Richie Porte wint Critérium du Dauphiné, slotrit voor ontketende Mark Padun
foto: Cor Vos
zondag 6 juni 2021 om 14:51

Richie Porte wint Critérium du Dauphiné, slotrit voor ontketende Mark Padun

Mark Padun heeft de slotetappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. Na een bergrit van 147 kilometer over de Col de Joux Plane, met aankomst in Les Gets, was de coureur van Bahrian Victorious voor de tweede dag op rij de beste. De gele trui van Richie Porte (INEOS Grenadiers) kwam even in gevaar, maar uiteindelijk wist hij dankzij hulp van Geraint Thomas de eindzege binnen te slepen.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Ruime vluchtersgroep
Al vroeg in de etappe ontstond een grote kopgroep. Daar sloten nog wat groepjes bij aan, waardoor een groep van negentien renners ontstond met onder meer Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Guillaume Martin (Cofidis), Warren Barguil (Arkéa-Samsic), Mark Padun (Bahrain Victorious), Martijn Tusveld (Team DSM), Pierre Rolland (B&B Hotels), Jan Bakelants (Intermarché-Wanty-Gobert) en Sander Armée (Qhubeka ASSOS). De best geplaatste renner was echter Patrick Konrad. De Oostenrijker van BORA-hansgrohe had 2.51 minuut achterstand op de gele trui.

De kopgroep van de dag – foto: Cor Vos

Desondanks kreeg de kopgroep vijf minuten voorsprong, al liep dat verschil op de Col de la Colombière flink terug door achtervolgingswerk van Movistar en INEOS Grenadiers. Op de top van de Colombière was het verschil een kleine drie minuten. De finale begon ruim veertig kilometer voor de meet met de Côte de Châtillon-sur-Cluses (4,7 km aan 5%). Daarna volgden nog de loodzware Col de Joux Plane (11,6 km aan 8,5%) en de slotklim naar Les Gets (6 km aan 3%).

Padun jaagt op nieuwe ritzege, aanval Kruijswijk strandt
In de vallei richting Châtillon-sur-Cluses groeide het verschil weer door werk van Nils Politt, een ploeggenoot van Konrad in de kopgroep. Aan de voet van de Joux Plane was de voorsprong van de kopgroep daardoor drie minuten. Mark Padun was in de kopgroep veruit de beste klimmer. De Oekraïner, die zaterdag al de rit naar La Plagne won, liep zelfs uit op de favorietengroep. Vingegaard en Konrad waren de eerste achtervolgers. In het peloton toonde onder meer Steven Kruijswijk zich aanvallend; hij koos voor de solo en reed een halve minuut weg van de rest. Zijn ploegmaat Sepp Kuss kende een slechte dag en loste vroeg.

Steven Kruijswijk in de aanval – foto: Cor Vos

Kruijswijk peuzelde de geloste vroege vluchters op, maar wist niet verder weg te rijden van de groep-gele trui waar de oude bekende INEOS-trein het tempo bepaalde. Ongeveer drie kilometer onder de top van de Joux Plane werd hij daardoor opgeslokt. De elitegroep volgde daar op 3.30 van een ontketende Padun. De klimmer van Bahrain Victorious pakte op de Joux Plane de bergpunten en omdat hij eerder in de rit ook al punten sprokkelde, nam hij de bergtrui over van Lawson Craddock.

INEOS-trein houdt de controle
In de favorietengroep werden aanvallen van Miguel Ángel López en Jack Haig vakkundig gecounterd door Tao Geoghegan Hart en Geraint Thomas, de meesterhelpers van Porte. Zij lieten de Colombiaan en Australiër spartelen, maar niet wegrijden. De groep-Porte (Hart, Thomas López, Haig, Alexey Lutsenko, Ion Izagirre, Enric Mas, Wilco Kelderman, David Gaudu, Ben O’Connor, Guillaume Martin, Kenny Elissonde) rondde de Joux Plane op drie minuten van Padun. Vingegaard en Konrad volgden op 1.40 minuut van de koploper.

Richie Porte in de gele trui – foto: Cor Vos

Porte even geïsoleerd
In de technische afdaling namen ploegmaats Izagirre en Lutsenko alle risico’s. Richie Porte verloor daardoor de aansluiting en ook Geraint Thomas kwam in de problemen; hij viel in een haarspeldbocht. De schade werd snel hersteld, omdat Porte wat hulp kreeg. Thomas zat snel weer op de fiets, maar had moeite om de aansluiting te vinden. Porte zat daardoor geïsoleerd op de klim naar Les Gets en moest zelf reageren op een demarrage van Izagirre.

De concurrentie had in de mot dat de Australiër nerveus werd, want ook O’Connor en Lutsenko vielen aan. Ook deze aanval wist Porte te counteren, waardoor hij Thomas in staat stelde om terug te keren in de favorietengroep. Een nieuwe demarrage van O’Connor lieten de INEOS-mannen wel gaan, maar dat was controleerbaar.

Twee op rij voor Padun – foto: Cor Vos

Ritwinst voor Padun
Vooraan was het opnieuw feest voor Padun. In de afdaling van de Joux Plane en op de slotklim verloor hij weliswaar wat tijd, maar zijn voorsprong was groot genoeg om zijn tweede ritzege op rij binnen te slepen. Vingegaard werd uiteindelijk tweede op ruim anderhalve minuten achterstand, vlak voor Konrad. O’Connor sleepte de vierde plaats binnen door zijn late aanval. Hij pakte zo nog dertien seconden terug op de favorietengroep.

In de top van het klassement vonden weinig verschuivingen meer plaats. Porte kreeg als eindwinnaar Lutsenko en Thomas met zich mee op het podium. Wilco Kelderman eindigde op de vierde plaats en was daarmee de beste Nederlander.

foto: Cor Vos

 
102 Reacties
Sorteer op:
6 juni 2021 14:52
Sterk van Padun, hoor! Twee op rij. Porte en Thomas zijn wel in orde voor de Tour. Zeker niet de favorieten, maar al beter dan de rest in de Dauphine die ook naar de Tour trekt. Die zullen er wel staan.
6 juni 2021 14:53
Doe dat maar ook niet, dan.
6 juni 2021 14:56
Astana en Kelderman hebben toch iets laten liggen in het slotstuk zonder Thomas.
  6 juni 2021 14:57
  Ion Izagirre deed wat hij kon, meer dan dit kon hij blijkbaar niet. Geen schande. Lutsenko kon sowieso niet meer.
  6 juni 2021 15:00
  Onbegrijpelijk. Podium lag voor het grijpen voor Kelderman.
  6 juni 2021 15:02
  Je moet het natuurlijk ook wel kunnen. Jammer is het wel in elk geval.
  6 juni 2021 15:02
  Vanaf de bank is het, als bekend, makkelijk praten, maar naar het rijden van Kelderman kijkend, leek daar nog redelijk wat overschot op te zitten. Meer dan bij Porte. Maar ja, Kelderman is een lieve jongen, geen alles of niets type. Vierde, ook leuk.
  6 juni 2021 15:02
  Als Kelderman wou had hij podium gereden.
  6 juni 2021 15:04
  Iedere dag hetzelfde met Kelderman. Durft niks, te bang z'n vierde plekkie te verspelen. Wel de prijs voor de grootste angsthaas gepakt.
  6 juni 2021 15:35
  Misschien simpelweg geen onnodig risico nemen? Ze hoeven pas over een aantal weken in topvorm te zijn.
  6 juni 2021 15:35
  Astana deed goed zijn best, eerst in de afdaling en daarna op de eindloper maar Porte was simpelweg ruim in orde.
  6 juni 2021 17:18
  Wat was Kelderman nu aan het doen? Heel even op kop, dan vlug weer aan de kant. Geen aanval, geen all out tot finish. Of hij mocht niet van ploegleiding of uit respect voor Thomas, dan wel hij wil gewoon geen podium. Geen touw aan vast te knopen. Vallen hoort er bij, iig was het Thomas eigen fout.
  6 juni 2021 20:20
  Kelderman heeft een ontzettend soepele tred en efficiente techniek. Zou het kunnen zijn dat het daarom lijkt gemakkelijk te gaan waarop de kijker (oa ik) een aanval verwacht
6 juni 2021 14:57
Prachtige interviews om te zien met Padun. Wint in één weekend meer ritten dan Kelderman en Kruijswijk bij elkaar hebben gedaan.
6 juni 2021 14:57
Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat eigenlijk altijd ook. Dit sloeg echt helemaal nergens op. Benieuwd wanneer Vingegaard deze overwinning bij mag gaan schrijven.
  6 juni 2021 14:59
  Grappig, als renners van Jumbo Visma goed presteren (Vingegaard, Foss) zie ik geen vraagtekens. Nee, Padun is al langer goed bezig en mag nu voor eigen kans.
  6 juni 2021 15:00
  Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat eigenlijk altijd ook. Dit sloeg echt helemaal nergens op. Benieuwd wanneer Konrad deze overwinning bij mag gaan schrijven.
  6 juni 2021 15:01
  Vingegaard en Foss hebben dit jaar nog niks laten zien wat ook maar een klein beetje in de buurt kwam van wat Padun de afgelopen 2 dagen heeft laten zien. Het is echt totaal lachwekkend om die vergelijking te trekken.
  6 juni 2021 15:01
  @tvm, want Oekraïne, want Bahrain.
  6 juni 2021 15:04
  Savojor, dat is het stokpaardje van de anti-Jumbo/Nederland brigade hier. “Als het Jumbo/ .. (naam renner uit Nederland) was, zeiden jullie niets”. Daarbij voorbijgaand aan het feit dat die renners helemaal geen buitensporige prestatie hebben geleverd.
  6 juni 2021 15:08
  Tsja zou kan je bij zoveel renners een vraagteken plaatsen. Van Aert reed vorig jaar iedereen op een hoop, kon sprinten, klimmen, tijdrijden en dat allemaal maanden lang. En dit jaar is het een stuk minder. Of Pidcock dan. In het veld en op de weg toch vaak zijn meerdere moeten erkennen in Mathieu. Maar op de MTB rijdt hij Mathieu met 2 vingers in de neus op een minuut. En ga zo maar door.
  6 juni 2021 15:09
  @savojor, daar heb je gelijk in. Maar het is nu ook niet zo dat Padun van gisteren is!
  6 juni 2021 16:04
  Deze ploeg lijkt plots wel het nieuwe TJV ;)
  6 juni 2021 16:13
  @TVM Wat heeft Padun dan gepresteerd in het verleden, volgens jou? Ik kan me niet herinneren dat hij in het verleden bergen op kon knallen met de besten.
  6 juni 2021 17:00
  Op je twintig jarige leeftijd 3e in Giro Ciclistico della Valle d'Aosta Mont Blanc en 5e in Baby Giro, dan zouden we vroeger hebben gezegd' dat is er eentje om in de gaten te houden'. Verder geen idee waar Padun zijn piek legt. Pieken richting Amstel, Dauphiné, Omloop, Binckbank, San Sebastiaan etc. is op zich slim omdat toppers daar niet voluit willen gaan. Herhaalt Padun dit staaltje in de Tour dan is dat uiteraard van een andere orde. Daar is wegrijden bij de favorieten en de dag er op de sterkste vluchter zijn vrijwel nooit iemand gegeven (2017 Barguil deed het in zijn wonderjaar).
6 juni 2021 14:57
Als iets te mooi lijkt om waar te zijn....dan is dat meestal ook zo.
  6 juni 2021 15:06
  Ja, maar dat mag je hier niet zeggen.
  6 juni 2021 15:20
  Geldt dat ook niet voor iemand die massasprints kan winnen en op lange cols klimmers op de pijnbank kan leggen?
6 juni 2021 14:59
Ik had nog gehoopt dat Kelderman in de laatste kilometers vlak voordat Thomas terugkwam een felle versnelling zou plaatsen en dat Konrad zich zou laten afzakken om hem te helpen. Dan had hij wellicht op het podium gestaan.
  6 juni 2021 15:00
  Kelderman rijdt liever voor plek 4 dan dat ie risico's durft te nemen.
  6 juni 2021 15:03
  Ja, gelukkig wel, toch? Het hoofddoel van Kelderman is de tour. Dat riskeer je niet voor een eventuele derde plek in de Dauphine. Bovendien is Kelderman wel eens vaker onderuit gegaan.
  6 juni 2021 15:13
  Kelderman stond vier seconden achter Thomas en die lag op achterstand maar reageert op de laatste klim alleen op Haig. Bang om te vallen hoeft hij niet meer te zijn, bang voor z'n vierde plekkie wel. Natuurlijk tevreden met het goede gevoel en de prijs voor de grootste schijtlijster.
  6 juni 2021 15:19
  Pogačar werd vorig jaar ook vierde in de Dauphiné, we weten hoe dat afgelopen is.
  6 juni 2021 15:45
  Maar die had in 2020 al wel de Ronde v Valencia gewonnen en een derde plek in Luik. Bovendien nog maar 21 jaar en alle tijd. Iets wat we van Wilco niet meer kunnen zeggen.
6 juni 2021 15:00
Ja, maar het schoot bij mij ook door het hoofd. We zullen het binnenkort wel horen - of niet.
6 juni 2021 15:00
Ik heb nooit een finale op hoog niveau op mijn limiet gereden, maar als je als Kelderman zijnde in een uitgelezen positie zit om op het podium te komen dan moet je toch in ieder geval een poging wagen om weg te rijden wanneer het een beetje stil valt in de paar laatste km van de Dauphiné...
  6 juni 2021 15:02
  Had 2 seconde een versnelling en in die 2 seconde heeft hij 4 keer achterom gekeken. Ik heb in het verleden vaak beetje lullig gedaan over Wilco, was nou ook weer niet nodig, prima renner natuurlijk, maar het is zo moeilijk om te supporteren voor die jongen
  6 juni 2021 15:05
  Ik ben blij dat Kelderman ongeschonden de Dauphine is doorgekomen en dat hij in vorm aan de tour gaat beginnen. Ik wil wel eens zien waar hij in het AK kan komen als hij op zijn fiets blijft zitten.
  6 juni 2021 16:15
  De white knights zullen dan wel weer zeggen, dat het vanaf de bank makkelijk oordelen is en dat het geen videogame is. Maar kom op Kelderman, de Dauphine winnen was niet meer mogelijk, maar 4 sec goedmaken op Thomas die gevallen is en zich heeft leeg gereden in dienst van Porte en zo het podium nog op mogen, was echt meer dan haalbaar. Dat je het niet eens nog even probeert met een late uitval op 1 a 2 km vd meet vind ik toch wel pijnlijk hoor. Worst case scenario is dat je 5e ipv 4e wordt, who cares.
