Rinaldo Nocentini hoopt op Caja Rural: “Anders zal ik stoppen”

dinsdag 1 december 2015 om 20:40
Rinaldo Nocentini hoopt op Caja Rural: “Anders zal ik stoppen”

foto: Sirotti

De laatste hoop van Rinaldo Nocentini is gevestigd op Caja Rural-Seguros RGA. De 38-jarige Italiaan moet na negen jaar weg bij AG2R La Mondiale en is op zoek naar een nieuwe werkgever. “Ik wacht op een telefoontje”, zegt hij tegen La Gazzetta dello Sport.

“De enige reële mogelijkheid is Caja Rural”, vertelt Nocentini, die in 2009 nog een tijdje in de gele trui reed. “Ik geef mezelf nog tot eind december, anders zal ik stoppen. Ik zal er dan wel moeite mee hebben, omdat het de beslissing is van anderen.”

Nocentini hoopt dat zijn nieuwe ploeg een reeks Italiaanse wedstrijden rijdt. Hij heeft bij meerdere teams aangeklopt, maar zij lieten allemaal weten niet het geld te hebben voor de ervaren coureur. “Maar niemand heeft ooit een concreet aanbod gedaan”, reageert de Italiaan daarop. “Alleen Gianni Savio (ploegbaas Androni Giocattoli, red.) heeft zich goed gedragen. Hij zei: ‘Noce, ik zou je meteen nemen, maar ik kan alleen het minimumsalaris bieden en dat lijkt mij niet goed voor iemand als jij’.”

“Als er niks uitkomt, dan moet ik iets organiseren om iets anders te doen. Dit doe ik alleen omdat ik zelf wil beslissen wanneer te stoppen”, aldus Nocentini, “omdat ik nog het gevoel heb dat ik nog een jaar door kan gaan.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Laatste man 1 december 2015 om 20:44

Vrij goed jaar nog. Caja Rural lijkt me een mooie ploeg voor hem.
12e in Amstel en 12e Waalse Pijl. 7e en 6e in Giro en Vuelta etappe. 5e in Tirreno etappe.

0
koos1 1 december 2015 om 21:17

Toch opvallend dat er geen ploeg is die hem een contract wil/kan geven. Hij rijd toch nog steeds behoorlijke uitslagen. Waarschijnlijk gevalletje een veel te hoog salaris vragen.
Na Pozzato is Nocentini al de 2de ‘grote’ Italiaanse renner die ze nergens meer willen hebben lijkt het .

0
Sephiroth 1 december 2015 om 22:03

klinkt inderdaad als een geval te hoge salaris eisen in de huidige markt. Ondanks dat hij, zoals koos1 al schrijft niet slecht is, zal je ergens moeten kiezen: met minder genoegen nemen en een afscheids jaar rijden of stoppen zonder echt afscheid te nemen. Het is wat dat betreft niet echt de keuze van anderen. Het is zijn eigen keuze in hoeverre hij in wil leveren qua loon.

0
Thijs E 1 december 2015 om 23:18

Als ik dit zo lees is Androni Giocattoli degene die altijd reageert op mijn marktplaatsadvertenties

0
Striga 2 december 2015 om 00:09

Ondanks dat hij in het voorjaar een handjevol “goede” uitslagen rijdt was het nou ook weer allemaal niet zo heel bijzonder. Snap wel dat ploegen niet staan te popelen om een 38-jarige te contracten die af en toe op een goeie dag nog eens top 15 rijdt.

0
Wieleramateur 2 december 2015 om 00:33

Het blijft een goede renner, maar het beste is er uiteraard af. Dit jaar was het net nog ietsje minder als de twee voorgaande jaren. De vraag is of er nog iets van rendement uit kan komen voor een ploeg die hem aanneemt…

Ik versta ook wel dat veel ploegen twijfelen. Je zou toch denken dat hij bij een of ander Italiaans ploegje aan de slag kan?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone