Rick Pluimers zegeviert in Eurode Omloop

zondag 11 september 2022 om 17:18
Rick Pluimers zegeviert in Eurode Omloop

foto: Cor Vos

Rick Pluimers heeft zondag de overwinning gegrepen in de Eurode Omloop. De coureur van Jumbo-Visma Development Team was de beste sprinter van een kopgroep van vier, die was overgebleven na een heuvelachtig parcours rond Kerkrade.

Het peloton reed in de Schwalbe Topcompetitie een koers van 173,5 kilometer op een lokaal circuit dat zeventien kilometer lang was. Een kopgroep van vijftien renners kleurde de finale en daaruit wist een viertal weg te rijden. Rick Pluimers (Jumbo-Visma Development), Peter Schulting (VolkerWessels), Jordy Bouts (BEAT) en Frank van den Broek (JEGG-DJR Academy) hielden stand tot op de streep en gingen sprinten voor de zege.

Pluimers was daarin nipt sneller dan Schulting, terwijl Bouts derde wist te worden. Voor de 21-jarige Pluimers is het zijn tweede overwinning van het seizoen. Eerder dit jaar was hij met de Nederlandse selectie al eens zegezeker in de ploegentijdrit van de Tour de l’Avenir.

Voor Pluimers is de zege ook een afscheidscadeau voor Jumbo-Visma, want hij vertrekt na dit seizoen naar de Zwitserse Tudor-ploeg van manager Fabian Cancellara.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Stoeptegel Henk 11 september 2022 om 17:35

Wat een top renner! Dit gaat een hele grote worden. Ik denk dat hij ooit wel een grote ronde gaat winnen dat zou me niks verbazen. Nederlands nieuwe hoop is er!

-5
Jans Koerts 11 september 2022 om 17:55

Die Schulting blijft ook een taaie oude strijder!!

0
Blackcanyon 11 september 2022 om 21:14

Een pluim voor Rick!

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone