Rigoberto Urán: “Ik wil volgend jaar graag weer deelnemen aan de Tour”

dinsdag 15 november 2022 om 16:11
Rigoberto Urán: “Ik wil volgend jaar graag weer deelnemen aan de Tour”

foto: Cor Vos

Rigoberto Urán voelt zich weer als herboren na een sterke tweede seizoenshelft. De 35-jarige Colombiaan speelde lange tijd met het idee om zijn fiets aan de wilgen te hangen, maar verlengde vorige maand alsnog zijn contract bij EF Education-EasyPost en kijkt nu weer vooruit.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik zou graag weer terugkeren naar de Tour, maar ook de Vuelta, wat eigenlijk mijn favoriete ronde is”, laat hij weten in gesprek met CiclismoColombiano. “Al hangt het natuurlijk wel af van mijn vormpeil. Ik verwacht snel duidelijkheid van de ploeg.” De ervaren klimmer nam dit jaar deel aan beide grote rondes.

In de Tour kwam hij niet verder dan een 25ste plaats in het eindklassement, maar in de Vuelta liet Urán zich wel van zijn beste kant zien. De Colombiaan kwam in de zeventiende etappe als eerste over de streep en werd bovendien negende in de eindafrekening.

Eigen ambities 
Urán zal volgend jaar rekening moeten houden met de wensen van de nieuwe kopman Richard Carapaz, maar heeft zijn eigen ambities nog niet opgeborgen. “Ik heb heel veel passie voor wat ik doe. Ik houd gewoon echt van fietsen. Ik wil blijven strijden voor het podium in een grote ronde, dat is en blijft het doel”, zei hij bij de bekendmaking van zijn contractverlenging.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Lo squalo del lago di confine 15 november 2022 om 16:50

Het wordt nog eens een echte chique ploeg daar! Bettiol, Bisseger, Honore, Cort, Powless, Amador, Uran, Carapaz. Een achttal waarmee je aan de start van een grote ronde kan durven verschijnen..

1
Maillot à Pois 15 november 2022 om 17:05

En dan nog veelbelovende jonkies als Quinn, Healy, Piccolo en Cepeda

1
Steven_E 15 november 2022 om 19:17

Oeh, concurrentie voor Wout van Aert!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone