Rio 2016: Valverde en Rodriguez voeren Spaanse armada aan

Door , maandag 18 juli 2016 om 10:02
Rio 2016: Valverde en Rodriguez voeren Spaanse armada aan

foto: Sirotti

Javier Mínguez heeft vijf renners geselecteerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Spaanse keuzeheer kiest op het klimparcours voor Alejandro Valverde en Joaquim Rodriguez als kopmannen. Voor Valverde betekent het zijn vierde deelname aan de Spelen.

Movistar vaardigt, naast Valverde, ook de rest van de selectie af. Imanol Erviti, Ion Izagirre en Jonathan Castroviejo maken de Spaanse selectie compleet. Izagirre en Castroviejo zullen ook deelnemen aan de individuele tijdrit. Daags na de Clásica San Sebastián vertrekt het vijftal naar Brazilië.

Dit artikel delen:

34 Reacties

speedyyy 18 juli 2016 om 21:32

Onzin… Valverder doet precies hetzelfde als verleden jaar. Sterker nog… verleden jaar deed hij meer en Purito oogt sterker als verleden jaar, maar weet niet wat zijn doel moet zijn de laatste week. Top 10 is leuk, maar het moet gebeuren voor hem in Rio en vooral Vuelta. Let maar op: daar piekt hij naar. In zijn laatste jaar dan toch zijn eerste grote ronden winnen. 1 probleem: CONTADOR

Purito 18 juli 2016 om 21:34

@Japsie
Maar dat is het grappige: hij heeft nauwelijks/niet gewerkt. Dat wordt allemaal zo overdreven. In de rit naar Arcalis hoefde hij slechts een gedegen inspanning te doen om naar de kopgroep te rijden. Vervolgens heeft hij gewoon kunnen meedrijven in die groep en al het werk laten doen door twee ploegmaten. Toen hij eenmaal werd ingelopen, heeft hij 2 uur kunnen 'herstellen'. Op de slotklim naar Andorra heeft hij vervolgens alleen maar in het laatste wiel gehangen, om in de finale te lossen.

Kortom, hij heeft echt niet dermate gewerkt dat dat een invloed heeft gehad op zijn rijden op de slotklim. Valverde heeft gewoon teveel koersen in de benen.

Quote:
Dat Purito vervolgens profiteert door tweemaal een handvol seconden te pakken is logisch. Ik vind dat niet een echte krachtmeting. Een tijdrit man tegen man zegt mij veel meer.

Vorig jaar in de Vuelta was Purito heer en meester vergeleken met Valverde bergop. Valverde verloor zo'n 7 minuten op Rodriguez bergop. Maar in de tijdrit naar Burgos pakte Valverde maar liefst 2 minuten op Purito. Kortom, dat zegt niks. Toen was Valverde nog vermoeider, maar pakte net zoveel tijd in een tijdrit als hij deed in deze Tour. Rodriguez kan nu eenmaal niet tijdrijden. Het is een kluns in een vlakke tijdrit, en al helemaal met wind. Valverde kan dat nu eenmaal een stuk beter. In vorm of niet.

Quote:
Een alles of niets poging heeft Valverde ook al gedaan als je goed hebt opgelet, samen met Contador. Hij moest echter zich laten terugzakken omdat de kopgroep anders niet weg kon geraken.

Als dat een alles-of-niets poging is, dan is het slecht gesteld met de alles-of-niets pogingen. Het is gewoon de manier waarop Movistar rijdt. Quintana verloor de Tour vorig jaar vanwege dezelfde mentaliteit.

Quote:
Ik hoop alleen dat Purito wel nog eens vol ten aanval trekt i.p.v. kleurloos meerijden. Zoals hij vorig jaar reed in de Tour kon me meer bekoren.

Ben ik volledig met je eens. Ik had gehoopt dat hij gewoon op ritwinst ging jagen deze Tour. Hij had in deze vorm zomaar weer 2 ritten kunnen winnen. Maar hij rijdt nu eenmaal voor het klassement. Hij zal nog wel stijgen naar een top-8 notering; omdat hij goed klimt en een sterke derde week heeft.