  6 juni 2021 17:36
  Toch knap dat er nog steeds mensen zijn hier die denken dat je op een knopje duwt en dan wegschiet. Zelf waarschijnlijk nooit gekoerst want of je wel of niet kunt aanvallen dat voel je als renner wel aan ten opzichte van je concurrenten. Als Kelderman de benen had gehad dan had hij het wel gedaan.
6 juni 2021 15:03
Doet mij een beetje denken aan een solo van Rosa.. ergens in Spanje dacht ik. Als hij in hoogvorm is, en nog eens een vorm van de dag plus zijn talent en het sparen in eerdere ritten, is dit m.i. wel mogelijk. De rest is allemaal in opbouw naar de tour. Die zitten echt nog niet boven de 97 procent.
  6 juni 2021 15:13
  Toch een verrassende topvorm, deze knul is 5e-jaars prof, heeft PCS ranking 463 en UCI ranking 2242 (bron PCS). Dan heeft hij dat talent tot nog toe knap verborgen weten te houden.
  6 juni 2021 16:05
  Rosa was altijd erg wisselvallig, ook als jeugdrenner. Al enkele jaren alleen nog slecht.
6 juni 2021 15:04
Goed voor de geloofwaardigheid van de sport.
6 juni 2021 15:04
Gemengde gevoelens bij deze twee overwinningen achter elkaar. Of een nieuw fenomeen heeft zichzelf ontdekt en zullen we de komende jaren nog vaker zien schitteren. Of...nou zeg het maar..leek er toch echt wel op dat er hard werd gereden door iedereen van de kanshebber en toch geen seconde dichterbij komen..heel bijzonder en nog meer na de overwinning van gisteren
  6 juni 2021 22:10
  Iets wat te mooi is om waar te zijn, is het vaak ook niet. Maar geef hem vooralsnog voordeel van de twijfel.
6 juni 2021 15:05
Ongelooflijk hoe hard Padun de Joux Plane is opgereden. Voor de rest saai, alleen is het de afdaling die zoals gebruikelijk voor tumult zorgt. Beetje lafjes van Kelderman. Met wat meer durf had een derde plek erin gezeten. Kruijswijk, leuk dat hij het probeert maar opnieuw wordt duidelijk dat er nog heel veel aan schort.
  6 juni 2021 15:10
  Kruijswijk reed niet slecht naar boven, maar kon de groep niet voorblijven. Daarin werd echt wel tempo gemaakt. Dat Padun het wel kon, zegt meer over Padun, dan over Kruijswijk. Padun steekt er deze 2 dagen met kop en schouders bovenuit. De rest van de klimmers staat niet eens in zijn schaduw.
  6 juni 2021 16:44
  Padun reed goed naar boven. Het peloton was eerder traag.
6 juni 2021 15:05
Mooie aanvallende renner wel, die wilco, verfrissend!
6 juni 2021 15:09
Ik vind het echt enorm knap dat iedereen vanaf de bank de benen van Kelderman kan voelen. Vertel, hoe doen jullie dat?
  6 juni 2021 15:16
  Hij reed snedig naar Haig toen die demarreerde op de slotklim. Daarna weer tevreden met z'n goede gevoel en vierde plek.
  6 juni 2021 15:18
  Kan best zijn dat het daarna gewoon op was. Zelf nooit gekoerst vermoed ik?
  6 juni 2021 15:19
  Jij denkt dat het niet mogelijk is dat hij met dat snedig rijden toch iets teveel in het rood ging en daarna ervoor koos niet te diep te gaan met het oog op de Tour?
  6 juni 2021 15:20
  Ja, dat is een known unknown, maar kijkend hoe makkelijk hij andere versnellingen kon volgen en op een gegeven moment zelfs per ongeluk bijna bij de rest wegreed, had ik op z'n minst de indruk dat er meer in zat. Je kunt het ook omdraaien, jouw argument is een heel makkelijk excuus om zeer defensief te rijden.
  6 juni 2021 15:21
  Ik ben fan van Wilco, maar vandaag had er meer in gezeten. Als hij iets had geprobeerd toen Thomas erachter reed dan was hij misschien 3e (of 5e of 6e worden als hij zich had opgeblazen). Nu leek het vooral dat hij de 4e plek wel oke vond (met de angst om die plek ook te verliezen). Hopelijk zit er nog een klein beetje groei in de vorm in, zodat hij in de perfecte vorm aan de tour start staat.
  6 juni 2021 15:28
