Rio 2016: Nederlanders wachten tot de finale

Rio 2016: Nederlanders wachten tot de finale

foto: Sirotti

zaterdag 6 augustus 2016 om 14:32

Nederland zal zich in de wegwedstrijd richten op drie kopmannen. De oranje equipe heeft afgesproken dat Tom Dumoulin met zijn polsblessure vroegtijdig afstapt met het oog op de tijdrit. Steven Kruijswijk, Wout Poels en Bauke Mollema zullen het dus moeten doen. “We moeten vooral op de finale wachten en daar onze kans pakken”, zegt Kruijswijk tegen de NOS.

“Die finale is super lastig en daar gaat het verschil gemaakt worden”, aldus de meervoudig drager van de roze leiderstrui in de Giro d’Italia. “We kunnen met z’n allen daar zijn, we zullen elkaar moeten helpen en daar een zet maken.”

Wout Poels denkt ook dat het pas laat ontspringt. “Ik denk wel dat het een wachtkoers gaat worden”, zegt de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik. “Het is 240 kilometer met heel veel hoogtemeters en sommigen zullen er schrik voor hebben om te vroeg in het rood te gaan en dan in de finale tekort te komen. Ik voel vaak op de fiets pas hoe goed de benen zijn. Hopelijk is de vorm van de dag goed en heb ik de supercompensatie van de Tour.”

Over een kopman wil Poels niet spreken. “Eigenlijk alle drie. We gaan alle drie zo ver mogelijk in de finale met elkaar praten wie de beste benen heeft. Daar gaan we dan voor”, zegt Poels, die daarmee al hintte op een vroegtijdig afscheid van Tom Dumoulin.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Bonifazio 6 augustus 2016 om 14:50

Verrassend. Deze wedstrijd lijkt me juist de uitgelezen kans om een wedstrijd wel een x vroeg open te gooien. Er zijn nauwelijks knechten aanwezig door dit kleine teams, de verdeeldheid binnen de teams is ook relatief groot en het parcours leent zich er voor.
Als ze met 3en gaan wachten dan hoop ik er gewoon op dat er een groep wegrijdt met de van Avermaetjes van deze wereld die gewoon wegblijft. Beloon de aanvallers en straf de afwachters! Je kunt toch minstens 1 van de drie wat initiatief laten nemen. Ik zou de Kruis kiezen aangezien die toch geen finisher is.

Alto 6 augustus 2016 om 14:51

En dat is een straf, omdat….. ;)

schipperaar 6 augustus 2016 om 15:26

Vroege vluchters zijn kansloos, temperatuur lijkt draaglijk met wind van zee maar tempo ligt waarschijnlijk veel hoger vanaf begin dan in de tour, ben benieuwd naar bauke zn supercompensatie.

ikbenprocycling 6 augustus 2016 om 15:34

kasseienstrookje erin waar de klassiekerspecialisten het verschil kunnen maken (…). :rolleyes:

Jean Dumas 6 augustus 2016 om 15:39

Zouden er nog knechten geronseld zijn bij mindere landen? Of is die tijd voorbij ? Kwiat en Pantano zou ik geen tien minuten geven, ook niet op dit parkoers.

toke 6 augustus 2016 om 16:17

Wachten of een mannetje mee sturen……Over een poosje weten we het.

ShutUp 6 augustus 2016 om 16:28

Een medailoe wordt het dus niet. Als ze alle vier de finale afwachten, en uiteindelijk blijft een groep tot de finish voorop, dan sta je daar met lege handen. Het lijkt,me dan logischer om Kruiswijk,,die nooit wat presteert in een eendagskoers, mee te sturen in een ontsnapping. Dan heb je toch in de finale nog n half paar om op te gokken.

denistel 6 augustus 2016 om 17:48

alle 4? we hebben er maar 3 hoor

kooltje 6 augustus 2016 om 21:45

nou we weten het inmiddels…een afgang
Falen van? bondscoach / kok / conditietrainer / renners zelf?

Headlines

Materiaalzone

Populair