Rio 2016: Wiggins loodst Britten naar achtervolgingsgoud in wereldrecord

Rio 2016: Wiggins loodst Britten naar achtervolgingsgoud in wereldrecord

foto: Sirotti, archief

vrijdag 12 augustus 2016 om 23:54

Bradley Wiggins heeft met de Britse achtervolgingsploeg de olympische titel opgeëist. De Britten sloegen in de laatste kilometer hun slag tegen de Australische ploeg en zetten een wereldrecord op de klokken: 3.50, 265.

In een uiterst spannende eindstrijd namen de Australiërs (Alexander Edmondson, Jack Bobridge, Michael Hepburn en Sam Welsford) de leiding. Zij moesten de vierde man eerder laten gaan dan de Britten. Hierdoor hadden Wiggins, Edward Clancy, Steven Burke en Owain Doull in de slotfase een voordeel. In de laatste twee rondes maakten de renners van Team GB het verschil.

De bronzen medaille ging naar Denemarken, dat onder meer Lasse Norman Hansen in de ploeg had. De Scandinaviërs klopten Nieuw-Zeeland.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Wheely 12 augustus 2016 om 23:57

Hoe ze het doen doen ze het maar dit is echt een fenomenaal knappe prestatie.

0
123poetertjes 12 augustus 2016 om 23:57

Heerlijk spannende finale. De Ozzies vooral gegokt op de start en al snel met drie man.

Die Bonar Wiggins, wat een fenomeen.

0
Busted 13 augustus 2016 om 00:03

Prachtige wedstrijd. Sir Wiggings haalt ook goud na Froomes tourwinst :)

0
hofsje 13 augustus 2016 om 00:12

Miss Doull toekomstig fenomeen mag het komend seizoen laten zien bij Team Sky

0
Javier 13 augustus 2016 om 00:22

Geweldige race, heerlijk ingedeeld. De Australiërs inderdaad iets te snel van start.

0
MDKIDW 13 augustus 2016 om 00:39

wat een baas

0
aeroventiel 13 augustus 2016 om 01:30

Richt Doull zich na de OS volledig op de weg? Reed al erg sterk in de Ronde van GB.

En wat een man is die Sir Wiggins toch, als renner op de weg was ik echt geen fan van hem maar als je kijkt na zijn leven en wat die bereikt heeft is het een fenomeen.

0
DeGroteMolen 13 augustus 2016 om 01:39

Van baan naar weg naar baan en iedere keer aan de absolute top komen. Dat kunnen alleen de iconen van de wielersport.

0
bilthoven 13 augustus 2016 om 09:53

Een ongelooflijk spannende finale , waarin de Britten het uiteindelijk net redden. 8 Olympische plakken op 5 achtereenvolgende Spelen, dat zal zo gauw niemand Sir Wiggins nadoen. De wielerliefhebbers, die hopen dat de SKY overheersing volgend jaar wat minder groot is, hoeven zich voorlopig geen illusies te maken: Owen Doull wordt de nieuwe Geraint Thomas. Ook een alleskunner, die het peloton de komende jaren zal gaan ’teisteren’

0
grootverzet 13 augustus 2016 om 11:10

Waanzinnig wat die Britten steeds presteren op een os. Gaat me wel irriteren. Dit is al meerdere spelen zo. Ik zou achter al die prestaties wel eens willen zien de hoeveelheid geld die erin gestoken is. Zowel teamsprint als achtervolging is de uitslag volgens mij rechtevenredig met het budget. De 8e plek het laagste budget, de middenmoot waar ndl zit middelste budget en de top hoogste budget. Voor mij bestaan er drie vormen van doping, medische, mechanische en monetaire…. Aan monetaire mag ook wel eens wat gedaan worden. Ik vind baanwielrennen een fantastische sport maar al een jaar of 8 niet meer omdat je al weet wat de uitslag gaat worden. Een doodsteek voor de sport want wie wil daar straks nog geld in stoppen om de achterstand in te halen.

Met gelijke middelen strijden dan komen mensen met puur talent als een van Rijselbergen boven drijven.

Ik zou die lui allemaal wel eens met gelijke middelen willen zien strijden. Ndl rijdt met Koga fietsen. Ik zelf ook :-) kan me niet voorstellen dat je dan het beste van het beste hebt. Hoeveel 10den van een seconde sta je dan al achter. Dan moet je al meer talent hebben wil je uit die middenmoot komen. De Britten zijn via een loterij geld gaan pompen in baanwielrennen waar ze eerst op het nivo van ndl zaten. ndl toen nog beter en daarna de ene gouden na de andere gouden medaille gescoord. Alle uk wegwielrenners zijn uit dat plan nog eens voortgekomen ook. En dat is niet meer gestopt, alleen maar erger geworden.. lees SKY…..Als de KNWU al over het budget van de Britten zou kunnen beschikken dan moet het nog verdeeld worden of baan, weg, bmx en waterfietsen :-)))))). Het valt met bmx nog mee en dus kunnen we daar nog wel iets scoren maar wacht maar tot ook dat in de klauwen valt van geld dan win je geen drol meer. Straks gaat ndl na de evaluatie op de baan terug in budget, Let maar op dan komen we op het niveau van België. Ooit een baanwielren land van niveau alleen nog goed op niet Olympische onderdelen.

0
schipperaar 13 augustus 2016 om 12:38

@gv
Wat mij irriteert is dat zodra anderen harder rijden dan onze jongens meteen het budget naar voren komt, alsof je met geld niet meer hoeft te trainen. Roeiers lieten zien dat in de finale nog gas kan worden gegeven, ook onze dames, niet voor niets met een schaats achtergrond. Zolang schaatsers harder omhoog rijden op de cauberg verandert er niks natuurlijk.
Wiggins, geen krachtpatser, beseft als geen ander dat souplesse op de baan een eerste vereiste is anders rijd je geen 55 int uur. Dus stop aub met dat eeuwige vingertje.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone