Riejanne Markus blijft sprintend peloton voor in Ladies Tour of Norway

vrijdag 13 augustus 2021 om 17:54
Riejanne Markus blijft sprintend peloton voor in Ladies Tour of Norway

foto: Cor Vos

Riejanne Markus heeft de tweede etappe van de Ladies Tour of Norway op haar naam geschreven. De Nederlandse renster van Jumbo-Visma kwam na 145 kilometer solo over de meet in Mysen en bleef een sprintend peloton nipt voor.

Een aanvalspoging van Sabriena Stultiens haalde niets uit, maar de daaropvolgende uitval van Audrey Cordon-Ragot (Trek-Segafredo) en Aude Biannic (Movistar) had wel succes wel. De twee Françaises pakten een voorsprong van twee minuten. Op veertig kilometer voor het einde kregen Cordon-Ragot en Biannic bijval van Riejanne Markus. De renster van Jumbo-Visma had de oversteek gemaakt uit het peloton, dat op dat moment op 50 seconden achterstand volgde.

foto: Cor Vos

Markus vond het op de glooiende wegen richting finishplaats Mysen niet hard genoeg gaan. Ze schudde twintig kilometer voor de meet haar medevluchters af en ging solo verder. De Noord-Hollandse wist haar voorsprong, van eerst nog 20 seconden, uit te breiden tot meer dan een minuut. De achtervolging op Markus in het peloton kwam moeizaam op gang. Trek-Segafredo probeerde het eventjes en ook Movistar zette zich op kop, maar er was weinig organisatie.

Achtervolging Team DSM redt het niet
Uiteindelijk was het Team DSM dat een trein opzette, maar toen was het verschil nog altijd 55 seconden bij het opdraaien van het lokale circuit in Mysen met daarin een ongecategoriseerd klimmetje. Markus verloor daar een halve minuut, maar had nog wel ruime voorsprong bij het ingaan van de laatste drie kilometer.

In de laatste rechte lijn werd het nog wel spannend door het opkomende peloton, maar Markus hield op de oplopende strook stand en won solo. Coryn Rivera sprintte daarachter naar de tweede plaats, voor Alison Jackson. Sanne Cant eindigde als vijfde, vlak voor Lucinda Brand.

Markus nieuwe leider
Behalve de etappezege pakte Riejanne Markus ook de koppositie in het algemeen klassement. De voorsprong van de Nederlandse bedraagt twee seconden op Kristen Faulkner, die de eerste rit op haar naam schreef. Zaterdag rijdt het peloton naar Norefjell, waar de aankomst bergop is.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Wheely 13 augustus 2021 om 19:53

Fantastisch zeg, wat een mooie zege.

nhou 13 augustus 2021 om 20:01

Handgeklokt 2.56 sec. Hoezo zelfde tijd?

rahimns 13 augustus 2021 om 20:42

3 seconden regel waarschijnlijk

Edwin Jansen 13 augustus 2021 om 22:03

Dat was zo ontzettend badass wat zij vandaag liet zien! Respect meid!

Murcia 13 augustus 2021 om 22:19

Keurig van Riejanne en weer een overwinning erbij voor Jumbo-Visma die als ploeg een mooi eerste jaar hebben met naast Vos een aantal andere meiden die hun neus nadrukkelijk aan het venster steken.

rahimns 14 augustus 2021 om 03:32

Klaarblijkelijk dus toch een fout die pas na de podiumceremonie is rechtgezet… Markus dus wel de leiderstrui….

toiletduck 14 augustus 2021 om 10:01

En meer dan terecht. Wat bedoelde hierboven met 3 seconden regel? Er bestaat toch niet zoiets, behalve voor pech/valpartijen? Of was je niet serieus?

rahimns 14 augustus 2021 om 12:07

Nee er is bij sprintetappes tegenwoordig een 3 secondenregel waarbij er geen tijdsverschillen worden gegeven bij gaten die in het peloton vallen tot 3 seconden. Dus waarschijnlijk zijn ze daar in de fout gegaan, want Markus maakte natuurlijk geen deel uit van het peloton. Dus pas bij meer dan 3 seconden verschil op je voorganger wordt het tijdsverschil gegeven tov de nummer 1 die over de streep komt. Denk dat daar dus een discussiepunt over geweest is.

toiletduck 14 augustus 2021 om 13:22

Oke thanks, was me er niet bewust van.

Headlines

Materiaalzone

Populair