ik vind het erg makkelijk om te zeggen dat ze frauderen (heb je harde bewijzen trouwens) .... en trouwens in alle sporten kun je succes "kopen" door er heel veel geld en tijd in te stoppen en dan "verdien" je het vanzelf wel weer terug in de vorm van resultaat (kijk naar het voetbal). ik vind het gejammer van sommige mensen hier op het hele britse cycling project wat te makkelijk, ik heb ook een schurft hekel aan team sky en aan de UCI onder leiding van Coocksen maar je moet gewoon ook naar de feiten blijven kijken. Die Engelsen zijn zo succesvol in het baan wielrennen (en die al dan niet discutabele medailles van Kenny en CAV hebben daar weinig me van doen want ook zonder die medailles waren ze gewoon erg succes vol geweest deze spelen) omdat ze er al vele jaren zo ontzettend veel geld (succes gekocht) in gestopt hebben en dan moet het succes haast ook wel komen.
17 augustus 2016 17:38
De britten zijn 20 jaar terug begonnen met screenen op jonge leeftijd, karakter en groeipotentie, ware atleten op de fiets, waar ligtlee ze allemaal op zij kan zetten als ze 10kg vermagert. Sport is goed, veelzijdig en verantwoord eten in de eerste plaats om optimaal te kunnen presteren, hep je geen kaviaar voor nodig. Helemaal eens met linda, hoe groter de kampioenen, hoe meer ze worden afgezeken ipv apetrots te zijn op weer een medaille aan onze kant.
17 augustus 2016 18:54
Een blamage voor de baanwielersport. Slechtere reclame voor deze sport kun je niet bedenken. Wel knap van de Nederlander om het hoofd koel te houden.
17 augustus 2016 18:58
Ben benieuwd of de Britten er nog een charme-offensief tegenaan gooien. Een opmerkelijke opmars in zowel het baan- als wegwielrennen vanaf eind jaren 90 en in bredere zin in tal van andere Olympische sporten en ook nog eens een aantal dubieuze arbitraire beslissingen die niet bepaald in hun nadeel uitvallen. Dat wekt natuurlijk de nodige wrevel en gefrons bij de vastelanders. Zouden ze nog een poging wagen die weg te nemen?
17 augustus 2016 20:18
Wrevel weg nemen?
Euh, Brexit, wat hebben zij met het vaste land. Thuis zullen ze trots zijn.

Je zult volgende week maar een verjaardag hebben en daar tref je Cav. Zou je er over beginnen waarom hij anderen van de fiets rijdt ?
17 augustus 2016 22:14
Heeft een van jullie gemist dat de spelen in Londen waren en daar zowel voor de olympidch sporters als paraolympische sporter geld voor de top sport en breede sport is gekomen. Jammer dat ze in nederland channel 4 niet uitzenden, waar dit breed op is uitgemeten.
18 augustus 2016 11:09
Hein en Pat waren natuurlijk ook niet brandschoon en zullen ergens wel eens een euro'tje in eigen zak hebben laten verdwijnen, maar zo opzichtig vals spelen als de Engelsen mogen, heb ik nooit gezien... enige wat ik zo kan bedenken is het 'afsnijden' van Armstrong dat niet bestraft werd na de val van Beloki...

Reacties zijn gesloten.