Rio 2016: Bondscoach Wolff heeft opstelling teamsprint met Theo Bos rond

Rio 2016: Bondscoach Wolff heeft opstelling teamsprint met Theo Bos rond

De olympische baan van Rio de Janeiro - foto: Sirotti

woensdag 10 augustus 2016 om 07:45

Morgen (donderdag) begint het baantoernooi van de Olympische Spelen. Het is direct de dag van de waarheid voor de heren van de teamsprint. Bondscoach René Wolff weet welke renners de kwalificatie en de eerste ronde zullen rijden. Theo Bos is voor beide races opgesteld, meldt de NOS.

Om 21.00 uur Nederlandse tijd rijden de Nederlanders de kwalificatie. Jeffrey Hoogland, Theo Bos en Matthijs Büchli zullen het toernooi voor de oranje baanrenners aftrappen. Na de kwalificatie volgt om 22.10 uur de eerste ronde. Hierin is Nils van ’t Hoenderdaal de vervanger van Büchli. Na de eerste ronde weten we of de mannen zullen strijden om de medailles. Donderdag staan namelijk direct de finales op het programma. Om 23.21 uur wordt gereden voor het brons, om 23.25 uur de strijd om goud.

Wisselingen
Er vinden meerdere wisselingen plaats binnen de baanploeg van de mannen. Van ’t Hoenderdaal slaat (zoals gemeld) de eerste teamsprint over, omdat hij later nog deel moet nemen aan de ploegenachtervolging. Dit doet hij in plaats van Tim Veldt, die bij de achtervolgers niet alles zal rijden, aangezien voor hem het onderdeel omnium belangrijk is. Naast Veldt en Van ’t Hoenderdaal zullen ook Wim Stroetinga, Jan-Willem van Schip en Joost van der Burg de ploegenachtervolging rijden.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Zjoske 10 augustus 2016 om 10:16

Een team met Stroetinga erin is natuurlijk onverslaanbaar. Weer een gouden medaille erbij!

0
Turtlehead 10 augustus 2016 om 10:38

@Zjoske: alleen een ploegmaat kan het verknallen ;)
Ik hoop op een mooie baanmedaille bij de heren.

0
luckyloek 10 augustus 2016 om 10:42

Beukeboom kan het nu in ieder geval niet verknallen voor hem ;p

0

Headlines

Populair

Materiaalzone