  Zelf wel gekoerst ja en aan dit soort renners hadden vele andere coureurs een hekel. Altijd een ander de gaten dicht laten rijden, nooit zelf een aanval wagen maar wel de benen hebben om de concurrent voor plekje vier meteen te pareren. Dan weer omkijken want tevreden en weer inschuiven. Zag trouwens toen Kelderman per ongeluk op kop kwam maar natuurlijk niet doorreed terwijl Thomas op achterstand lag een renner in z'n groep een zeer geïrriteerd armgebaar naar hem maken. Begrijp ik wel.
  6 juni 2021 15:50
  Wilco heeft na de Giro van 2014 nooit meer initiatief getoond, hij heeft blijkbaar een weddenschap met iemand hoe vaak hij een ereplaats kan rijden zonder te winnen of uberhaupt zonder aan te vallen. Als Wilco pakweg een Poolse vlag achter zijn naam had staan had er geen haan naar gekraaid, en terecht.
  6 juni 2021 20:38
  Joop Dat hij even leek weg te rijden, was omdat het wat stil viel en Lutsenko hem aanmaande de kop te nemen. Braaf als hij is, deed hij dat en de rest kwam niet meteen. Eens dat hij daar door had moeten trekken. In de laatste kilometers van de Joux Plane toen Thomas doortrok zat hij echt op de limiet en moest al een gaatje laten. Hoe z'n benen waren in de laatste kilometers weet ik ook niet. Sparen voor de Tour zoals hierboven gezegd, lijkt me niet echt de reden. 5 minuutjes alles geven 3 weken voor dat begint, zal weinig uitmaken.
  6 juni 2021 22:21
  Hij is (mede) kopman en full prof, waarvoor hij bij Bora dik betaald wordt. Hij staat 4 sec af van podium. Thomas gaat onderuit door eigen schuld. Daarna heeft Kelderman vlg mij, zelfs enigszins meedriftend, niets ondernomen voor het podium van een UWT koers. Benieuwd als zo'n situatie zich in de Tour voordoet. Hij heeft uiteraard geen resultaatsverplichting, maar iig wel een inspanningsplicht. Maar ok, misschien is er een verhaal achter het verhaal. Niets overigens tegen Kelderman. Een 4 stek is uiteraard knap.
  6 juni 2021 22:39
  Pietspeed Zat hier ook op de bank en denkend, ga nou gewoon en pak 5 seconden. Maar mss was het van niet beter kunnen.
6 juni 2021 15:09
ik heb padun in eerdere jaren regelmatig als dark horse in mijn poultjes opgenomen,vanwege toch zijn talent enkele jaren geleden,nooit heeft hij punten opgeleverd,dus deze dauphine niet genomen wint hij verdomme 2 etappes !!! maar nu geloof ik er niets meer van,na ook caruso en colbrelli gezien te hebben!! BAHREIN ?????????
6 juni 2021 15:13
Want Oekraine dopingland? Popovitch, Gonchar, Sywert van Lindivich, wie meer? ... Deze gast wint de komende decennia alle grote rondjes hoor. 'De nieuwe eddy merckx' of 'hij die niet genoemd mag worden' in z'n thuisland.
6 juni 2021 15:17
Kom op nou Glorious, wat een onzin.
6 juni 2021 15:21
Al die verdachtmakingen. Hij rijdt natuurlijk niet voor niets voor één van de grootste WT ploegen. Die ploeg contracteert echt geen renners zonder potentie. Alleen maar mooi dat het er nu uitkomt.
  6 juni 2021 15:48
  In jonge jaren deed Padun niet veel onder voor bij voorbeeld een Pogacar. De jongeman heeft een moeilijke periode gehad op het hoogste niveau, maar breekt nu toch door. Zo verrassend is het niet dat hij hard kan fietsen, we hebben het de laatste jaren alleen niet gezien.
  6 juni 2021 16:05
  Precies dit! Dat selectieve ‘scepsis’ en ‘wantrouwen’ vind ik tamelijk sneu en lachwekkend.
  6 juni 2021 19:25
  Het is niet per se het feit dat Padun 2 etappe wint, het is eerder de manier waarop. Heeft bij de jeugd mooie dingen laten zijn, maar bij de profs is het er nog niet echt uit gekomen. Wint nu 2 etappes waarbij hij 1) Vanuit de groep der favorieten mee rijdt met de 'favorieten'. Mee aanvalt met Porte, Kuss en Mas waarna hij ze achterlaat en vervolgens met 34sec voorsprong wint (en +- 1 minuut op Thomas, Lutsenko etc). Dus vanuit het peloton gewoon beter geklommen dan alle favorieten 2) Vanuit de lange aanval, waarbij hij overal ook de bergpunten meeneemt (en die kreeg hij niet zomaar). Vervolgens op de beslissende klim sneller klom dan de 'groep der favorieten' na een hele dag in de aanval. En de kopgroep kwam boven met pakweg 10 renners, dus zo traag reden ze niet. Moest hij nu gisteren aangevallen hebben, waarna de favorieten even naar elkaar keken en zo een voorsprong kreeg, is het nog te begrijpen. Maar hij reed Kuss en Porte los uit het wiel. Als hij vandaag begint aan die klim met 2,5 min voorsprong en aan de top heeft hij nog 1min over, dan is dat ook 'logisch' en nog steeds sterk geklommen, maar hij komt boven met meer dan 3min voorsprong...
6 juni 2021 15:21
Dat gezeur over Kelderman. Prima Dauphiné gereden. Verder gewerkt aan de vorm en gelukkig niet gevallen. Op naar de Tour. Kruijswijk was wat minder in vorm maar het verschil tussen hen is dat Kelderman echt als kopman voor het klassement de Tour gaat rijden en Kruijswijk zal vooral Roglic moeten ondersteunen in de bergen, net als Kuss en Vingegaard.
6 juni 2021 15:24
Haha, hilarisch wat bijna iedereen meteen suggereert. Het is niet eens meer jaloezie, maar pure afgunst.
  6 juni 2021 15:29
  Waarom afgunst en jaloezie. Ik gun het deze jongen wel. Ik heb niks tegen Padun. Blijft staan dat het wel een uitzonderlijke prestatie is, twee dagen achter elkaar. Enige scepsis lijkt me niet misplaatst.
6 juni 2021 15:26
Het is op zijn minst een zeer uitzonderlijke prestatie die Padun hier levert. Na een lange periode van blessures en mindere vorm ineens oppermachtig twee bergetappes winnen achter elkaar. Enige scepsis is wel begrijpelijk. Hij stond zeker wel bekend als groot talent. We zullen wel zien.
6 juni 2021 15:29
Flashbacks naar het verleden. Santambrogio vooral... was het in de Tirreno of Tour of the Alps, waar hij iedereen al aan puin reed voor de Giro waar het uiteindelijk nog erger was (en hij betrapt werd)? Zou me niks verbazen als Padun in de tour opeens ook de beste klimmer is. Het wielrennen heeft ons al vaak genoeg laten zien dat zoiets eigenlijk nooit helemaal is zoals we het zouden willen.
  6 juni 2021 15:34
  Komop nou, met die kijkwijze kun je toch niet van de sport genieten.
  6 juni 2021 15:42
  Klopt wheely maar gezien alle reacties kan je toch niet ontkennen dat dit op zijn minst opvallend is dat hij op de klim alle toppers op een minuut rijdt. Ik snap alle reacties wel…zeker gezien het verleden. Ik hoop ook liever dat het allemaal puur natuur gebeurd :x
  6 juni 2021 15:49
  @wheely Sorry maar het feit dat ik terug grijp op Santambrogio doet toch vermoeden dat ik dit gevoel in de laatste paar jaren niet zó vaak heb gehad... Dit is gewoon heel erg raar, en raar is in de(ze) sport vaak te mooi om waar te zijn.
  6 juni 2021 16:21
  Voor een gevoel kopen we niets
  6 juni 2021 16:46
  Eerst maar eens Porte feliciteren. Gewoon de beste want de regelmatigste. Ook Padun zeer fraai. Wel een hele flinke outlyer in zijn carrière maar we laten het systeem zijn werk doen. Hij evenaart het klimrecord van Indurain op de Joux-Plane: http://www.climbing-records.com/2021/06/mark-padun-indurains-la-plagne.html?m=1
  6 juni 2021 20:08
  Wow, ernstig? Indurain (een medisch mirakel) was die dag majestueus en reed minstens twee minuten sneller naar boven dan alle anderen. Zijn er echt mensen die geloven dat er tegenwoordig zuiver wordt gereden?
  6 juni 2021 20:15
  Blijkbaar gaat het wel degelijk om het sensationele record van Indurain op La Plagne.
6 juni 2021 15:29
Kelderman wil bewust geen podium plaats? of verdient het zeker niet. Dacht altijd dat dat koersgedrag te wijten was aan de Sunweb ploegleiding ;-) Tenenkrommend
6 juni 2021 15:34
Jammer dat mensen zo denken...

Reacties zijn gesloten.