Wat betreft aanvallen; ik denk dat ze dat bij Katusha niet willen. De ploeg heeft al een soort van afscheid van hem genomen. Ze zijn volledig Zakarin-minded. Ze geven natuurlijk veel meer om een Rus met potentie dan een afscheidnemende Spanjaard. Op zich logisch, maar ook erg treurig. Na alles wat hij voor die ploeg gedaan heeft. Maar zo gaat het nu eenmaal in het leven.

Katusha zal hem vooral opdragen te blijven zitten, de favorieten te volgen en alleen aan te vallen als er muziek in zit. Jammer genoeg.

Daarom kijk ik nu al uit naar Río, de Vuelta en Lombardije. Geen last van Zakarin en kompanen, maar de volledige vrijheid om te koersen. Maar als ze hem zelfs in die koersen gaan tegenwerken, dan moet hij zijn afscheid afblazen en nog een jaar voor Caja-Rural rijden. In schoonheid afsluiten! :)

Japsie 18 juli 2016 om 21:54

@ Purito. Ik vind wel echt dat hij gewerkt heeft hoor. Vorig jaar reed hij Quintana wel in de weg, maar goed als je nog podium in de Tour kan rijden en op die leeftijd bent, snap ik dat ook nog wel. Het “in de weg rijden” dit jaar is echt niet aan de orde vind ik. Zal Quintana dat hebben gedacht toen Valverde hem moest helpen in de afdaling op Froome terug te halen of toen Quintana slecht zat op de Ventoux?
Ik vind wel dat je de actie van Valverde bagetalliseerd door net te doen alsof zijn actie met Contador niets was. Hij had ook gewoon lachend in het wiel kunnen blijven zitten van Froome met de kleurloze BMC mannen.

Denk je trouwens echt dat ze bij Katusha deze Tour nog gaan voor Zakarin? Die kan hooguit met wat mazzel een ritje winnen, en zelfs dat die ik niet meer gebeuren. Zou wel wat respectloos zijn t.o.v. Purito.

sstijnntje 18 juli 2016 om 22:07

Pff dat gezeur over de Spanjaarden altijd, ze zijn aan het einde van hun carrière allebei. Zal tijdens de OS net zoals bij LBL zijn:”de hele dag zeuren alle commentatoren over Valverde & Purito en uiteindelijk wint totaal iemand anders en mogen beide heren blij zijn als ze in de top 25 zitten.

Purito 18 juli 2016 om 22:12

@Japsie
Dan verschillen we gewoon van mening over de rol van Valverde in deze Tour. Iemand die echt wil dat Quintana de Tour wint, rijdt volledig in dienst voor hem. Valverde rijdt veel te veel op reserve, en kijkt teveel naar een eigen klassement. Verre van ideaal in mijn opinie.

En ik zie Katusha daar wel voor aan ja. Daar zitten een paar onbenullen in de ploegwagen zeg.

Japsie 18 juli 2016 om 22:19

@ Purito. Ik zei niet dat hij volledig in dienst rijdt hé, alleen dat hij wel iets meer knecht dat vorig jaar en daardoor wat meer krachten verspeeld t.o.v. een eigen klassement ;)
Ik vind alleen ook dat Quintana gewoon tekort komt en iets te behoudend koerst en dat dit niet aan de aanwezigheid van Valverde ligt.
Overigens heb ik het idee dat de rivaliteit tussen de twee Spanjaarden soms groter lijkt door de aandacht/speculaties dan dat het in werkelijkheid is.
Wel jammer en totaal onbegrijpelijk als men bij Katusha zo redeneert…

miguelon 18 juli 2016 om 23:37

@Purito, op de foto is duidelijk te zien dat Bala Purito zelfs vooruit duwt! Valverde wint in Rio!

oscarito1908 19 juli 2016 om 02:11

Ik zal blij zijn als ze gestopt zijn. In ieder geval die pakhuis Valverde. Purito gun ik nog wel een mooi afscheid.

Purito 19 juli 2016 om 20:27

@Japsie
Ze appen nog regelmatig, en zoeken elkaar bij de start ook altijd op. Ze lachen ook veel in het peloton. Dus ja, de media overdrijven zoals altijd weer schromelijk. Fikkie stoken, dat kunnen ze goed.

Purito en Valverde kunnen het bijvoorbeeld beter met elkaar vinden dat Purito en Valverde met Contador. Misschien is Bertje wel door beide kemphanen buiten gegooid m.b.t. Rio? ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair